Kapelusznik 0 #3026 Napisano 7 Lutego 2016 (edytowane) Panowie szukam noża typu neck. Nóż ma służyć na co dzień. Ważne aby nadawał się do ukrojenia mięsa z grilla, czy do odkrojenia kawałeczka podczas wędzenia ;-) Budżet do 170 zł. Pomożecie? Edytowane 7 Lutego 2016 przez Kapelusznik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dyziek 10 #3027 Napisano 12 Lutego 2016 U mnie takie dwie zabawki doleciały:)1. 2. Kapelusznik możesz kupić takie coś: rodzimy wyrób od Ostap Hel Knives (znajdziesz go FB) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1326 #3028 Napisano 12 Lutego 2016 Burch To jest to. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3029 Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) Prezent http://bladebarrelbezel.com/2013/04/03/esee-izula-knife-review/ Edytowane 12 Lutego 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3030 Napisano 12 Lutego 2016 z parakordem świetny survivalowy zestaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #3031 Napisano 12 Lutego 2016 Mam pytanie do miłośników noży, ktoś może w swoich zbiorach ma produkcję spod młota Trollskiego? Od jakiegoś czasu próbujęsię skontaktować mailowo ale brak odpowiedzi a jeśli cena byłaby ok to chętnie bym coś zakupił. Może ktoś ma jakieś pewny kontakt? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3032 Napisano 12 Lutego 2016 z parakordem świetny survivalowy zestaw Sam zaplatalem to 2 m okrągłe sznurowadlo 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kapelusznik 0 #3033 Napisano 14 Lutego 2016 Kapelusznik możesz kupić takie coś: rodzimy wyrób od Ostap Hel Knives (znajdziesz go FB)Dzięki już ich namierzyłem. Prezent będzie jak ta lala. A co byś polecił do kieszeni na każdy dzień tygodnia? Myślałem o jakimś nie dużym Spyderco w budżecie do 300 zł. Warto? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Testral 22 #3034 Napisano 16 Lutego 2016 Na co dzień najlepsza byłaby Delica, ale jej ceny tak skoczyły, że trudno będzie znaleźć ją teraz w tym budżecie. Zostają: Persistence, Tenacious. Odradzam Ambitious, bo to prawdziwe maleństwo i praktycznie nie da się go otwierać z kciuka. Pozostałe dwa sprawdzą się świetnie. Chyba, że znajdziesz używkę Delicę lub Centofante 3, szczególnie ten drugi uwielbiam i traktuję jako gentleman folder. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3035 Napisano 16 Lutego 2016 http://m.aliexpress.com/item/32588575515.html Kupilbym ten noz, bo mi sie spodobal.Oczywiscie przypuszczam, ze to nie autorski projekt .Pytanie: czy to jest znak zastrzezony, czy jakas inspiracja itd.? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #3036 Napisano 16 Lutego 2016 link nie działa, ale po jego początku mogę domyślać się, że jak to sam napisałeś do kanału burzowego będzie idealny ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #3037 Napisano 16 Lutego 2016 To kopia Hinderera XM-18 w wykonaniu dość dobrego chińskiego podrabiacza.Nóż będzie miał dobrą jakość, będzie z dobrej stali, ale zawsze będziesz miał tą świadomość, że to podróba. Nawet jeśli bez logo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3038 Napisano 16 Lutego 2016 To kopia Hinderera XM-18 w wykonaniu dość dobrego chińskiego podrabiacza.Nóż będzie miał dobrą jakość, będzie z dobrej stali, ale zawsze będziesz miał tą świadomość, że to podróba. Nawet jeśli bez logo.No wiec wlasnie, juz go nie chce. Dzieki za info, bo na googlownie stracilbym czas w ktorym musze pracowac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #3039 Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) No wiec wlasnie, juz go nie chce. Dzieki za info, bo na googlownie stracilbym czas w ktorym musze pracowac.Tamten faktycznie podróba Hinderera, ale ja mam do sprzedania autorski projekt tej marki (nowy noz). Kupiłem i się nie polubilismy. Wykonanie naprawdę super. Jak coś to pisz Edytowane 16 Lutego 2016 przez Szymon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3040 Napisano 16 Lutego 2016 Tamten faktycznie podróba Hinderera, ale ja mam do sprzedania autorski projekt tej marki (nowy noz). Kupiłem i się nie polubilismy. Wykonanie naprawdę super. Jak coś to pisz Oczywiscie widzialem Twoja oferte, ale mi sie nie podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kapelusznik 0 #3041 Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) Na co dzień najlepsza byłaby Delica, ale jej ceny tak skoczyły, że trudno będzie znaleźć ją teraz w tym budżecie. Zostają: Persistence, Tenacious. Odradzam Ambitious, bo to prawdziwe maleństwo i praktycznie nie da się go otwierać z kciuka. Pozostałe dwa sprawdzą się świetnie. Chyba, że znajdziesz używkę Delicę lub Centofante 3, szczególnie ten drugi uwielbiam i traktuję jako gentleman folder.Dzięki za odpowiedź. Faktycznie Delica poza zasięgiem w tym budżecie. Zresztą Centofante również. Masz rację co do Ambitiousa, zdecydowanie za mały. Z dwóch pozostałych najbardziej pasuje mi Tenacious. Muszę poprzegladać oferty w necie, bo na alle widzę spore różnice w cenach. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? Edytowane 16 Lutego 2016 przez Kapelusznik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1326 #3042 Napisano 19 Lutego 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #3043 Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) Nietypowy nóżhttp://9gag.com/gag/aW6Gb8qNa tej stronie nie ma więcej noży, co najwyżej różne śmieszne żeczy. Edytowane 21 Lutego 2016 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #3044 Napisano 21 Lutego 2016 To chyba jakiś dziwny koncerz jest Pewnie bardziej do ozdoby, niż używania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3045 Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) ten to chyba jest specjalnie zaprojektowany do robienia fikuśnych falbanek między żebrami, nie wiem do czego innego mógłby się nadać a tutaj taki handmejd Edytowane 22 Lutego 2016 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #3046 Napisano 26 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedź. Faktycznie Delica poza zasięgiem w tym budżecie. Zresztą Centofante również. Masz rację co do Ambitiousa, zdecydowanie za mały. Z dwóch pozostałych najbardziej pasuje mi Tenacious. Muszę poprzegladać oferty w necie, bo na alle widzę spore różnice w cenach. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? Ja od paru lat używam Persistance i jak dla mnie jest to idealny nóż jeśli chodzi o rozmiar. Stal 13CrMov może nie trzyma idealnie szlifu, ale banalnie się ostrzy. Wcześniej miałem Kabara Doziera, Kershaw Campound, CRKT Hammond Cruiser i na chwilę obecną zostało tylko Spyderco. Kiedy go kupowałem pracowałem w firmie, która w ofercie miała kilkaset noży i w okolicy 200zł jedyną konkurencją wg mnie był RAT-1. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atrax 62 #3047 Napisano 26 Lutego 2016 (edytowane) Powiem Wam, że po około miesiącu katowania Spyderco, nadal goli i nadal przechodzi test cięcia Wyborczej na sieczkę. Coś pięknego. Aczkolwiek niepokojące jest dla mnie to, że przy moim skromnym budżecie mam już oficjalnego hyzia na punkcie noży i ich kolekcjonowania. Mój skromny budżet jest (na razie) jaki jest, a ja musiałem zainteresować się zegarkami, obiektywami i nożami. I spróbować teraz coś oszczędzić. A tak w ogóle, to wujek Atrax kupił sobie dzisiaj paracord i testując francuskie piwa craftowe, próbuje nauczyć się zrobić na nożu dyndadełko. Efekty siermiężnej pracy wkrótce. Edytowane 26 Lutego 2016 przez atrax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #3048 Napisano 27 Lutego 2016 A założyłeś już opaskę zaciskowa na ostrze żeby móc lansiarsko otwierac pająka przy wyciaganiu z kieszeni? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atrax 62 #3049 Napisano 27 Lutego 2016 Jak na dyndadełko sklecone po pijaku w księżycową noc, to jest moc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #3050 Napisano 27 Lutego 2016 Jak na dyndadełko sklecone po pijaku w księżycową noc, to jest moc. Tak wygląda nóż "katowany przez miesiąc"?Czy go tak katowałeś, rozcinaniem kopert? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach