lewandek 56 #826 Napisano 27 Maja 2011 Diesel - nie chcesz przeniesc tablicy rejestracyjnej z blotnika - na bok? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel 220 #827 Napisano 28 Maja 2011 Diesel - nie chcesz przeniesc tablicy rejestracyjnej z blotnika - na bok? W najbliższym czasie chcę zamontować zawieszenie Progressive i przenieść tablicę na bok 0 Andrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkelm 0 #828 Napisano 6 Czerwca 2011 Świetnie wygląda - bardzo podoba mi się solo seat i dekiel z grafiką. Rewelacyjnie odcina się też zbiornik paliwa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #829 Napisano 6 Czerwca 2011 A u mnie 3 dni temu w piątek skończył się(przynajmniej na razie) sezon moto- baba wymusiła mi pierwszeństwo, próbowałem ją ominąć, ale piach i żwir na połowie drogi ... i moto poleciało ślizgiem itp. Dobrze, że naprawdę powoli jechałem, bo by mnie piiii jeszcze zabiła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkelm 0 #830 Napisano 6 Czerwca 2011 Diesel - Twój moto to wyjściowo Sportster 1200 fourty eight? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #831 Napisano 6 Czerwca 2011 A u mnie 3 dni temu w piątek skończył się(przynajmniej na razie) sezon moto- baba wymusiła mi pierwszeństwo, próbowałem ją ominąć, ale piach i żwir na połowie drogi ... i moto poleciało ślizgiem itp. Dobrze, że naprawdę powoli jechałem, bo by mnie piiii jeszcze zabiła Dokladnie tak sie zakonczyl moj poprzedni sezon . Dobrze ze Tobie nic sie nie stalo 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #832 Napisano 6 Czerwca 2011 Tylko żal, na początku czerwca Dobrze, że miałem skórzaną kurtkę, rękawice itp, bo bym ściągał swoją skórę z asfaltu, a żwir pincetą bym sobie wyciągał z ciała Jak na drugi dzień jechałem po mieście i widziałem chłopaków na moto w koszulkach bez rękawków czy innych zwykłych t-shirtach to dreszcz mnie przechodził na wspomnienie. Ale tak jak piszesz- dobrze, że tylko straty w sprzęcie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #833 Napisano 6 Czerwca 2011 Dokladnie , najwazniejsze ze Ty jestes OK . Ja niestety do dzisiaj mocno odczuwam skutki swojej " przygody " 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #834 Napisano 6 Czerwca 2011 U mnie tym razem na szczęście delikatnie, a najbardziej bolą mnie nie siniaki czy obite kości, ale to, że zaczęła mi w głowie kiełkować taka dziwna myśl, że może wystarczy jazdy na 2 kołach To już moja trzecia "przygoda" związana z moto, a jak mówią do 3 razy sztuka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkelm 0 #835 Napisano 6 Czerwca 2011 Panowie, obserwuje ze poza kaskiem i kurtka naczesciej motocyklisci inwestuja w solidne buty - czy jest to istotne dla bezpieczenstwa czy tez niezbedne do jazdy z ewolucjami? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #836 Napisano 6 Czerwca 2011 Dobre buty dla bezpieczeństwa też nie zawadzą, ale to pewnie jak ktoś w ciut dalsze traski się wybiera.Mnie zawsze tylko plastiki interesowały, a że jeżdżę praktycznie tylko po mieście- czasem dla przyjemności kilka najbliższych wiosek, więc u mnie praktycznie zawsze jakieś zwykłe sportowe buty, bo ciężko potem po mieście np łazić czy w pracy, czy na spotkaniu w innych usiedzieć. A jakbym na czymś spokojniejszym jeździł i tylko i wyłącznie rekreacyjnie w co cieplejszy weekend, to pewnie coś solidniejszego z wysoką kostką bym założył 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cat.came.back 13 #837 Napisano 6 Czerwca 2011 Dobre buty dla bezpieczeństwa też nie zawadzą, ale to pewnie jak ktoś w ciut dalsze traski się wybiera.Mnie zawsze tylko plastiki interesowały, a że jeżdżę praktycznie tylko po mieście- czasem dla przyjemności kilka najbliższych wiosek, więc u mnie praktycznie zawsze jakieś zwykłe sportowe buty, bo ciężko potem po mieście np łazić czy w pracy, czy na spotkaniu w innych usiedzieć. A jakbym na czymś spokojniejszym jeździł i tylko i wyłącznie rekreacyjnie w co cieplejszy weekend, to pewnie coś solidniejszego z wysoką kostką bym założył Dobre buty to podstawa, kiedyś przygniótł mi stopę Kawach ZX-6R, gdybym nie miał porządnego obuwia z usztywnieniem, to wolę nie wiedzieć co by się z nią mogło stać. Zawsze wolę eleganckie obuwie wrzucić w plecak, a na moto śmigać w porządnych laczkach. Co jak co, ale to przecież o nasze zdrowie tu chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #838 Napisano 6 Czerwca 2011 Nawet przy potencjalnie niegroźnej wywrotce bardzo łatwo uszkodzić kostkę - jak motocykl leci na Ciebie nie bardzo masz szanse analizować, jak się podeprzeć, żeby nie uszkodzić kostki. Doceniłem to dopiero przy glebie parkingowej, kiedy przez tydzień bolały mnie palce (but wygiął się w tej części, ale pozostał sztywny w kostce). Buty sznurowane stwarzają również niebezpieczeństwo zaplątania się sznurowadła np w dźwignię zmiany biegów i przy zatrzymaniu robi się zabawnie, jak nie można się podeprzeć... Zdarzało mi się jeździć na motocyklu bez kurtki - w t-shircie, zawsze jednak zakładam: kask, buty motocyklowe, pas nerkowy i przewiewne rękawice. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkelm 0 #839 Napisano 7 Czerwca 2011 Pas nerkowy? Dla ochrony przed uszkodzeniami mechanicznymi czy przed wiatrem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #840 Napisano 7 Czerwca 2011 Przed wiatrem/przewianiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pager 2 #841 Napisano 22 Czerwca 2011 (edytowane) Mam nascie lat i może bym kupił jakiś motor.Rzygam na kazdy skuter i chiskie romety.Co powiecie o takim czymś? http://allegro.pl/suzuki-rg-80-jedyna-taka-na-allegro-tanio-i1678032656.htmlCena tak w granicach tej Suzuki. Raczej nie w tym sezonie bym kupował, może w zimie, albo na wiosne. Edytowane 22 Czerwca 2011 przez Pager 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iko 621 #842 Napisano 16 Lipca 2011 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nekroskop 11 #843 Napisano 31 Lipca 2011 Buty sznurowane stwarzają również niebezpieczeństwo zaplątania się sznurowadła np w dźwignię zmiany biegów i przy zatrzymaniu robi się zabawnie, jak nie można się podeprzeć...Słuszna uwaga warta zapamiętania przez mniej doświadczonych motocyklistów.Sprawę jazdy po mieście w t-shircie rozwiązałem kupując buzer. Wilk syty i owca cała. Nie pocisz się jak świnka mając przy tym solidną ochronę tułowia i rąk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mironator 0 #844 Napisano 31 Lipca 2011 A może chce ktoś kupic Yamahe Xj 600N z 89r? 0 "Lotnik skrzydlaty władca świata bez granic , ze śmierci drwi , a życiu prosto w twarz się śmieje..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DUBHEAD 36 #845 Napisano 4 Sierpnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=90o0SAv93YE&feature=related 0 ile by nie było to i tak jest za mało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel 220 #846 Napisano 12 Sierpnia 2011 Nie ma to jak złapać deszcz na trasie.. 0 Andrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #847 Napisano 21 Sierpnia 2011 Bede musial zaczac szukac cnowego moto dla siebie , bo rosnie mi nowa " motorowka " 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #848 Napisano 21 Sierpnia 2011 Co tu taka cisza , pozamienialiscie moto na rowery ? 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alles 5 #849 Napisano 24 Sierpnia 2011 Szanowni Forumowicze pytanie:Honda Shadow 700 VT - rocznik zacny bo 1985.Stan miód-malina facet naprawdę bardzo dbał i inwestował w motocykl-wymienione wszystko z części eksploatacyjnych łącznie z ogumieniem.Dokupione dużo elementów akcesoryjnych-krótka szyba/długa szyba/sakwy itp.Odbywał przysłowiowe jazdy dookoła komina- 100/200 km co niedzielę.Mogę mieć tę maszynę za przysłowiowe grosze-warto pchać się w takiego nobliwego japończyka? Pozdrawiam.Kolego w sumie to taki mały damski pierdziołekjeżeli wyglądasz jak mężczyzna to będziesz słabo się na tym prezentował jak na skuterzeale jesteś malutki to warto kupić i nie patrzyć na wiek. ewentualnie odsprzedać 0 życie zaczyna się po 200...km/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #850 Napisano 24 Sierpnia 2011 Co tu taka cisza , pozamienialiscie moto na rowery ? Żebyś wiedział 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach