Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 10.09.2025 o 06:51, PKS napisał(-a):

Jeśli ten SMP jest lekko kiczowaty, to jaki klimat mamy dzisiaj :D 

Fakt. Wtedy to była specyfika epoki, która dla mnie to czas dzieciństwa, więc mam mnóstwo sentymentu. Dzisiejsze zegarki zazwyczaj są brzydkie i często kiczowate. Nie tylko Omegi oczywiście. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tbn napisał(-a):

Fakt. Wtedy to była specyfika epoki, która dla mnie to czas dzieciństwa, więc mam mnóstwo sentymentu. Dzisiejsze zegarki zazwyczaj są brzydkie i często kiczowate. Nie tylko Omegi oczywiście. 

Dla mnie to po prostu dobre wzornictwo, tak samo jak 5-cyfrowe R. Obecnie wszystko musi być przerysowane i przekombinowane, na sterydach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kingcrimson napisał(-a):

Ładna ta AT, może nawet zbyt ładna bo ostatnio mocno moją uwagę przykuł powszechnie uznany za brzydadztwo rolexowy Air-King😉

IMG_20250918_101341298~2.jpg

Czas na zmiany ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Czas na zmiany ?

Nie😀 50- tka dopiero za dwa lata, ale gdy człowiek ma szajbę na punkcie tych zegarków to nieustannie analizuje i szuka potencjalnych celów żeby być zawsze przygotowanym 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, kingcrimson napisał(-a):

Nie😀 50- tka dopiero za dwa lata, ale gdy człowiek ma szajbę na punkcie tych zegarków to nieustannie analizuje i szuka potencjalnych celów żeby być zawsze przygotowanym 😀

No to kibicuję :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

Ładna ta AT, może nawet zbyt ładna bo ostatnio mocno moją uwagę przykuł powszechnie uznany za brzydadztwo rolexowy Air-King😉

Nieprawda, Air-King jest super, podobnie jak EX I 😍

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, tommly napisał(-a):

Oba biorę pod uwagę. Ta zielona wskazówka sekundowa mocno mnie przyciąga 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, kingcrimson napisał(-a):

Oba biorę pod uwagę. Ta zielona wskazówka sekundowa mocno mnie przyciąga 😀

Też lubię takie "smaczki"

Dlatego zamiast zwykłej czarnej AT wolałem np. Gaussa "Bumblebee".

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

4 godziny temu, tommly napisał(-a):

Dla mnie również Air-King jest super - jako zegarek wskaźnikowy. 

Jest taki stary kawał, że aby zachować umiar w konsumpcji alkoholu należy sobie upatrzyć najbrzydszą dziewczynę w towarzystwie i gdy zauważymy, że ona zaczyna się nam podobać, przestać pić.

W podobnym celu używam Air-Kinga. Kiedy się już naoglądam wszelkich możliwych zegarków w internecie (a czasami na żywo) i przyjdzie mi do głowy myśl, że Air-King to całkiem fajny i oryginalny projekt, to wiem że czas na odwyk. Dzień czy dwa odpoczynku od zegarków, i objawy mijają jak ręką odjął. 

Edytowane przez ireo

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taki stary kawał, że aby zachować umiar w konsumpcji alkoholu należy sobie upatrzyć najbrzydszą dziewczynę w towarzystwie i gdy zauważymy, że ona zaczyna się nam podobać, przestać pić.

W podobnym celu używam Air-Kinga. Kiedy się już naoglądam wszelkich możliwych zegarków w internecie (a czasami na żywo) i przyjdzie mi do głowy myśl, że Air-King to całkiem fajny i oryginalny projekt, to wiem że czas na odwyk. Dzień czy dwa odpoczynku od zegarków, i objawy mijają jak ręką odjął. 

Jak to mówią: jedni lubią ogórki, inni ogrodnika córki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, ireo napisał(-a):

Czasami upodobania prowadzą nas do poszukiwań i posiadania czegoś mniej powszechnego, oklepanego mniej kojarzonego z całą masą wszelakich celebrytów, takie nieoczywiste wybory mogą też być drogą na manowce.

Doceniam obrazowe i twórcze porównanie 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czasami upodobania prowadzą nas do poszukiwań i posiadania czegoś mniej powszechnego, oklepanego mniej kojarzonego z całą masą wszelakich celebrytów, takie nieoczywiste wybory mogą też być drogą na manowce.
Doceniam obrazowe i twórcze porównanie

Dzięki swojej niepopularności jest za to korzystny finansowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, tommly napisał(-a):

Dzięki swojej niepopularności jest za to korzystny finansowo.

Cena znana 34 700. Nie sprawdzałem czy Ptaszysko przyjmuje zapisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cena znana 34 700. Nie sprawdzałem czy Ptaszysko przyjmuje zapisy.

Ostatnio używka na naszym bazarku, w stanie jak nowy, poszła za 24, czy 25k. Sam mocno nad nim myślałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tommly napisał(-a):

Ostatnio używka na naszym bazarku, w stanie jak nowy, poszła za 24, czy 25k. Sam mocno nad nim myślałem.

24k za najnowszą wersję AK?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi