Czujnik 575 #17701 Napisano 28 Stycznia 3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Normalnie jak Świetny nóż 👍 Mam prostego sentinela z gładkim ostrzem i dużo mu brakuje do twojego tapatalked 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #17702 Napisano 28 Stycznia (edytowane) a tu moje Shamany: Edytowane 28 Stycznia przez Burns 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62954 #17703 Napisano 28 Stycznia 28 minut temu, Czujnik napisał(-a): Świetny nóż 👍 Mam prostego sentinela z gładkim ostrzem i dużo mu brakuje do twojego tapatalked Dzięki 🤗 🤗 🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 11295 #17704 Napisano 28 Stycznia 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Osmo, groźby rodem z czasów piaskownicy, kiedy jeden dzieciak zdeptał drugiemu długo budowany zamek z piasku. Bądźmy poważni, to jest wątek +18. Serio, chcesz kopać po mordzie każdego oponenta? 😬 Jesteś starszym Panem, więc postaram się być uprzejmy. To że tworzycie sobie kółeczko szyderców na tym forum, i obrażacie bezkarnie użytkowników praktycznie w każdym temacie - pomijam. Ale jeśli zauważyłeś w moim wpisie groźby karalne, to jesteś zobowiązany do powiadomienia o tym fakcie prokuraturę 😉 Masz mnie za takiego głupka 😄 nikt tu nie jest anonimowy, każdego można namierzyć - myślisz że podjął bym takie ryzyko? Mam uzasadnione prawo przypuszczać, że twój kolega Burns, zmoczył by spodnie jedynie na widok mojej „wrednej gęby”😄 - i tak jak prosiłem wcześniej, wszelkie uwagi w moim kierunku proszę na PW, jeśli uważasz się za poważnego człowieka ✋🏻 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67164 #17705 Napisano 28 Stycznia 3 minuty temu, Osmodeusz napisał(-a): Jesteś starszym Panem, więc postaram się być uprzejmy. To że tworzycie sobie kółeczko szyderców na tym forum, i obrażacie bezkarnie użytkowników praktycznie w każdym temacie - pomijam. Ale jeśli zauważyłeś w moim wpisie groźby karalne, to jesteś zobowiązany do powiadomienia o tym fakcie prokuraturę 😉 Masz mnie za takiego głupka 😄 nikt tu nie jest anonimowy, każdego można namierzyć - myślisz że podjął bym takie ryzyko? Mam uzasadnione prawo przypuszczać, że twój kolega Burns, zmoczył by spodnie jedynie na widok mojej „wrednej gęby”😄 - i tak jak prosiłem wcześniej, wszelkie uwagi w moim kierunku proszę na PW, jeśli uważasz się za poważnego człowieka ✋🏻 Osmo, powtórzę się raz jeszcze, więcej powagi! To nie wątek z memami. 🙏 A tak bardziej merytorycznie - mój ulubiony PM2. 3 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62954 #17706 Napisano 28 Stycznia 😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #17707 Napisano 28 Stycznia Zwykle noszę jeden z tych dwóch. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17708 Napisano 28 Stycznia 11 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a): Widoczny na zdjęciu powyżej Col Moschin to jego skrócona wersja C (zapewne od "corto"), służąca być może do dłubania w zębach (może jednak nie do dłubania, na walce nożem bojowym mało się znam, ale mnie też ta krótka rękojeść wydaje się dziwna). W każdym razie wersja zdecydowanie kompaktowa w porównaniu z oryginalną. Tego małego nigdy nie miałem w ręce. Projekt oryginalny wygląda następująco: A to zwracam honor 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62954 #17709 Napisano 28 Stycznia 39 minut temu, goral_ napisał(-a): Zwykle noszę jeden z tych dwóch. Ooo Ganzo 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 11295 #17710 Napisano 28 Stycznia (edytowane) Że też żaden z tutejszych „trolli” nie wypowiedział się na temat mojej małej Sebenzy, folderka praktycznie krytykowanego na wszystkich forach, czy to za wygórowaną cenę (to jakieś 2 x Shaman 😉), czy za totalną prostotę nic nie wartą. Jedyny folder który od ok. 15 lat (to jeszcze wersja bez „IDAHO MADE”), jeździł ze mną praktycznie na wszystkie wyprawy nurkowe, tyrany w błocie, piasku, czy słonej wodzie. Tnąc linki, neopren, taśmy Halcyona (kto używa tych uprzęży wie, że to nie jest cieniutki i słaby „pasek”), czy też prozaicznie ostrząc patyki na ognisko, czy porcjować „kiełbe”. I co ciekawe, legendarny folder Chrisa Reeve - się zużywa, niezniszczalny tytan użyty w tych nożach - rysuje się i zwyczajnie „dziadzieje”, ba nawet na klindze są ogniska rdzy, a podkładki z fosforobrązu się zużywają 🤗 Tylko, że przez te lata nóż nie był konserwowany, jedyne co płukany pod bieżącą wodą czy wycierany o portki, czy inną szmatę. Czas na emeryturę mojej Sebci, gruntowną konserwację którą należy się za lata tyrania, a jej miejsce zastąpi już pełnowymiarowa wersja, bo mimo małego uznania jakie mam do nożyków składanych, ten maluch nigdy mnie nie zawiódł mimo tego, że wolę ostrza typu full i jedyne noże składane które posiadam (przepraszam Microtech „łomżonki”) reszta to fixedy, ale jedna „królowa” - Small Sebenza od Chris Reeve Edytowane 28 Stycznia przez Osmodeusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17711 Napisano 28 Stycznia 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67164 #17712 Napisano 28 Stycznia Jakiś czas temu pisałem, że moje zainteresowanie tym hobby lekko osłabło. Zacząłem redukować swoją kolekcję. Te dwa maluchy poszły w dobre ręce kolegów z tego Forum. 5 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17713 Napisano 28 Stycznia Moje zimne stale 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7165 #17714 Napisano 29 Stycznia 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #17715 Napisano 29 Stycznia (edytowane) Ciągle zapominam: mam jeszcze taką Ekstremę, mocno już złachmanioną przeze mnie w terenie, ale totalnie pancerną, czyli Nemesis: Edytowane 29 Stycznia przez Sierżant Julian 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #17716 Napisano 29 Stycznia A, i niedawno pozyskałem takie cóś, Gerber, nawet fajne chyba, ale nie sam sobie to wybrałem, tylko moja firma mi zafundowała. Wygląda porządnie, dobrze leży w ręce, ale mam już parę noży. Może ktoś chciałby kupić ten sprzęt, bo leży teraz na biurku i zaraz się zakurzy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #17717 Napisano 29 Stycznia @loco50 widział? https://www.knivesandtools.pl/pl/pt/-noz-skladany-kizer-feweed-ki3694a4-satin-zwear-pm-titanium-camo-carbon-gold-inlay.htm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17718 Napisano 29 Stycznia 18 minut temu, Burns napisał(-a): @loco50 widział? https://www.knivesandtools.pl/pl/pt/-noz-skladany-kizer-feweed-ki3694a4-satin-zwear-pm-titanium-camo-carbon-gold-inlay.htm Ooo, ładny. Na bogato. Tylko trochę krótko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17719 Napisano 29 Stycznia Na sharg nowość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62954 #17720 Napisano 29 Stycznia Taki grubasek 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17721 Napisano 29 Stycznia Bez wyrozumiałości 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #17722 Napisano 31 Stycznia Bezdechy 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 337 #17723 Napisano 1 Lutego Do mnie dotarł Cold Steel Tanto Recon SK5. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #17724 Napisano 1 Lutego Ostatnio na wycieczkę do lasu zabrałem TB Comandeur ... 6 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7165 #17725 Napisano 1 Lutego 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach