Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Mój 1861 tez zostaje ze mną. Poczekam na -20% w kruku/jubitomie i będę myślał o zakupie nowszego :) Jak się nie uda, to sama bransa od nowego wjedzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, nixon111 napisał(-a):

Mój pierwszy, lepszy zegarek . Pierwszy rok noszony , od dwóch lat leży 😀 

A co go zepchnęło do pudełka, jeśli wolno zapytać

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a):

A co go zepchnęło do pudełka, jeśli wolno zapytać

W dużym stopniu pandemia. Zacząłem pracować zdalnie i zegarki noszę okazjonalnie. Druga sprawa to zszedłemz z średnicą zegarków w dół. Pozbyłem się wszystkiego powyżej 40mm z wyjątkiem właśnie Moonwatcha.  Może jakoś w najbliższym czasie zajmę się zegarkami, których nie noszę 😀  Mam 3 zegarki które leżą.  Ten jest pierwszy i dwa inne, nowe w foliach . Muszę trochę zweryfikować swoje zakupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, nixon111 napisał(-a):

W dużym stopniu pandemia. Zacząłem pracować zdalnie i zegarki noszę okazjonalnie. Druga sprawa to zszedłemz z średnicą zegarków w dół. Pozbyłem się wszystkiego powyżej 40mm z wyjątkiem właśnie Moonwatcha.  Może jakoś w najbliższym czasie zajmę się zegarkami, których nie noszę 😀  Mam 3 zegarki które leżą.  Ten jest pierwszy i dwa inne, nowe w foliach . Muszę trochę zweryfikować swoje zakupy.

No fakt, jak nie tworzysz kolekcji to bez sensu żeby zegarki zalegały. 🙄

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie w ten piękny, wiosenny, kwietniowy, a przede wszystkim piątkowy poranek. Przypominam, że dziś światowy dzień książki, a w załączniku zdjęcie mojego ulubionego zegarka.

moon2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, eisbar03 napisał(-a):

Kolega chce mi oddać w dobrej cenie.

Tak się zastanawiam czy by nie wziąć ich 🙂   

Zrzut ekranu 2021-04-23 o 08.53.44.png

Zrzut ekranu 2021-04-23 o 08.53.27.png

Bierz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, nixon111 napisał(-a):

Ja mam podobnie, Moon to mój jedyny zegarek >40mm. Z tym, że ciągle wraca na nadgarstek i daje frajde. Pomimo 42mm nie jest duży i dobrze leży, a na paskach wydaje się jeszcze mniejszy bo endlinki w standardowej bransolecie go wydłużają trochę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, eisbar03 napisał(-a):

Kolega chce mi oddać w dobrej cenie.

Tak się zastanawiam czy by nie wziąć ich 🙂   

Jesli Ci sie faktycznie podobaja, to nie ma o czym mowic 😎, ale jesli masz cisnienie, bo dobra cena, to pamietaj tylko, ze jak cos Ci nie podpasuje, to raczej nie bedzie latwo znalezc kupca i tez bedziesz musial dac... "dobra cene" 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, artme napisał(-a):

Jesli Ci sie faktycznie podobaja, to nie ma o czym mowic 😎, ale jesli masz cisnienie, bo dobra cena, to pamietaj tylko, ze jak cos Ci nie podpasuje, to raczej nie bedzie latwo znalezc kupca i tez bedziesz musial dac... "dobra cene" 😉

Totalnie nie mam ciśnienia z powodu ceny, podoba mi się Seamaster GMT bom fan Seamastera 🙂

Obecnie faktycznie jestem na etapie budowania na nowo swojej kolekcji ( 3-4 ) 3 wolne miejsca pozostały :D ale zupełnie inne plany mam niż te 2 Omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, artme napisał(-a):

No to dawaj, to Ci cos doradzimy 😂😉

Kolega założył osobny wątek w pojedynki prywatne - rozbudowa kolekcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa... - to przepraszam - nie zauwazylem 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie założyłem odrębny wątek w tym temacie 🙂

No i przy rozbudowie kolejnej Omegi nie biorę pod uwagę poza posiadaną Seamaster white 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, nixon111 napisał(-a):

Praca zdalna jest najlepsza dla miłośnika zegarków...wreszcie można nosić na co się ma ochotę a nie koordynować ze strojem 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w dodatku można zmieniać kilka razy w ciągu dnia , bo wszystko pod ręką.

Wysłane z mojego Pixel 5 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 hours ago, qwerf said:

Wiecie co, nie wiem co ten Moonwatch ma w sobie, ale uwielbiam ten zegarek.

Nie mogę się na niego napatrzeć i za każdym razem, gdy ląduje na nadgarstku, cieszę się jak dziecko :)  

Pobawiłbym się paskami, ale wydaje mi się zbyt "elegancki" do NATO, a z kolei zbyt mało elegancki do skóry ... Ale nawet nie mam narzędzi do zmiany pasków, więc zostanie na bransie :) 

IMG_3406.JPG

Fajny zegareczek, żeby jeszcze tylko miał datownik to był chrono idealny dla mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi