Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, Mateusz. napisał(-a):

Konstelacja aut o poranku 😉

IMG_5186.jpeg

- świetna tarcza. 

Moim zdaniem, aż się prosi o dobry pasek.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

U mnie właśnie mija 1,5 roku od zakupu. To był dobry wybór.

IMG_20260130_150528948_MP~3.jpg

U mnie zaczęło się od białych 38.5 w kwarcu i 41.5 w automacie, wreszcie 41 z niebieską tarczą. Dzięki tym poprzednim wiem, że ta ostatnia jest dla mnie najbardziej optymalnym wyborem jeśli chodzi o AT. Coś czuję, że prędzej czy później się przełamię i dokupię na lato pasek gumowy. Bransoleta z motylkiem może nie być najlepszym wyborem przy puchnącym od gorąca nadgarstku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, wojtek91 napisał(-a):

U mnie zaczęło się od białych 38.5 w kwarcu i 41.5 w automacie, wreszcie 41 z niebieską tarczą. Dzięki tym poprzednim wiem, że ta ostatnia jest dla mnie najbardziej optymalnym wyborem jeśli chodzi o AT. Coś czuję, że prędzej czy później się przełamię i dokupię na lato pasek gumowy. Bransoleta z motylkiem może nie być najlepszym wyborem przy puchnącym od gorąca nadgarstku. 

Ja kupiłem do swojej AT pasek z Zealande, ale jeszcze tego samego dnia zegarek wrócił na bransoletę. U mnie AT robi za elegancko-sportowy zegarek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, pepepatryk napisał(-a):

Ja kupiłem do swojej AT pasek z Zealande, ale jeszcze tego samego dnia zegarek wrócił na bransoletę. U mnie AT robi za elegancko-sportowy zegarek. 

Problem w tym, że ta guma (ori) jest dla mnie właśnie elegancko-sportowa i wyjątkowo pasuje do tego zegarka. Bransoleta też wygląda bardzo dobrze, co więcej ten zegarek pasuje mi nawet na granatowym croco. Jest bardzo uniwersalny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, wojtek91 napisał(-a):

To Ty już masz spore rozpoznanie w AT. Ja od początku byłem nastawiony na niebieską, mocno kusiła mnie tez zielono - oliwkowa tarcza. Wersja niebieska jest mega uniwersalna, mi pasuje wręcz do wszystkiego, nawet do oprawek okularów 😀. O gumie już tu wspominałem, bardzo sobie chwalę, super mi się ją nosi latem jak i teraz zimą. Nadaje też lekkości, bo całość waży 105 gram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wziąłem się za swoją Omege teraz muszę uzbroić się w cierpliwość bo czas oczekiwania z serwisu to do 6 tygodni, potem wisienka na torcie i moment samego odbioru 👌 😍

IMG_5308.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo!

Mnie od samego patrzenia na zdjęcia robiło się słabo, a co dopiero jakbym miał nosić zegarek ze świadomością, że na tarczy są takie babole.

Ale tym masz silną psychikę, że tyle wytrzymałeś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minute ago, PKS said:

😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, PKS napisał(-a):

Brawo!

Mnie od samego patrzenia na zdjęcia robiło się słabo, a co dopiero jakbym miał nosić zegarek ze świadomością, że na tarczy są takie babole.

Jeden stwierdził, że to babol który powstał w trakcie produkcji co nie chce mi się trochę w to wierzyć drugi zaś, że ktoś spierd... tą tarcze podczas jakiegoś serwisu 😏 prawdy się nie dowiem bo nie znam historii serwisowej zegarka i nie wiem co się z nim działo, nie wydałem też na niego jakiegoś wielkiego majątku ale jest wart tego żeby go doprowadzić do normalności i mieć z niego jeszcze mnóstwo radości, zegarek też nie jest jakiś stary bo ten model trafił mi się z 2019 roku, teraz tylko zacieramy ręce i cierpliwie czekamy  ;) 

21 minut temu, PKS napisał(-a):

Ale tym masz silną psychikę

Psychika była hartowana od najmłodszych lat, u mnie nie ma miejsca na słabe charaktery ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minutes ago, Heavyweight2712 said:

Jeden stwierdził, że to babol który powstał w trakcie produkcji co nie chce mi się trochę w to wierzyć drugi zaś, że ktoś spierd... tą tarcze podczas jakiegoś serwisu 😏 prawdy się nie dowiem bo nie znam historii serwisowej zegarka i nie wiem co się z nim działo, nie wydałem też na niego jakiegoś wielkiego majątku ale jest wart tego żeby go doprowadzić do normalności i mieć z niego jeszcze mnóstwo radości, zegarek też nie jest jakiś stary bo ten model trafił mi się z 2019 roku, teraz tylko zacieramy ręce i cierpliwie czekamy  ;) 

Psychika była hartowana od najmłodszych lat, u mnie nie ma miejsca na słabe charaktery ;) 

Trzymamy kciuki i czekamy na zdjęcia po serwisie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, PKS napisał(-a):

(...)

GngqTljXcAAo_4a.jpg.2c760e9b07a6bdaf4f7cd06467c86297.jpg

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Jeden stwierdził, że to babol który powstał w trakcie produkcji co nie chce mi się trochę w to wierzyć

Nie wierzę w to, że ten zegarek tak wyjechał z fabryki, Zbyt dużo musiałoby być wtop, żeby przeszedł niezauważony przez wszystkie etapy, na których ktoś powinien to wychwycić - od producenta tarcz przez montażystę/składacza po pakowacza. No za dużo tego przypadku, tym bardziej jak na 2019 r.

Obstawiam jakiś aftermarket lub nieudolny serwis (ktoś chciał coś podmalować i mu kapło), a jeśli tak, to pewnie się o tym dowiesz od serwisu. Czekamy z niecierpliwością na wieści.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, PKS napisał(-a):

Nie wierzę w to, że ten zegarek tak wyjechał z fabryki, Zbyt dużo musiałoby być wtop, żeby przeszedł niezauważony przez wszystkie etapy, na których ktoś powinien to wychwycić - od producenta tarcz przez montażystę/składacza po pakowacza. No za dużo tego przypadku, tym bardziej jak na 2019 r.

Obstawiam jakiś aftermarket lub nieudolny serwis (ktoś chciał coś podmalować i mu kapło), a jeśli tak, to pewnie się o tym dowiesz od serwisu. Czekamy z niecierpliwością na wieści.

Też jestem tego samego zdania, większość ludzi też nie korzysta z autoryzowanych serwisów w celu zaoszczędzenia pieniędzy no a potem tak się to kończy ktoś po taniości coś poprawiał i spartaczył przeokropnie 🤯😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, PKS napisał(-a):

Psikuta - bez „s” 😂

Edytowane przez Osmodeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Osmodeusz napisał(-a):

Psikuta - bez „s” 😂

A jak się ma twoja psychika ? 😆 z tego co pamiętam to strasznie z nią słabo i jak dobrze pamiętam to w sposób szybki i elegancki sprostowałem Cię dwa miesiące temu w klubie Rolexa do tego stopnia, że żaliłeś się na mnie kolegą z forum 😂 chyba ci wtedy siadła psycha, że musiałeś się wyżalić 🤣 trzeba być twardym h… robionym a nie miękkim 💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba twardym ch... powinno być😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi