Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Indexy wyszly jak perełki :rolleyes:  a zdjecie faktycznie - super wyszlo  B) Ale co tam - wdzieczna modelka  ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich miłośników Omeg. Jako że jestem zainteresowany zakupem swojej pierwszej Omegi to prosiłbym o poradę bardziej doświadczonych. Mój wybór padł na Speedmaster w wersji z szafirowym szkiełkiem ale ostatnio widziałem wersje FOiS na pasku która wydawała mi się subtelniej wykończona . Ponieważ jest też znacznie tańsza to zacząłem się zastanawiać co jest lepszym wyborem klasyczny moonwatch czy FOIS i dlaczego . Jak dokonywaliscie wyboru na rzecz jednego modelu czy drugiego to co przeważyło w decyzji?

Dziękuje za wsparcie w decyzji i udanej soboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacznie tańszy to FOIS raczej nie jest. Cena jest na tym samym poziomie.

Dla mnie wygrał wielkością i wskazówkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racja

post-1617-0-53451600-1564837192_thumb.jpg

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacznie tańszy to FOIS raczej nie jest. Cena jest na tym samym poziomie.

Dla mnie wygrał wielkością i wskazówkami.

Różnica ponad 3tys porównując do wersji z szafirowym szkłem . Czyli jak rozumiem to równoważne modele a jedynie względy estetyczne decydują ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich miłośników Omeg. Jako że jestem zainteresowany zakupem swojej pierwszej Omegi to prosiłbym o poradę bardziej doświadczonych. Mój wybór padł na Speedmaster w wersji z szafirowym szkiełkiem ale ostatnio widziałem wersje FOiS na pasku która wydawała mi się subtelniej wykończona . Ponieważ jest też znacznie tańsza to zacząłem się zastanawiać co jest lepszym wyborem klasyczny moonwatch czy FOIS i dlaczego . Jak dokonywaliscie wyboru na rzecz jednego modelu czy drugiego to co przeważyło w decyzji?

Dziękuje za wsparcie w decyzji i udanej soboty.

FOIS ma bardziej elegancki i vintydżowy charakter ( nakładane logo, stalowe wskazówki, proste uszy brak osłon koronki, pasek ) , Moonwatch to bardziej toolwatch - bransoleta, malowane na biało wskazówki, malowane logo, osłony koronki ) . Mimo że na papierze różnią się średnicą to klasyczny Moonwatch dzięki skręcanym uszom , mimo 42 mm , na ręku nie wygląda na większego niż FOIS.

Moonwatch w wersji z szafirem ( podwójnym - bo także od strony dekla ) może nieco bardziej odstawać na grubość. FOIS ma nietypowy rozmiar paska - 19. Mechanizm ten sam.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj był fajny dokument o 22-iej na C+ o Armstrongu. Oglądaliście?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Panowie, widziałem na chrono24 dość ciekawą ofertę z firmy Filip Sarna Luxury Trade w Krakowie na nowego moonwatcha. Czy mieliście styczność z tym przedsiębiorcą i oferowanymi przez niego zegarkami?. Jeżeli tak, to podzielcie się opiniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, pytanie czy dostanę jeszcze gdzieś w Polskiej dystrybucji Omegę z czarnej wersji (212.30.41.20.01.003)? chyba się zakochałem:-) Za w miarę rozsądne pieniądze czy zostaje chrono24?

Dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, pytanie czy dostanę jeszcze gdzieś w Polskiej dystrybucji Omegę z czarnej wersji (212.30.41.20.01.003)? chyba się zakochałem:-) Za w miarę rozsądne pieniądze czy zostaje chrono24?

Dziękuję!

Niedawno jeszcze widziałem limitkę Rio 2016, ona jest katalogowo trochę droższa ( 16700 ) ale może da się coś urwać. Mnie się podoba.

O normalnej czarnej SMPc "w dobrej cenie" czyli -20% od metki jak to się zwykle wymaga to już raczej można zapomnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotogeniczny jest ten Moon :)

Tylko fotograf słaby

post-97046-0-51106900-1564941005_thumb.jpg

Edytowane przez rafiros

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotogeniczny jest ten Moon :)

Tylko fotograf słaby

Dobre zdjęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre zdjęcie.

Zdjęcie takie sobie, tylko kadrowanie, hm ... :o

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FOIS ma bardziej elegancki i vintydżowy charakter ( nakładane logo, stalowe wskazówki, proste uszy brak osłon koronki, pasek ) , Moonwatch to bardziej toolwatch - bransoleta, malowane na biało wskazówki, malowane logo, osłony koronki ) . Mimo że na papierze różnią się średnicą to klasyczny Moonwatch dzięki skręcanym uszom , mimo 42 mm , na ręku nie wygląda na większego niż FOIS.

Moonwatch w wersji z szafirem ( podwójnym - bo także od strony dekla ) może nieco bardziej odstawać na grubość. FOIS ma nietypowy rozmiar paska - 19. Mechanizm ten sam.

Dziękuje za informacje . Wybór nadal trudny chociaż przeznaczenie tych dwóch modeli nieco inne i tym się będę kierował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi