Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, Pamiko napisał(-a):

Szczęśliwi którzy wiedzą co chcą😏

Na razie... 😁

Ja na razie początkujący, jak dojdę kiedyś do Twojego poziomu, to pewnie też będzie jak w tym żarcie o babci w burdelu... 🤣

Edytowane przez Louis Cypher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno przyszło od Fińczyków 😁. Później zrobię fotki zawartości 

DSC_2734.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, loco50 napisał(-a):

Niedawno przyszło od Fińczyków 😁. Później zrobię fotki zawartości 

DSC_2734.JPG

Szpageti?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy. 

Maserin Pitbull. W porównaniu do Nimroda, który był chamskim łomem tu jest więcej finezji. Nóż duży - 105 mm ostrego M390. Okladki to anodyzowane amelinium- dobrze? niedobrze? Nie wiem. Na pewno lżej. Rękojeść dobrze wyprofilowana, pewny chwyt. Blokada to frame lock. Na pivocie łożyska, niby ok ale jakby czegoś brakowało. Do mechaniki WE trochę dystansu jest. Klips dokręcony na stopce chwytu a więc dip kary na spokojnie. W bonusie zbijak do szyb😁

Nóż fajny, ale efektu łał nie ma. Za te pieniądze może być. 

DSC_2735.JPG

DSC_2736.JPG

DSC_2737.JPG

DSC_2738.JPG

DSC_2739.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Pamiko napisał(-a):

Smacznej kawusi. Crusader Forge x2

Konkretne maszyny, dawno ich nie widziałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki , Crusader Forge to potęga. Pewnie nie wszyscy wiedza ze to Szczerbiak Maciej stoi za tym projektem. Piekielnie trudno go kupić , pojawia się kilka sztuk na świecie w ciągu roku. Coś tam jeszcze powinno się znaleść u mnie do pokazania 😏

Może jakis folder od Crusadera się znajdzie 😏🔪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pany, jaki najtanszy otf godny zawracania sobie głowy? Nigdy nie miałem, nie dotykałem, otwierać czołgów nie planuję więc z wymagań tylko żeby z 80mm ostrego było bo bułkę łatwiej przekroić. No i może, żeby mechanizm się nie rozsypał po pół roku.
Istnieje coś takiego czy raczej nie ma sensu szukać bo to i tak będzie pewnie cena conajmniej dużego gripa, a to już normalna kosa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Mateo napisał(-a):

To się nazywa glass breaker 😁

20221110-082506.jpg

To w zasadzie kubotan 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszedzie teraz te glass rozbijacze widać. 

Czy ktoś z Was kiedykolwiek musiał go wykorzystać, żeby np wyjść z auta? 

Po mocnym wypadku to chyba nawet nie sięgnąłbym po nóż bo wypadłby gdzieś pod fotel.. 

Nie miałem przez ostatnie 2 dekady potrzeby rozbijania szyb czy z wewnątrz, czy z zewnątrz aby pomóc bliźniemu..

Chyba znowu zbyt praktycznie podchodzę do tematu .. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Pamiko napisał(-a):

Smacznej kawusi. Crusader Forge x2

31EB0236-543C-4E06-A165-72B06D2DC917.jpeg

Ekstra kosy!

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Mikas napisał(-a):

Pany, jaki najtanszy otf godny zawracania sobie głowy? Nigdy nie miałem, nie dotykałem, otwierać czołgów nie planuję więc z wymagań tylko żeby z 80mm ostrego było bo bułkę łatwiej przekroić. No i może, żeby mechanizm się nie rozsypał po pół roku.
Istnieje coś takiego czy raczej nie ma sensu szukać bo to i tak będzie pewnie cena conajmniej dużego gripa, a to już normalna kosa

Sugerowałbym jakiegoś Chińczyka. Porządny nóż z ostrzem D2 i łożyskami kulkowymi kupisz za 200 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kansept Knives Accipiter. Bardzo smaczne chińskie danie.

Elegancki, ladnie narysowany, proporcjonalny i bardzo dobrze wykonany nóż. 92 mm CPM S35 VN, szkielet Ti oprawiony w ładnie podaną i wybarwioną micartę. Chwyt dość masywny, dobrze dopasowujący się do ręki. Mój nie ulubiony 😁 front fliper, ale tu z racji większej rękojeści otwieranie kciukiem przy zmianie ukladu ręki nie jest problemem. Mechanika świetna . Wykonanie tak jak pisałem bez zarzutu. Do tego ładne pudelko, etui i szmatka a więc full set😁

Na koniec - nóż bardzo ładny, elegancki o niezbyt wyszukanym i oryginalnym jednak dizajnie, w gronie wielu noży o podobnym wyglądzie pewnie dramatycznie w oczy by się nie rzucał, ale wydaje mi się, że jako nóż kolekcjonerski śmiało można go polecić. 

DSC_2740.JPG

DSC_2741.JPG

DSC_2742.JPG

DSC_2743.JPG

DSC_2744.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Mikas napisał(-a):

Mam kilka sztuk różnych otf i to nie jest tak hop hop. Wg mnie najtańszy godny to Cobratec Enforcer, krajowa dystrybucja to ok 1000zł i moim zdaniem jest to najlepszy mechanicznie otf jaki miałem w łapach. Ogólnie wszystkie fajne otf to budżet minimum 1500zł w górę.

Cobratec robi też tańsze modele 400-700zł ale to już zawsze D2 i niestety większość z nich jest bardzo ciężka, bo nie są alu tylko z jakiegoś znalu. Sympatyczny jest Boker Kwaiken OTF , to też produkcja Cobrateka. Wygodny, z poprawną mechaniką, lekki bo z alu i cena sympatyczna za to co oferuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, ecipeci napisał(-a):

Maniek przyjechał, tym razem czarne okładziny G10, jest bardzo git :)

Jest bardzo, bardzo git, zwłaszcza w tej cenie. Bardzo poręczny kozik.

A u mnie przez następne 5 dni będzie tylko taki...

IMG_2945.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi