Genovese_ 12252 #18976 Napisano 28 Lutego 6 minut temu, loco50 napisał(-a): U mnie dziś w kieszeni. Żeby nie było - używany jest😁 No ślicznie znorany,koledze hezio zapewne przypadnie do gustu, ale cóż , powłoki mają to do siebie, że wszystko na nich widać jak na dłoni.Choć nie ukrywam ,że uwielbiam czarne powłoki na nożach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22983 #18977 Napisano 28 Lutego 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
motocyklista 0 #18978 Napisano 1 Marca (edytowane) Spoko Edytowane 1 Marca przez motocyklista 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22983 #18979 Napisano Niedziela o 14:55 Dziś miecz 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 12252 #18980 Napisano Niedziela o 14:57 A u mnie AdV Butcher UTL : 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7833 #18981 Napisano Wtorek o 06:54 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72105 #18982 Napisano Wtorek o 07:49 😁😁😁 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4807 #18983 Napisano Wtorek o 12:11 rękojeść wygląda jak patyk do sprawdzania gardła 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72105 #18984 Napisano Wtorek o 12:17 6 minut temu, Burns napisał(-a): rękojeść wygląda jak patyk do sprawdzania gardła Przydaje się do arbuzów 🍉🍉🍉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1892 #18985 Napisano Wtorek o 19:54 to nożyk "rzeźniczy" tzw "konsumpcyjny" .. Fajny - mam kilka jak znajdę to też wkleję. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72105 #18986 Napisano Wtorek o 20:29 (edytowane) 39 minut temu, zadra napisał(-a): to nożyk "rzeźniczy" tzw "konsumpcyjny" .. Fajny - mam kilka jak znajdę to też wkleję. Dawaj 🤗🤗🤗 39 minut temu, zadra napisał(-a): to nożyk "rzeźniczy" tzw "konsumpcyjny" .. Fajny - mam kilka jak znajdę to też wkleję. Ale to nie jest nożyk do mięsa 🤔🤔🤔 Edytowane Wtorek o 20:34 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1892 #18987 Napisano Wtorek o 22:53 Ale tylko górskich bananów " Monte bananas" , to scyzor dla góralów .. Jestem w fazie przedprzeprowadzkowej tzn już nic nie wiem gdzie włożyłem i długo chyba nie znajdę jak już przewiozę w docelowe miejsce.. Trochę poczekacie na moje "rzeźnicze" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1838 #18988 Napisano Środa o 12:40 Rzeźnickie mniejsze. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4807 #18989 Napisano Środa o 13:49 Tak sobie przypomniałem jaki hejt wylewał się 4 lata temu na posiadaczy a w zasadzie tych co odważyli się kupić nóż produkcji rosyjskiej (ew. sprzedać). Ciekawy jestem, czy noże z USA teraz będą tak samo "bee" ? Wychodzi na to, że hiszpańskie na dzień dzisiejszy są jedynymi prawilnymi - jeszcze prawilnymi. Włoszczyzna też OK. Oj system wartości strasznie się rozjechał w czasach jakich przyszło nam żyć, 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1892 #18990 Napisano Środa o 13:57 (edytowane) 7 minut temu, Burns napisał(-a): Wychodzi na to, że hiszpańskie na dzień dzisiejszy są jedynymi prawilnymi - jeszcze prawilnymi. Włoszczyzna też OK dodam od siebie francuskie i nie można zapominać o Polskich.. Dobre bo polskie .. Edytowane Środa o 13:57 przez zadra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1436 #18991 Napisano Środa o 15:25 To są prawdzi niezniszczalni😃 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70883 #18992 Napisano Środa o 17:08 3 godziny temu, Burns napisał(-a): Tak sobie przypomniałem jaki hejt wylewał się 4 lata temu na posiadaczy a w zasadzie tych co odważyli się kupić nóż produkcji rosyjskiej (ew. sprzedać). Ciekawy jestem, czy noże z USA teraz będą tak samo "bee" ? Wychodzi na to, że hiszpańskie na dzień dzisiejszy są jedynymi prawilnymi - jeszcze prawilnymi. Włoszczyzna też OK. Oj system wartości strasznie się rozjechał w czasach jakich przyszło nam żyć, Shiro cały czas w kolekcji. 4 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1436 #18993 Napisano Środa o 17:44 CKF 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 12252 #18994 Napisano Czwartek o 08:48 W dniu 3.03.2026 o 08:49, TomcioMiki napisał(-a): 😁😁😁 Fikuśny ! pokazuj co tam ma jeszcze z tych scyzoryków ! 😉 15 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): CKF Fajny ! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72105 #18995 Napisano Czwartek o 09:10 (edytowane) 22 minuty temu, Genovese_ napisał(-a): W dniu 3.03.2026 o 08:49, TomcioMiki napisał(-a): 😁😁😁 Fikuśny ! pokazuj co tam ma jeszcze z tych scyzoryków ! 😉 A mam na przykład z Częstochowskiej fabryki igieł , jak będę w domciu to poszukam, coś w tym stylu 🤗🤗🤗 Edytowane Czwartek o 09:15 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22983 #18996 Napisano 21 godzin temu 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 12252 #18997 Napisano 17 godzin temu (edytowane) Dwie nowości wylądowały u mnie na początku tygodnia.Kilka dni się nimi bawiłem, więc co nieco napiszę.Pierwszy na tapetę idzie Microtech 3 gen LUDT frag ti.Kiedyś szalałem za Gen 2, ale nie dało się go upolować nawet na wtórny w fajnym stanie.Jedyna rzecz, która mnie w LUDT trochę blokowała, to wielkość noża.Bo jak kogoś kręcą auto-foldery to jest to naprawdę ciekawa opcja EDC.W kieszeni nosi się go naprawdę spoko.Tyle że ja wolę większe noże, więc te 20,03 cm to u mnie takie absolutne minimum z min, jeśli nóż ma iść do kolekcji, a nie tylko do kieszeni na co dzień. Strzela tak, jak na Microtecha przystało - konkretnie mocno , czyli nie tak jak w BM Adamas auto czy Protech rt3.Natomiast dokładnie tak samo jak Socom Auto, którego kiedyś posiadałem.Jakość niestety przeciętna.Przycisk auto na początku lekko skrzypiał, więc musiałem go delikatnie podlać olejem. Niby jest to wersja Marfione Select, ale poza tytanową rączką , certyfikatem i dodatkowym pokrowcem (takim jak w customach) nie dostajesz praktycznie nic więcej a kosztuje w retailu 455 $. Także z tym "Select" to typowy marfionowski bajer marketingowy moim zdaniem… 😉 Edytowane 17 godzin temu przez Genovese_ 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach