Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2011 - chyba już czas zacząć przymiarki

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie Steinharty zbyt "naćkane" są (i nie bardzo mnie firma przekonuje), osobiście jestem za bardziej oszczędną we wzornictwie tarczą, będzie bardziej elegancka i wytrzyma próbę czasu. Co do samych oznaczeń klubowych to również umieścił bym je na deklu lub z boku koperty, ta druga opcja wydaje się ciekawsza bo oznaczenie nie byłoby na wierzchu a pozostałoby jednak widoczne.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darujmy sobie firmy bez zaplecza produkcyjnego i inne tego typu twory, jakie się mnożą.

W tym roku mamy zegarek niemiecki uznanej marki. Nie róbmy byle czego. W przyszłym niech będzie szwajcar, również uznanej marki. Za dwa lata pomyślimy o rosyjskim...

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za rok zróbmy eleganta budżet np. 5000,00 koniecznie moon faze o ile coś takiego jest możliwe do realizacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek klubowy za 5 k nie przejdzie.... jeszcze parę lat.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

STEINHART jest po prostu niezły i warto wziąć go pod uwagę.

Oczywiście reprezentanci konkurencji mogą być innego zdania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dobrze, teraz żałuje że nie kupiłem eposa moon faze jak był na allegro wystawiony przez chrono online za 3000,00 poszedł rozpacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-23896-0-69087300-1331572607.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

f..k, kto był pierwszy?

Davosa ostatecznie ląduje w dziale z podróbami? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Guinand to nie Sinn... to tak jakby mówić , że Alpina to Frederique Constant.

Nikt nie był pierwszy. Zarówno Davosa jak i Guinand czy Zeno płacą wspólnie za projekty. Tak jak był Ford Galaxy tożsamy z VW Sharan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamień z serca... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

było już o tym na forum na przykładzie chyba davosy vireo dual time.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście Davosa rozwala w drobny mak tego Combata Glycine.

Bardzo ciekawy zegar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra. Jeżeli do tej pory była rozważana ta Glycine:

post-22259-0-75999800-1331572678.jpg

to jedno trzeba powiedzieć: jeżeli chodzi o wykonanie (z zewnątrz) to delikatnie mówiąc nie powala. Nie mając wcześniej do czynienia z Glycine poszedłem dziś obejrzeć. Na ręku miałem sumo, które kosztuje dokładnie tyle samo. Wykonaniem (i wg mnie designem, ale to już indywidualna sprawa) sumo miażdży Glycine, które jak dla mnie jest na poziomie Big Mako kosztującego 700 pln.

A co konkretnie nie podoba Ci się w wykonaniu tego Combata i czym sumo go przewyzsza ;) ?

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no Sumo jest lepiej wykonane chyba każdy kto nie jest ślepy a miał w ręku oba zegarki to to powie....ale tu nie o to chodzi. Piotrze skonkretyzuj jakie ceny by były dla nas klubowiczow powiedzmy na suba i na combata przy powiedzmy 60 sztukach zakladajac tylko grawer z tyłu ( nie na wachniku...bo to nie garniturowiec) po prostu wybite limited edition kmziz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tarcza ma być naszego pomysłu i projektu, rozumiem iż zamieszczone tu przykłady dajemy jako kierunek, a nie konkretne rozwiązanie.

Dla przykładu - aby zilustrować to, o czym wcześniej była mowa:

sub ze wskazówkami od Lugonare:

j70Pu.jpg4Oelv.jpg

Combat z kawową tarczą california - a'la oficer:

msvPn.jpgBHb5s.jpg

w zasadzie tarcza i wskazówki mogą bardzo, albo tylko troszkę zmienić postrzeganie zegarka.

Dlatego warto bardziej się na nich skupić, niż na bazie. Chyba nie odejdziemy od pomysłu własnej tarczy?

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo chciałbym poznać propozycje Steinharta

Witaj w klubie. Jak już wcześniej pisałem, Steinhart jest prawdopodobnie chętny do współpracy, poza tym wcześniej wykonywał już zegarki limitowane dla forum hiszpańskiego (dwukrotnie) i greckiego.

Wyślę PMa do przedstawiciela firmy, który się już udzielał w innym wątku, niech doda od siebie parę informacji, jak również jakieś propozycje cenowe.

Jak dla mnie Steinhart jest ciekawszy (wizualnie) od Combata, bardziej przekonuje mnie szeroki, surowy bezel. Poza tym przy ofercie Steinharta moglibyśmy liczyć na możliwość sporych modyfikacji w projekcie.

Co do Glycine, bardzo mi się podoba, tyle, że model Lagunare.

Poniżej słowa doradcy firmy Steinhart z innego wątku (dotyczy modelu "Odisea"):

(...) ten zegarek zostal specjalnie wyprodukowany dla milosnikow zegarkow z hiszpanskiego forum, wszystkie 250 zostaly w tydziem wykupione!!!

Tekie zegarki sa specjalnie robione na wzor jaki sobie zycza milosnicy forum, czyli wlasnie ci hiszpanie wyobrazili sobie jak ma wygladac ten otoz zegarek dla nich.

Jezeli byli by chetni milosnicy polskiego forum, moze by sie zrobilo jakis zegarek tylko dla milosnikow forum polskiego!!!

Byli by chetni???

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie Steinhart wogóle nie przemawia jako marka zegarkowa - firma korzysta z gotowych chińskich podzespołów i składa z nich zegarki, podobnie jak wiele innych. Coś pomiędzy zegarkami fashion a np. Invictą. Mnóstwo modeli w ofercie, zgodnie z aktualną modą a żadnego własnego developmentu i konsekwentnego rozwijania linii i modeli. Coś jak marka Privileg by Quelle - stworzona na potrzeby katalogów wysyłkowych, eBay'a i sklepów internetowych.

Chyba, że ktoś mnie wyprowadzi z błędnego osądu. Ale nie chciałbym mieć limitowanego zegarka od firmy - od której nigdy nie kupiłbym zegarka produkowanego w ramach normalnej działalności.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mamy coś składać na gotowych masowo produkowanych chińskich kopertach, to dlaczego mają to dla nas robić Niemcy. Może w takim wypadku poprosić np Polporę o złożenie dla nas zegarka klubowego.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darujmy sobie firmy bez zaplecza produkcyjnego i inne tego typu twory, jakie się mnożą.

W tym roku mamy zegarek niemiecki uznanej marki. Nie róbmy byle czego. W przyszłym niech będzie szwajcar, również uznanej marki. Za dwa lata pomyślimy o rosyjskim...

To własnie miałem na myśli i przychylam się do opinii Klaudiusza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tarcza ma być naszego pomysłu i projektu, rozumiem iż zamieszczone tu przykłady dajemy jako kierunek, a nie konkretne rozwiązanie.

Dla przykładu - aby zilustrować to, o czym wcześniej była mowa:

sub ze wskazówkami od Lugonare:

j70Pu.jpg4Oelv.jpg

Combat z kawową tarczą california - a'la oficer:

msvPn.jpgBHb5s.jpg

w zasadzie tarcza i wskazówki mogą bardzo, albo tylko troszkę zmienić postrzeganie zegarka.

Dlatego warto bardziej się na nich skupić, niż na bazie. Chyba nie odejdziemy od pomysłu własnej tarczy?

Ten combat california z jasna SL bardzo fajnie Ci wyszedł Kladiuszu. Ta pomarańczowa SL mogłaby być żywsza chyba. Ale tarcza Lagunare w kopercie Combata nieźle go ożywiła ;)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mamy coś składać na gotowych masowo produkowanych chińskich kopertach, to dlaczego mają to dla nas robić Niemcy. Może w takim wypadku poprosić np Polporę o złożenie dla nas zegarka klubowego.

No powiem szczerze, że to jest naprawdę dobry pomysł. Popieram. Klaudiusz gadaj z Polporą. Coś jest w takim projekcie fajnego. Bliższego sercu. Może być fajnie, promująco, sentymentalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sub ze wskazówkami od Lugonare

j70Pu.jpg

Bardzo mi sie podoba.

Moglbym juz dzis zamowic zegarek wygladajacy w podobny sposob. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję aby na początek skupić się na wyborze "opakowania". Potem ruszmy z dizajnerstwem.

Propozycje Kloda jak na razie są super.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.