Louis Cypher 15743 #12401 Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) 20 godzin temu, Pamiko napisał(-a): Szczęśliwi którzy wiedzą co chcą😏 Na razie... 😁 Ja na razie początkujący, jak dojdę kiedyś do Twojego poziomu, to pewnie też będzie jak w tym żarcie o babci w burdelu... 🤣 Edytowane 9 Listopada 2022 przez Louis Cypher 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #12402 Napisano 9 Listopada 2022 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7177 #12403 Napisano 9 Listopada 2022 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #12404 Napisano 9 Listopada 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20297 #12405 Napisano 9 Listopada 2022 Niedawno przyszło od Fińczyków 😁. Później zrobię fotki zawartości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67180 #12406 Napisano 9 Listopada 2022 14 minut temu, loco50 napisał(-a): Niedawno przyszło od Fińczyków 😁. Później zrobię fotki zawartości Szpageti? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #12407 Napisano 9 Listopada 2022 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20297 #12408 Napisano 9 Listopada 2022 Pierwszy. Maserin Pitbull. W porównaniu do Nimroda, który był chamskim łomem tu jest więcej finezji. Nóż duży - 105 mm ostrego M390. Okladki to anodyzowane amelinium- dobrze? niedobrze? Nie wiem. Na pewno lżej. Rękojeść dobrze wyprofilowana, pewny chwyt. Blokada to frame lock. Na pivocie łożyska, niby ok ale jakby czegoś brakowało. Do mechaniki WE trochę dystansu jest. Klips dokręcony na stopce chwytu a więc dip kary na spokojnie. W bonusie zbijak do szyb😁. Nóż fajny, ale efektu łał nie ma. Za te pieniądze może być. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12409 Napisano 9 Listopada 2022 Bardzo spoko cena za taki kawał noża z takiej stali... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7177 #12410 Napisano 10 Listopada 2022 Smacznej kawusi. Crusader Forge x2 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #12411 Napisano 10 Listopada 2022 To się nazywa glass breaker 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12412 Napisano 10 Listopada 2022 Zielony 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #12413 Napisano 10 Listopada 2022 .S20FE 5G 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #12414 Napisano 10 Listopada 2022 3 godziny temu, Pamiko napisał(-a): Smacznej kawusi. Crusader Forge x2 Konkretne maszyny, dawno ich nie widziałem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7177 #12415 Napisano 10 Listopada 2022 Dzięki , Crusader Forge to potęga. Pewnie nie wszyscy wiedza ze to Szczerbiak Maciej stoi za tym projektem. Piekielnie trudno go kupić , pojawia się kilka sztuk na świecie w ciągu roku. Coś tam jeszcze powinno się znaleść u mnie do pokazania 😏 Może jakis folder od Crusadera się znajdzie 😏🔪 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8414 #12416 Napisano 10 Listopada 2022 Pany, jaki najtanszy otf godny zawracania sobie głowy? Nigdy nie miałem, nie dotykałem, otwierać czołgów nie planuję więc z wymagań tylko żeby z 80mm ostrego było bo bułkę łatwiej przekroić. No i może, żeby mechanizm się nie rozsypał po pół roku.Istnieje coś takiego czy raczej nie ma sensu szukać bo to i tak będzie pewnie cena conajmniej dużego gripa, a to już normalna kosa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20297 #12417 Napisano 10 Listopada 2022 4 godziny temu, Mateo napisał(-a): To się nazywa glass breaker 😁 To w zasadzie kubotan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1808 #12418 Napisano 10 Listopada 2022 wszedzie teraz te glass rozbijacze widać. Czy ktoś z Was kiedykolwiek musiał go wykorzystać, żeby np wyjść z auta? Po mocnym wypadku to chyba nawet nie sięgnąłbym po nóż bo wypadłby gdzieś pod fotel.. Nie miałem przez ostatnie 2 dekady potrzeby rozbijania szyb czy z wewnątrz, czy z zewnątrz aby pomóc bliźniemu.. Chyba znowu zbyt praktycznie podchodzę do tematu .. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8217 #12419 Napisano 10 Listopada 2022 5 godzin temu, Pamiko napisał(-a): Smacznej kawusi. Crusader Forge x2 Ekstra kosy! 1 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #12420 Napisano 10 Listopada 2022 Teraz, Mikas napisał(-a): Pany, jaki najtanszy otf godny zawracania sobie głowy? Nigdy nie miałem, nie dotykałem, otwierać czołgów nie planuję więc z wymagań tylko żeby z 80mm ostrego było bo bułkę łatwiej przekroić. No i może, żeby mechanizm się nie rozsypał po pół roku. Istnieje coś takiego czy raczej nie ma sensu szukać bo to i tak będzie pewnie cena conajmniej dużego gripa, a to już normalna kosa Sugerowałbym jakiegoś Chińczyka. Porządny nóż z ostrzem D2 i łożyskami kulkowymi kupisz za 200 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8217 #12421 Napisano 10 Listopada 2022 Takie fajne narzędzie. 6 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20297 #12422 Napisano 10 Listopada 2022 Kansept Knives Accipiter. Bardzo smaczne chińskie danie. Elegancki, ladnie narysowany, proporcjonalny i bardzo dobrze wykonany nóż. 92 mm CPM S35 VN, szkielet Ti oprawiony w ładnie podaną i wybarwioną micartę. Chwyt dość masywny, dobrze dopasowujący się do ręki. Mój nie ulubiony 😁 front fliper, ale tu z racji większej rękojeści otwieranie kciukiem przy zmianie ukladu ręki nie jest problemem. Mechanika świetna . Wykonanie tak jak pisałem bez zarzutu. Do tego ładne pudelko, etui i szmatka a więc full set😁. Na koniec - nóż bardzo ładny, elegancki o niezbyt wyszukanym i oryginalnym jednak dizajnie, w gronie wielu noży o podobnym wyglądzie pewnie dramatycznie w oczy by się nie rzucał, ale wydaje mi się, że jako nóż kolekcjonerski śmiało można go polecić. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #12423 Napisano 10 Listopada 2022 6 godzin temu, Mikas napisał(-a): Pany, jaki najtanszy otf godny zawracania sobie głowy? Nigdy nie miałem, nie dotykałem, otwierać czołgów nie planuję więc z wymagań tylko żeby z 80mm ostrego było bo bułkę łatwiej przekroić. No i może, żeby mechanizm się nie rozsypał po pół roku. Istnieje coś takiego czy raczej nie ma sensu szukać bo to i tak będzie pewnie cena conajmniej dużego gripa, a to już normalna kosa Mam kilka sztuk różnych otf i to nie jest tak hop hop. Wg mnie najtańszy godny to Cobratec Enforcer, krajowa dystrybucja to ok 1000zł i moim zdaniem jest to najlepszy mechanicznie otf jaki miałem w łapach. Ogólnie wszystkie fajne otf to budżet minimum 1500zł w górę. Cobratec robi też tańsze modele 400-700zł ale to już zawsze D2 i niestety większość z nich jest bardzo ciężka, bo nie są alu tylko z jakiegoś znalu. Sympatyczny jest Boker Kwaiken OTF , to też produkcja Cobrateka. Wygodny, z poprawną mechaniką, lekki bo z alu i cena sympatyczna za to co oferuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2904 #12424 Napisano 10 Listopada 2022 Maniek przyjechał, tym razem czarne okładziny G10, jest bardzo git 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12425 Napisano 10 Listopada 2022 43 minuty temu, ecipeci napisał(-a): Maniek przyjechał, tym razem czarne okładziny G10, jest bardzo git Jest bardzo, bardzo git, zwłaszcza w tej cenie. Bardzo poręczny kozik. A u mnie przez następne 5 dni będzie tylko taki... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach