mikolaj78 747 #3851 Napisano 2 Grudnia 2018 Spyderco Paramilitary 2. Nóż składany średniej wielkości, otwierany kciukiem, z najlepszej stali CPM S30V, rękojeść z tworzywa G-10. Dobra blokada, klips bardzo mocny z możliwością montażu w dwóch pozycjach. Wchodzi do kieszeni. Folder Spyderco trochę kosztuje ale jest tego wart. Polecam! https://cqb.pl/spyderco-para-military-c81gp2-p-9714.htmlZnajdziesz nóż o zbliżonych parametrach za połowę tej ceny ale jak chcesz mieć niezawodny folder, łatwy w konserwacji, taki odpowiednik Rolexa w zegarkach to tylko Spyderco. Jeżeli trochę tańsza wersja to Spyderco Manix 2 lub jeszcze w dół z ceną wspomniana przez poprzednika Delica 4. Na samym szczycie jest rewelacyjna wersja Military lub Police 4.Wysłane z mojego S9 przy użyciu TapatalkaWydaje mi się, że długość złożonego noża w przypadku Military to trochę za dużo... 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67565 #3852 Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Wydaje mi się, że długość złożonego noża w przypadku Military to trochę za dużo...Masz rację! Dlatego ja osobiście dla siebie wybrałem Paramilitary 2. Taki rozmiar w sam raz Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Grudnia 2018 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #3853 Napisano 2 Grudnia 2018 Mario, dzięki za wskazówki. Podoba mi się ten model wizualnie, następny będzie już bardziej świadomym wyborem. Pojawia się ptoblem dostępności w Polsce. Gdzie jeezcze można go zmaleźć? 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67565 #3854 Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Mario, dzięki za wskazówki. Podoba mi się ten model wizualnie, następny będzie już bardziej świadomym wyborem. Pojawia się ptoblem dostępności w Polsce. Gdzie jeezcze można go zmaleźć?MeXy, podstawowe modele Spyderco są w sieci Militaria.pl, która posiada także sklepy stacjonarne w dużych galeriach handlowych. W Poznaniu w Posnanii oraz Starym Browarze. Duży wybór i dobre ceny + dostępność w sklepach internetowych: cqb.pl lub sharg.pl Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Grudnia 2018 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #3855 Napisano 2 Grudnia 2018 Dzięki ;-) 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67565 #3856 Napisano 2 Grudnia 2018 https://youtu.be/-obVipiFm0E Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #3857 Napisano 2 Grudnia 2018 Co polecicie na EDC? Myślę, że warto na początku "namacalnie" zapoznać się z różnymi nożami, rozmiarami i blokadami. Znalezienie odpowiedniego EDC to długa droga Wszystko zależy oczywiście od preferencji, moim faworytem na EDC jest Kershaw Skyline. Ewentualnie Spyderco Delica 4. 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67565 #3858 Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Myślę, że warto na początku "namacalnie" zapoznać się z różnymi nożami, rozmiarami i blokadami. Znalezienie odpowiedniego EDC to długa droga Wszystko zależy oczywiście od preferencji, moim faworytem na EDC jest Kershaw Skyline. Ewentualnie Spyderco Delica 4.Zgadzam się z Tobą w 100%. Oba w/w noże są warte polecenia na początek zabawy z EDC. Zbliżone parametry i materiały użyte do ich wykonania. Mi osobiscie ze względu na sposób otwierania bardziej podchodzi Spyderco Można zacząć także od prostego Tenacious, taki model zamówiłem dla syna - zdjęcia wklejałem już wcześniej. Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Grudnia 2018 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20475 #3859 Napisano 2 Grudnia 2018 A ja "naszam" Ka-bar Bob Dozier Folder. Płaski, nie widać w kieszeni( nawet w spodniach nietaktycznych), dobrze wyważony. Mimo dość niewielkich rozmiarów dobrze leży nawet w mojej dużej łapie. Do cięższych prac mam CRKT Hammonda- kloc, ale poręczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #3860 Napisano 2 Grudnia 2018 Kupiłem multitula Gerber suspension i jestem mega zadowolony - wygląd, funkcje, spasowanie.Do tego dostałem w bardzo dobrej cenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #3861 Napisano 2 Grudnia 2018 Ka-bar Dozier to wg mnie idealny EDC z uwagi na relację jego jakości do ceny. Świetny i wygodny nóż za nieduże pieniądze Taki właśnie ma być nożyk - daje radę, a nie żal nim tyrać. Mi osobiście żal by było tyrać nożem za powiedzmy 700 zł, może wynika to z zasobności portfela, a może z racjonalizmu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #3862 Napisano 2 Grudnia 2018 Zamówiłem Ka-Bar Mule. Jako pierwszy (nie ostatni) myślę, że da radę. Po pewnym czasie będę wiedział dokladnie czego oczekuję od noża i następny będzie kupiony bardziej świadomie. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67565 #3863 Napisano 2 Grudnia 2018 Zamówiłem Ka-Bar Mule. Jako pierwszy (nie ostatni) myślę, że da radę. Po pewnym czasie będę wiedział dokladnie czego oczekuję od noża i następny będzie kupiony bardziej świadomie.MeXy, wrzuć fotki jak już przesyłka dotrze i opisz oczywiście swoje pierwsze wrażenia Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #3864 Napisano 3 Grudnia 2018 Panowie , proszę o radę bo wogole nie jestem w temacie . Na massdropie, oprócz zegarków regularnie pojawiają się noże . Szukam dla siebie jakiegoś fajnego i niedrogiego foldera. Co sądzicie przykładowo o tych ofertach , warto? https://www.massdrop.com/buy/bestech-bg09-spike-g-10-series https://www.massdrop.com/buy/kershaw-blur-tigerstripe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67565 #3865 Napisano 5 Grudnia 2018 Ostatniego znowu wydałem w prezencie więc trzeba było coś zamówić. Spyderco Paramilitary 2. Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22368 #3866 Napisano 6 Grudnia 2018 Panowie , proszę o radę bo wogole nie jestem w temacie . Na massdropie, oprócz zegarków regularnie pojawiają się noże . Szukam dla siebie jakiegoś fajnego i niedrogiego foldera. Co sądzicie przykładowo o tych ofertach , warto? https://www.massdrop.com/buy/bestech-bg09-spike-g-10-series https://www.massdrop.com/buy/kershaw-blur-tigerstripe IMO jednak poszukałbym czegoś innego. Z tym, że jeśli chodzi o massdrop, to oni nie wysyłają noży do Polski, więc potrzebujesz pośrednika np. w Stanach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #3867 Napisano 6 Grudnia 2018 Dzięki za info 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BraWo100 16 #3868 Napisano 7 Grudnia 2018 Hej a wczoraj wraz z mikołajem dotarł do mnie RAT 2 w wersji black i stali D2.Fajny i to bardzo nożyk 0 Seiko_BM + GW-9200 + GW-M5610 + Citizen_CB0011-18E + DAMASKO_DC_56 = WNM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haker 13 #3869 Napisano 11 Grudnia 2018 Znawcy noży, czy taki nóż był zrobiony po coś, czy po prostu komuś udało się go tak dziwnie wyłamać? S7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #3870 Napisano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Matko święta, co to za dziwo? I co on ma tam blisko rękojeści, jakieś rozwarstwienia głowni? Edytowane 11 Grudnia 2018 przez Sierżant Julian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7778 #3871 Napisano 11 Grudnia 2018 Moim skromnym zdaniem to zwykły tasak, kruche - przehartowane ostrze odpadło od bardziej miękkiej części po silnym uderzeniu. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haker 13 #3872 Napisano 11 Grudnia 2018 Nie mam pojęcia o co chodzi, na nożach znam się tyle że mają kroić . S7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3873 Napisano 12 Grudnia 2018 Powitoł Wątpię, żeby to był tasak któremu coś odpadło. Wygląda raczej jak wysoko hartowany nóż, który dostał się w ręce neandertala @haker - fotki z drugiej strony ostrza i całości będziesz mógł wrzucić? Przód też jest odłamany, czy tak oryginalnie był zakończony? 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #3874 Napisano 12 Grudnia 2018 To nakiri na którym ktoś po prostu się wyżył 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polewoj 11 #3875 Napisano 12 Grudnia 2018 Przykro patrzeć... Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach