Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

4 minuty temu, fanfar19 napisał(-a):

Przez większość czasu ten Tresor wygląda jakby wskazówek zapomniano mu zamontować…

Nawet nie zwracałem uwagi czy ma wskazówki :D

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

47 minut temu, Butik napisał(-a):

Nawet nie zwracałem uwagi czy ma wskazówki :D

I to się nazywa pasja 😀

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

58 minut temu, fanfar19 napisał(-a):

Przez większość czasu ten Tresor wygląda jakby wskazówek zapomniano mu zamontować…

Że też firmy nie uczą się na cudzych błędach. Ciemna tarcza ze szlifem i cienkie stalowe wskazówki to zawsze „ brak czytelności” . W tym roku  Zenith wyprzedaje tak  zepsuty fajny projekt sprzed ładnych kilku lat. 

0A077C9A-E216-4E6C-93E7-8911F3A17009.jpeg

Edited by desmo

6 minut temu, kz54 napisał(-a):

Mam pytanie czy ktoś na forum sprzedaje ściereczki cape cod

Jak nie znajdziesz na forum, to tu są w znośnej cenie z wysyłką z Polski: https://zegarownia.pl/zestaw-do-polerowania-cape-cod-sciereczki-cloths01?gclid=Cj0KCQiAqvaNBhDLARIsAH1Pq5170TS108z30uzgRMLWfPnPVYoCR1hVE0z-9jPc5CP_aI64qFKXUS4aAvZbEALw_wcB

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Godzinę temu, kz54 napisał(-a):

Ja kiedyś kupiłem jedną paczkę i nigdy nie otworzyłem, mogę odstąpić.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

2 godziny temu, kz54 napisał(-a):

Kolega jaszczur kiedyś sprzedawał, ale dawno go nie widziałem na bazarku.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

15 godzin temu, Butik napisał(-a):

♥️😳😍

wersja szara będzie chyba zabójcza

Oby byla bardziej czytelna, bo w tym swietle, to nic nie widac... 🤭

ps

a ja myslalem, ze to Daytona jest malo czytelna... 😬

W dniu 18.12.2021 o 16:28, Butik napisał(-a):

♥️😳😍

wersja szara będzie chyba zabójcza

6FDDFFFE-1FE7-478C-AD1D-5D75483D1F78.jpeg

74CA7E3C-C099-44A8-B2EA-E1197A077941.jpeg

8BD4B15B-CC85-4248-8C08-E3A44B813B4A.jpeg

Hm, prawie zegarek bez funkcji pokazywania czasu

15 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Hm, prawie zegarek bez funkcji pokazywania czasu

Przecież do odczytu godziny służy telefon. ;):D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Szanowni, potrzebuję pomocy i jednocześnie mam prośbę o łagodne obejście się, jeśli wątek był przewałkowany - ten temat ma ponad 1500 stron ;)

Chodzi mi od dłuższego czasu po głowie niebieski Seamaster na gumie. W zasadzie to mój zegarkowy gral i koniec drogi w tym hobby.

Powoli dorastam do myśli, że lepiej mieć jednego grala niż 3-4 dobre zegarki i poważnie rozważam zakręcenie się za omegą.

Niestety polska jak to polska. W Usa są promocje na Seamastera za 3600USD, w polsce cena to MSRP czyli 23600.

(Nic mnie tak nie wk.. jak ceny towarów luksusowych w tym kraju ;))

Przechodząc do sedna, będąc na moim miejscu, gdzie kupowalibyście Seamastera w PL - czy pozostaje tylko błaganie o zniżkę w Kruku ? Czy jest w PL szansa na złapanie tego zegarka z rabatem co najmniej 20% ?

Dodam, że interesują mnie tylko oficjalne, legalne ;) oryginalne kanały. CH24 czy rynek wtórny nie wchodzą w grę. Chcę nowy, pachnący zafoliowany zegarek jak ze sklepu Omega :)

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Omega Seamaster Diver 300M (210.32.42.20.03.001)

3600$ za Diver 300m to chyba mało realne nawet w USA, a tam jeszcze podają cenę bez lokalnego podatku. W Polsce -15% niedawno na wejście w jubitom, pewnie coś jeszce można urwać. 

Szanowni, potrzebuję pomocy i jednocześnie mam prośbę o łagodne obejście się, jeśli wątek był przewałkowany - ten temat ma ponad 1500 stron

Chodzi mi od dłuższego czasu po głowie niebieski Seamaster na gumie. W zasadzie to mój zegarkowy gral i koniec drogi w tym hobby.
Powoli dorastam do myśli, że lepiej mieć jednego grala niż 3-4 dobre zegarki i poważnie rozważam zakręcenie się za omegą.

Niestety polska jak to polska. W Usa są promocje na Seamastera za 3600USD, w polsce cena to MSRP czyli 23600.

(Nic mnie tak nie wk.. jak ceny towarów luksusowych w tym kraju )

Przechodząc do sedna, będąc na moim miejscu, gdzie kupowalibyście Seamastera w PL - czy pozostaje tylko błaganie o zniżkę w Kruku ? Czy jest w PL szansa na złapanie tego zegarka z rabatem co najmniej 20% ?

Dodam, że interesują mnie tylko oficjalne, legalne oryginalne kanały. CH24 czy rynek wtórny nie wchodzą w grę. Chcę nowy, pachnący zafoliowany zegarek jak ze sklepu Omega

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

A grej jest dla Ciebie wystarczająco legalny i oficjalny żeby dostać zegarek w foliach itd ?

2 godziny temu, tbn napisał(-a):

3600$ za Diver 300m to chyba mało realne nawet w USA, a tam jeszcze podają cenę bez lokalnego podatku. W Polsce -15% niedawno na wejście w jubitom, pewnie coś jeszce można urwać. 

fsye1nsod7281.jpg

Oczywiście nie znam sklepu, ale ludzie na reddicie Omegi go wklejają, więc raczej OK. No i to wersja na bransolecie, która u nas kosztuje 25 ;)

Co do grey marketu, wszystko zależy jakie będą różnice w cenie, liczyłem że gdzieś bym znalazł u AD z 20% upustem i nie musiał szukać po OLX i innych scamowych wynalazkach.

Dzięki za odpowiedzi, panowie.

Edited by Mav
Nie zapisał mi się tekst

2 hours ago, Mav said:

Dodam, że interesują mnie tylko oficjalne, legalne ;) oryginalne kanały. CH24 czy rynek wtórny nie wchodzą w grę. Chcę nowy, pachnący zafoliowany zegarek jak ze sklepu Omega :)

Kupując np. w Jubitomie nie masz gwarancji, że dostaniesz zegarek w foliach, chyba że akurat mają lub zamówią specjalnie dla Ciebie zegarek, ale wtedy raczej bym nie liczył na jakieś spektakularne obniżki. W takiej syt. warto rozważyć Butik Omegi. Rabatów na obecną kolekcję nie dostaniesz, ale poza zegarkiem w foliach, jako gratis będzie top obsługa. 

Czyli coś za coś ... tak myślałem, mówiąc szczerze :)

Jomashop to sprawdzony sprzedawca z podatkami wychodzi koło 20 k. Podatkami

Hamiltona brałem w ubiegłym roku z Ashforda tutaj cena za zegarek dużo wyższa ale w sumie nie wiem czy bym nie brał z USA. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

W zasadzie licząć total koszta cena jest taka sama jak w PL, gdyby w PL dawali rabat 27% :))

Edited by Mav

3 minutes ago, Mav said:

Czyli coś za coś ... tak myślałem, mówiąc szczerze :)

Jomashop... nie wiem więc pytam, czy tu jest gwarancja otrzymania zegarka w foliach? Czy jest to autoryzowany dealer Omegi?
Należy też oczywiście pamiętać, że pokazana przez Ciebie cena nie jest ceną ostateczną dla zamawiającego do PL. 

Just now, Mav said:

W zasadzie licząć total koszta cena jest taka sama jak w PL, gdyby w PL dawali rabat 27% :))

Wiem o przypadkach do 20% maks, ale o 27% na obecną kolekcję to nie słyszałem.

8 minut temu, Mav napisał(-a):

fsye1nsod7281.jpg

Oczywiście nie znam sklepu, ale ludzie na reddicie Omegi go wklejają, więc raczej OK. No i to wersja na bransolecie, która u nas kosztuje 25 ;)

Co do grey marketu, wszystko zależy jakie będą różnice w cenie, liczyłem że gdzieś bym znalazł u AD z 20% upustem i nie musiał szukać po OLX i innych scamowych wynalazkach.

Dzięki za odpowiedzi, panowie.

Jomashop to kiedyś był grey, nie wiem jak dzisiaj. Wiec nie byłbym, zaskoczony jakbyś dostał gwarancję tego sklepu, a nie Omegi.

1 minute ago, tbn said:

Jomashop to kiedyś był grey, nie wiem jak dzisiaj. Wiec nie byłbym, zaskoczony jakbyś dostał gwarancję tego sklepu, a nie Omegi.

Też mi się wydaje, że to nadal grey.