Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, Mateusz. napisał(-a):

Dzień dobry, 

również dopisuję siędo grona. Pierwszy Bond na CO-AXIAL. Dziś wylądował na Okęciu i od razu na moim nadgarstku. Rocznik 2008, stan praktycznie NOS. 🙂

thumbnail_IMG_3167.thumb.jpg.8c61e00aacb64c6b3a33f9a84e93687d.jpg

W międzyczasie, przeglądając forum, zdążyłem zachorować jeszcze na PO Skyfall. ;) 

Ooo widzę, że się udało, moje gratulacje.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, Mateusz. said:

Dzień dobry, 

również dopisuję siędo grona. Pierwszy Bond na CO-AXIAL. Dziś wylądował na Okęciu i od razu na moim nadgarstku. Rocznik 2008, stan praktycznie NOS. 🙂

W międzyczasie, przeglądając forum, zdążyłem zachorować jeszcze na PO Skyfall. ;) 

Niech się nosi!

Skyfall to dobry kierunek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tbn napisał(-a):

Nie za bardzo lubie bransę w tym zegarku, ale na gumie nosi się świetnie. I chyba nawet lepiej wygląda.

IMG_5090.jpeg

A to ciekawe, dla mnie bransoleta w tym modelu jest bardzo wygodna i nawet nowszą wersję noszę na niej.

Co to za guma i jakie ma zapięcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, Bugs napisał(-a):

A to ciekawe, dla mnie bransoleta w tym modelu jest bardzo wygodna i nawet nowszą wersję noszę na niej.

Bransoleta jest wygodna, ale optycznie ciężka. Miałem ją też w starym Speedmasterze, przez te endlinki wydłuża mocno optycznie cały zegarek. Guma zealande, zwykła klamra. Bardzo wygodna swoją drogą, miękka i dobrze się układa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, meinard napisał(-a):

Niby nie Bond, ale na bondowej kolorystyce chyba siedzi bardzo dobrze. 

IMG_4482.jpeg

W dniu 14.06.2024 o 12:33, Bugs napisał(-a):

Wygląda na Zealande. Do tego modelu była bardzo fajna oryginalna guma Omegi (ciekawe czy można ją jeszcze zamówić). Na rynku wtórnym trzeba uważać na gumy od PO 2500 42 mm ponieważ też mają 20 mm przy uszach ale w innym miejscu wypadają teleskopy i nie będzie pasowała do 2254. Różnią się też szerokością otworów w pasku i języka w klamrze.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe AT z ramką (glossy black dial) w rozmiarach 34, 38 i 41 wjechały:

1542329511_Screenshot2024-06-21at13_54_18.thumb.png.bf74c13aa3c2b8339c20d6f961369f14.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa AT z lakierowaną tarczą. Dostępne różne rozmiary tak jak widać u @logann

Na uwagę zasługuje bransoleta z mikroregulają wereszie (i drobniejszymi ogniwami, wię powinna być wygodniejsza).

Czekam na nowe kolory :)

https://www.omegawatches.com/de-de/watch-omega-seamaster-aqua-terra-150m-co-axial-master-chronometer-41-mm-22010412101002

IMG_1631.jpeg

Edytowane przez Butik

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymczasem letnio-wakacyjnie

IMG_1622.jpeg

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Butik napisał(-a):

Nowa AT z lakierowaną tarczą. Dostępne różne rozmiary tak jak widać u @logann

Na uwagę zasługuje bransoleta z mikroregulają wereszie (i drobniejszymi ogniwami, wię powinna być wygodniejsza).

Czekam na nowe kolory :)

https://www.omegawatches.com/de-de/watch-omega-seamaster-aqua-terra-150m-co-axial-master-chronometer-41-mm-22010412101002

IMG_1631.jpeg

Mam mieszane uczucia - z jednej strony to bardzo ładny uniwersalny zegarek a z bransoletą wreszcie krok w dobrym kierunku, z drugiej wprowadzenie boazerii nadało AT wyjątkowego charakteru który po wprowadzeniu modeli z datą na "6" został rozmyty i zgubiony mnogością wersji.

Pozostanę przy klasycznym Skyfallu ale gdybym nie miał to nowa 38 byłaby bardzo kusząca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Bugs napisał(-a):

wprowadzenie boazerii nadało AT wyjątkowego charakteru

Podzielam Twoje zdanie.
Bez boazerii tarcze staly się takie "płaskie" i nijakie 🤖

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi