Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Ta tarcza jest niesamowita
IMG_9030.thumb.jpeg.4c70ddcee2edc942c5c558ba91bc40f0.jpeg

Ona jest taka niebieska, czy na zdjęciu tak wyszło, bo widziałem podobną Omege ostatnio, ale miała bledszy odcień a była jeszcze jakś błękitna i się zastanawiam czy to to samo ? Za ile można wyrwać teraz nową (nieużywaną) AT na bransolecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, a_team napisał(-a):

Ona jest taka niebieska, czy na zdjęciu tak wyszło, bo widziałem podobną Omege ostatnio, ale miała bledszy odcień a była jeszcze jakś błękitna i się zastanawiam czy to to samo ? Za ile można wyrwać teraz nową (nieużywaną) AT na bransolecie ? emoji848.png

Na tym zdjęciu wyszła wyjątkowo niebieska, kwestia oświetlenia. Jednak na żywo, napewno nie jest blada. Co do ceny, to w DE trudno jest wyrwać więcej niż 10% od metki, myśle ze realnie około 6200€.

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Kruku 33900 i w łódzkim salonie powiedziano mi, ze do końca sierpnia jest szansa na 15% rabatu. Od września podobno zmiana cennika w granicach 8%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, The_Rocket napisał(-a):

Od września podobno zmiana cennika w granicach 8%.

Ktoś to zapisuje i ma może jakieś podsumowanie podwyżek w ostatnich 3 latach? Chyba już przebili łącznie z 50%, nie zmieniając praktycznie poza Moonem produktów. 🙂 

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze niech się potwierdzi, ostatnio też miała być i wyszło, że to korekta kursowa na niektórych rynkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Las Palmas AT realnie do kupienia grubo poniżej 6 tysięcy euro🙂 (bliżej 5 niż 6).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, The_Rocket napisał(-a):

W Kruku 33900 i w łódzkim salonie powiedziano mi, ze do końca sierpnia jest szansa na 15% rabatu. Od września podobno zmiana cennika w granicach 8%.

Ja też dostałem info, że większość marek Swatch Group od połowy września w górę:

4193BF92-9BAD-40E0-BFA5-85FFFE8B4D81.thumb.jpeg.959ef2b6697542532efd3969810a4d85.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Ktoś to zapisuje i ma może jakieś podsumowanie podwyżek w ostatnich 3 latach? Chyba już przebili łącznie z 50%, nie zmieniając praktycznie poza Moonem produktów. 🙂 

W grudniu 2021 AT na bransolecie kosztowała na metce 26600.

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem swoj print screen z 2020. Dla porównania cena z dziś. I ja jestem tym kretynem, który wtedy nie kupił f1791ef26c51767c6e7832b9f007d35d.jpgfdecaf2296009bb3cbfd75f2adc3b2dd.jpg

Wysłane z mojego SM-T875 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pooglądałem sobie 2254 w końcu (co prawda w kwarcu), rewelacyjny diver, na równie moim zdaniem z pięciocyfrowymi Subami. Jakbym szukał czegoś edc to temat byłby zamknięty. Ale zastanawiam się czy do pary dp Moona, jako zegarek na wakacje raczej niż na co dzień to dobry wybór. Ech te dylematy.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś był chętny to zapraszam… myśle o sprzedaży 1a36bcd4c8b0e1e3ea2d6594da9df61a.jpg
142bdfeb16ac3360575d5e1942d87b95.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

W 2019 nowy Seamaster Professional  w kolorze niebieskim z falami kosztował 18500 zł.

Ja wtedy kupiłem na chrono za 13k 😁 Interes życia zrobiłem. Dzisiaj za tyle może Longines dostałbym. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wtedy też kupiłem swój egzemplarz tu na forumowym bazarku w cenie około 3 tysięcy niższej od oficjalnej. I przez ostatnie lata zaskoczony obserwowałem jak cena SMP szła ostro do góry. Także kto kupił w tamtym okresie Omegę SMP czy Planet Ocean i jej nie sprzedał, to teoretycznie jest sporo do przodu.

Swoją drogą to aż dziwne iż ten egzemplarz Planet Ocean jest dostępny w takiej cenie: https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-planet-ocean-600m-co-axial-chronometer-45-5-mm-23232462101001 Wiadomo, że 45.5 mm to nie jest mały rozmiar. I to pewnie odrzuca cześć potencjalnych nabywców. Ale w biorąc pod uwagę skalę podwyżek, to cena 20.2 tys. złotych nie wydaje się mocno wygórowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Sajmonm napisał(-a):

Gdyby ktoś był chętny to zapraszam… myśle o sprzedaży 
142bdfeb16ac3360575d5e1942d87b95.jpg

Jaka to referencja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

Ja wtedy też kupiłem swój egzemplarz tu na forumowym bazarku w cenie około 3 tysięcy niższej od oficjalnej. I przez ostatnie lata zaskoczony obserwowałem jak cena SMP szła ostro do góry. Także kto kupił w tamtym okresie Omegę SMP czy Planet Ocean i jej nie sprzedał, to teoretycznie jest sporo do przodu.

Swoją drogą to aż dziwne iż ten egzemplarz Planet Ocean jest dostępny w takiej cenie: https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-planet-ocean-600m-co-axial-chronometer-45-5-mm-23232462101001 Wiadomo, że 45.5 mm to nie jest mały rozmiar. I to pewnie odrzuca cześć potencjalnych nabywców. Ale w biorąc pod uwagę skalę podwyżek, to cena 20.2 tys. złotych nie wydaje się mocno wygórowana.

To jest model który był produkowany w latach 2011-2016. Podejrzewam, że cena jest z tego okresu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

Stara cena zablokowana po delistingu tego modelu. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, tbn napisał(-a):

Pooglądałem sobie 2254 w końcu (co prawda w kwarcu), rewelacyjny diver, na równie moim zdaniem z pięciocyfrowymi Subami. Jakbym szukał czegoś edc to temat byłby zamknięty. Ale zastanawiam się czy do pary dp Moona, jako zegarek na wakacje raczej niż na co dzień to dobry wybór. Ech te dylematy.  ;)

2254 to zawsze dobry wybór, zwłaszcza jako uzupełnienie moona - dostajesz bardzo wygodny, niezniszczalny i ultraczytelny automat z datą, pięciocyfrowy Sub w niczym go nie przewyższa poza ceną. Dla mnie raczej moon byłby na wakacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Bugs napisał(-a):

2254 to zawsze dobry wybór, zwłaszcza jako uzupełnienie moona - dostajesz bardzo wygodny, niezniszczalny i ultraczytelny automat z datą, pięciocyfrowy Sub w niczym go nie przewyższa poza ceną. Dla mnie raczej moon byłby na wakacje.

Idziesz pod prąd trendom. :) Moon dla mnie to świetny edc i tutaj zmian nie będzie. 2254 właściwie idealny diver dla mnie, ale w tym samym stylu jak Speedmaster: prosty, monochromoatyczny, super czytelny bez zbędnych elementów. Exa wystawiłem, bo dokładnie w tę samą kategorię wpadał, więc się waham z 2254. Może jednak stary niebieski Bond czy 58 blue byłby lepszy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka to referencja?

23290422103001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi