Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
neuro

Nóż

Recommended Posts

Dwa scyzoryki szukają nowego domu. PM i ka-bar 1212, oba komplet z pudełkami. Zanim wystawię, pierwszeństwo dla klubowiczów. Cena oczywiście też klubowa.

20240616_131153.jpg

Edited by goral_

Trochę dłuższy, ale całkiem poręczny. Polski, AGRU.

20240616_202550.thumb.jpg.ac61ee865bd5dd60a7d4472bcae9edec.jpg

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

2 godziny temu, przemekspce napisał(-a):

Od tych okładzin zaczęła się moja przygoda z WoroKnives kilka lat temu.

53795714009_19b37ba48e_b.jpg

Co to za model scyzoryka?

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

6 godzin temu, pisar napisał(-a):

On jest modem i okładki tytanowe, tak mi się zdaje 🤔🤔🤔

6 godzin temu, pisar napisał(-a):

Mechanic Jr (special mechanic) a dokładniej scyzoryk złożony przez znajomego w całości z oryginalnych części Victorinox w powyższej konfiguracji narzędzi.

Instagram: przemekspce

2 godziny temu, przemekspce napisał(-a):

Mechanic Jr (special mechanic) a dokładniej scyzoryk złożony przez znajomego w całości z oryginalnych części Victorinox w powyższej konfiguracji narzędzi.

Tak myślałem 🤗🤗🤗

Cześć. Kolega w WOT miał styczność z takim nożem. Ten co miał ten nóż mówił że jest zacny i drogi ale więcej nikt nic nie wiedział. Może tutaj ktoś parę zdań powie coś na temat tego noża. Kolega byłby mi wdzięczny a ja wam. Mnie to wygląda na Kizylara . Innych fotek nie mam. Dzięki 

1718609853126.jpg

1718609860656.jpg

No a co on ma na glowni napisane, bo ze zdjecia trudno odczytać ?

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

2 godziny temu, mirek 1969 napisał(-a):

Cześć. Kolega w WOT miał styczność z takim nożem. Ten co miał ten nóż mówił że jest zacny i drogi ale więcej nikt nic nie wiedział. Może tutaj ktoś parę zdań powie coś na temat tego noża. Kolega byłby mi wdzięczny a ja wam. Mnie to wygląda na Kizylara . Innych fotek nie mam. Dzięki 

1718609853126.jpg

1718609860656.jpg

Kizlyar Fenix combat 🤗🤗🤗

Godzinę temu, Burns napisał(-a):

Dzień Ojca za rogiem, więc klasyka gatunku zasiliła szeregi 😉

IMG_20240617_134511.jpg

PM 2?

19 godzin temu, loco50 napisał(-a):

PM 2?

No co Ty ?

Moje preferencje co do preferowanych noży, nadal nie uległy zmianie. Ma być 10cm ostrego, bez ząbków, i bez powłoki. Z tych powodów ze stoickim spokojem nabyłem długo wyczekiwaną Military ze zmienioną blokadą czyli wersję v2. Nie miałem ciśnienia na ten nóż, żeby go sprowadzać, a skoro jest już dostępny na rodzimym rynku w sklepie Sharg, to mówię czemu nie.

Cena odrobinę niższa niż wersja v1. Myślę sobie a jak zawsze coś co wyszło z produkcji drożeje.

Niestety w tym przypadku zadziałało chyba powiedzenie „lepsze jest wrogiem dobrego”. Ktoś może zapytać po co Ci dwa takie same noże (bo to pierwszy raz ;) )?

Military v2 to zupełnie inny nóż niż v1 i nie chodzi tylko o blokadę. Inne są wewnętrzne linersy, inny kształt rękojeści mimo zachowanym proporcjom, co widać przy złożonym nożu jak chowa się klinga. Klinga zewnętrznie zachowała proporcje, zmieniła się przy pivocie co wymusiła zmiana systemu blokady. Inaczej rozmieszczone są śruby, można przekładać klips na 4 strony świata. Najgorsze, że zmienił się sam klips i śruby pivota, które są teraz zupełnie nijakie.

Nóż zostaje i pewnie będzie nawet używany. Tragedii nie ma, to są niuanse, nie żeby go skreślić, ale przynajmniej dla mnie dosyć znaczące.

Military v2 stała się po prostu przerośniętą ParaMilitary2 i straciła na animuszu. Kiedyś M i PM2 to były dwa zupełnie różne noże, teraz Mv2 vs PM2 różni tylko rozmiar.

Oceńcie sami po zdjęciach.

IMG_20240618_114553.jpg

IMG_20240618_114616.jpg

IMG_20240618_114527.jpg

IMG20240618111357.jpg

46 minut temu, Burns napisał(-a):

No co Ty ?

Moje preferencje co do preferowanych noży, nadal nie uległy zmianie. Ma być 10cm ostrego, bez ząbków, i bez powłoki. Z tych powodów ze stoickim spokojem nabyłem długo wyczekiwaną Military ze zmienioną blokadą czyli wersję v2. Nie miałem ciśnienia na ten nóż, żeby go sprowadzać, a skoro jest już dostępny na rodzimym rynku w sklepie Sharg, to mówię czemu nie.

Cena odrobinę niższa niż wersja v1. Myślę sobie a jak zawsze coś co wyszło z produkcji drożeje.

Niestety w tym przypadku zadziałało chyba powiedzenie „lepsze jest wrogiem dobrego”. Ktoś może zapytać po co Ci dwa takie same noże (bo to pierwszy raz ;) )?

Military v2 to zupełnie inny nóż niż v1 i nie chodzi tylko o blokadę. Inne są wewnętrzne linersy, inny kształt rękojeści mimo zachowanym proporcjom, co widać przy złożonym nożu jak chowa się klinga. Klinga zewnętrznie zachowała proporcje, zmieniła się przy pivocie co wymusiła zmiana systemu blokady. Inaczej rozmieszczone są śruby, można przekładać klips na 4 strony świata. Najgorsze, że zmienił się sam klips i śruby pivota, które są teraz zupełnie nijakie.

Nóż zostaje i pewnie będzie nawet używany. Tragedii nie ma, to są niuanse, nie żeby go skreślić, ale przynajmniej dla mnie dosyć znaczące.

Military v2 stała się po prostu przerośniętą ParaMilitary2 i straciła na animuszu. Kiedyś M i PM2 to były dwa zupełnie różne noże, teraz Mv2 vs PM2 różni tylko rozmiar.

Oceńcie sami po zdjęciach.

IMG_20240618_114553.jpg

IMG_20240618_114616.jpg

IMG_20240618_114527.jpg

IMG20240618111357.jpg

Aha. Czyli miecz 😁. Dla mnie pająkowa klasyka to PM2

5 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a):

WZ92 ale z napisem Gerlach

IMG_20240618_153141_3.jpg

Chyba se go dzisiaj kliknę tego Topsa

apache-falcon-0m.jpg

No i kliknęło sie samo😀

Panowie jaką wersję Paramilitary 2 kupić, DLC czy zwykłą?

SC81GPBK2.jpg.thumb_587x587.jpg

SC81GP2.jpg.thumb_587x587.jpg

Edited by bobwoj

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday