Guest #2426 Posted February 20, 2018 Bardzo życiowa historia i temat na Joe Bara zarazem. Klik Klak Chyba nie zrozumiałem Zegarki maja tę przewagę, że można je nosić dłużej, niż jeździć na motorach. Ponieważ przez trzy kolejne sezony był tylko czyszczony, serwisowany i przewietrzany bardzo okazjonalnie dojrzałem do decyzji by jednak go sprzedać. Trochę szkoda.Ładna virażka. Podobna sytuacja jak u mnie, szkoda, żeby stał. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Klik Klak 14 #2427 Posted February 22, 2018 (edited) Chyba nie zrozumiałem Ja mogę wprost, ale uwierz mi że nie chcesz. Klik klak Edited February 22, 2018 by Klik Klak 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest #2428 Posted February 23, 2018 Ok, więc nie chcę. 0 Share this post Link to post Share on other sites
karloss 21437 #2429 Posted March 11, 2018 Sezon uważam za otwarty 240km w świętokrzyskim nawinięte . 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 872 #2430 Posted March 11, 2018 Chłopaki latali dzisiaj cały dzień. Za młodu z braciszkiem bez wyjątku otwieraliśmy sezon w lutym. W suchy dzień, bez względu na temperaturę, była jazda kilka kilometrów i już. To był taki rytuał.Teraz gnaty się postarzały i szkoda zdrowia. Czekam na kwiecień, ale już sie chce jak jasny gwint 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
albiNOS 01 908 #2431 Posted March 12, 2018 (edited) Ciąg dalszy budowy modelu yamahyŁańcuch, standardowy, to kilka pasków, postanowiłem zaszaleć, jedno ogniwo to docelowo 8 elementów, a licząc warstwy kartonu i papieru to na jedno ogniwo przypada, niech policzę... 18 kawałków. Najpierw pojedyncze ogniwo narysowałem w paincie, potem je pomniejszyłem do 10% i skopiowałem wiele razy i tak powstało dużo ogniw. Następnie wszystko pomniejszyłem do takiego rozmiaru baki mi pasował, juz dokładnie nie pamiętam. Potem wydrukowałem na zwyklej kartce, podkleiłem chyba dwa razy. Wyciem z pomocą przyrządu do robienia dziurek w skórze, tym samym przyrządem dorobiłem wałki z trój warstwowego kartonu sklejonego przyrządem do klejenia pasków. No i składanie. Jak sie da, płytki będą czarne a ogniwa srebrne dla kontrastu. Zobaczymy jak wyjdzie. Edited March 12, 2018 by albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Share this post Link to post Share on other sites
Guest #2432 Posted March 13, 2018 Ciąg dalszy budowy modelu yamahyŁańcuch, standardowy, to kilka pasków, postanowiłem zaszaleć, jedno ogniwo to docelowo 8 elementów, a licząc warstwy kartonu i papieru to na jedno ogniwo przypada, niech policzę... 18 kawałków. Najpierw pojedyncze ogniwo narysowałem w paincie, potem je pomniejszyłem do 10% i skopiowałem wiele razy i tak powstało dużo ogniw. Następnie wszystko pomniejszyłem do takiego rozmiaru baki mi pasował, juz dokładnie nie pamiętam. Potem wydrukowałem na zwyklej kartce, podkleiłem chyba dwa razy. Wyciem z pomocą przyrządu do robienia dziurek w skórze, tym samym przyrządem dorobiłem wałki z trój warstwowego kartonu sklejonego przyrządem do klejenia pasków. No i składanie. Jak sie da, płytki będą czarne a ogniwa srebrne dla kontrastu. Zobaczymy jak wyjdzie.Łańcuch wyszedł świetnie. Mi by się nie chciało 0 Share this post Link to post Share on other sites
albiNOS 01 908 #2433 Posted March 13, 2018 To ćwiczenie, chcę zrobić działający :-) łańcuch, by kręcił zębatką przy obrocie tylnym kołem. Może uda się w bebechach silnika (dokładniej skrzyni biegów) umieścić kawałek plastikowego mechanizmu od zegara kwarcowego. Jakieś plastikowe zębatki, no zobaczymy, nie spieszy mi się. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Share this post Link to post Share on other sites
Cezar. 174 #2435 Posted March 13, 2018 Dla mnie jeszcze za wcześnie.Asfalt zimny, ludzie nie przyzwyczajeni, emocje po zimie grają....Jeszcze nie pora. 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Share this post Link to post Share on other sites
desmo 3941 #2436 Posted March 13, 2018 Dla mnie jeszcze za wcześnie.Asfalt zimny, ludzie nie przyzwyczajeni, emocje po zimie grają....Jeszcze nie pora.Coś w tym jest. 0 Share this post Link to post Share on other sites
albiNOS 01 908 #2437 Posted March 13, 2018 Zimny asfalt, zimne ciało. Bynajmniej nie ww wyniku przewodnictwa termicznego. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Share this post Link to post Share on other sites
Guest #2438 Posted March 13, 2018 Zimny to pół biedy. Gorszy ten śliski syf po zimie i nieprzyzwyczajeni ludzie. Od kilku lat bardzo ostrożnie wyjeżdżam na wiosnę, bo to co się dzieje z ludźmi przez pierwszy miesiąc to jakaś tragedia. 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5406 #2439 Posted March 13, 2018 Tak się składa, że tragedia jest po obu stronach. Zarówno niektórzy kierowcy samochodów jak i motocyklowe są bezmyślnymi idiotami na drodze. Ale na to nie ma lekarstwa. Rzeczywiście najgorsze są pierwsze tygodnie przedwiośnia, ponieważ jeżdżę, tylko dla przyjemności, wobec tego zaczekam na " lepsze warunki". Wysłane z mojego HTC 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
Guest #2440 Posted March 13, 2018 To podobnie jak ja. Jeszcze akumulatora nie włożyłem. Podobno zima ma wrócić. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Archi79 13 #2441 Posted March 14, 2018 Macie całkowitą rację, lepiej zaczekać ale ja nie wytrzymałem i w niedziele wyjechałem, było 18 stopni 0 Share this post Link to post Share on other sites
pawelb29 802 #2442 Posted March 18, 2018 Taki wczoraj oglądałem . 0 Deus Dona Me Vi Share this post Link to post Share on other sites
rmak 25039 #2443 Posted March 18, 2018 Bardzo fajny i z charakterem. Ja się zdecydowałem na jego większego brata, ale do miasta to świetny wybór (oczywiście z punktu widzenia moich preferencji). W trasie oczywiście też daje radę. 0 Share this post Link to post Share on other sites
d.m. 46 #2444 Posted March 20, 2018 Zamontowałem krótki ogon od R&G do mojego Księcia (uwaga dla tych bardziej wrażliwych: zdjęcie robione kalkulatorem) 0 Share this post Link to post Share on other sites
pechagto 1087 #2445 Posted March 24, 2018 (edited) Ktoś chce Bandita 1200N rocznik 2001 z prawdziwym przebiegiem 20 tys km?Wysłałem Ci PW No i sezon uważam za otwarty. Pozdrawiam! Edited March 26, 2018 by pechagto 0 Share this post Link to post Share on other sites
karloss 21437 #2446 Posted March 30, 2018 Jezus Maria, nie bałeś się? Przecież dopiero leżał śnieg Nie za wcześnie? A na poważnie, szerokości i może kiedyś do zobaczenia. 0 Share this post Link to post Share on other sites
irekm 1050 #2447 Posted March 30, 2018 (edited) Takiego dzisiaj widziałem, ale nie wiem czy bym go ogarnął nawet gdybym miał możliwość przejażdżki.Piękny jeżdżący eksponat, Sent from my SM-G950W using Tapatalk Edited March 30, 2018 by irekm 0 Beware the fury of a patient man. Share this post Link to post Share on other sites
albiNOS 01 908 #2448 Posted April 2, 2018 Sezon za pasem a ja w czarnej d... 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Share this post Link to post Share on other sites
pechagto 1087 #2449 Posted April 3, 2018 U mnie wczoraj rano spadł śnieg A po południu jeździłem Taplaltakl. 0 Share this post Link to post Share on other sites
rmak 25039 #2450 Posted April 3, 2018 Super. Też planuję wreszcie znaleźć czas w tym tygodniu. 0 Share this post Link to post Share on other sites