Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest blok stali jak w Black Bayu 41 czy Submersible.  Ta koperta ze szkłem ma tyle poziomów, że ostatnie co można IMO o niej powiedzieć, to że jest "masywną bułą". Tym bardziej, że nowa bransoleta z krótkimi endlinkami świetnie przykleja ją do nadgarstka. Oczywiście te wszystkie narzekania trzeba podzielić przez 5, ponieważ i tak najczęściej jest noszony na pasku. 🙂 

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest akurat prawda.  A da się kupić moona tylko na pasku?

Dla masy ludzi byłby to duży plus...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, wieloryb napisał(-a):

To jest akurat prawda.  A da się kupić moona tylko na pasku?

Dla masy ludzi byłby to duży plus...

Da się. Do tego porzucili tego idiotycznego aligatora i jest jakiś fajny materiałowy co pasuje do zegarka.

Ogólnie ja też bym widział tę nową bransoletę o ten 1mm szerszą, do tego bez tych pasków. Ale nosi mi się ją bardzo dobrze i podoba mi się estetycznie. :) No i co do tarczy to mam podobnie, raz mi się podoba, raz nie bo za ostre przejścia i za dużo. Ale to akurat nie mój problem bo mam 1861.

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tbn napisał(-a):

Da się. Do tego porzucili tego idiotycznego aligatora i jest jakiś fajny materiałowy co pasuje do zegarka.

Ogólnie ja też bym widział tę nową bransoletę o ten 1mm szerszą, do tego bez tych pasków. Ale nosi mi się ją bardzo dobrze i podoba mi się estetycznie. :) No i co do tarczy to mam podobnie, raz mi się podoba, raz nie bo za ostre przejścia i za dużo. Ale to akurat nie mój problem bo mam 1861.

Tych elementów na tarczy jest tak dużo by optycznie ją pomniejszyć i zniwelować powodowany agresywnie zwężaną bransoletą efekt buły…no dobra placka 😉 . To jak poprawianie polskiego ładu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, desmo napisał(-a):

Tych elementów na tarczy jest tak dużo by optycznie ją pomniejszyć i zniwelować powodowany agresywnie zwężaną bransoletą efekt buły…no dobra placka 😉 . To jak poprawianie polskiego ładu.

Czyli od zachwytów przeszliśmy do stwierdzenia, że nowy Moon to buła na damskiej bransolecie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli od zachwytów przeszliśmy do stwierdzenia, że nowy Moon to buła na damskiej bransolecie. 
A mnie się nowy Moon na nowej bransolecie bardzo podoba. Wszystko (no prawie) jest do siebie dopasowane, uwag brak. I nawet to paskowane zapięcie jest do przełknięcia. To mówię ja, mario1971, ten od zegarków wiecie których. 

e31320934fc22073d5ec60c938096b19.jpg

Chyba się starzeję... 😁

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, tbn napisał(-a):

Czyli od zachwytów przeszliśmy do stwierdzenia, że nowy Moon to buła na damskiej bransolecie. ;)

Może nie od zachwytów bo ja od pierwszej przymiarki miałem taką optykę. Generalnie przeszkadzają mi zegarki które „udają,że mają zintegrowaną bransoletę” a tak naprawdę robi się z tego razem z kopertą kawał niezgrabnej stali. Szczególnie źle to wygląda gdy pozostałe elementy designu są rysowane lżejszą kreską. Być może powinni nieco odchudzić kopertę  ( uszy ) Moona. Choć przyznam że Omega ma tu gorsze przykłady (AT czy  Chronoscope)I dla porównania wcale nie mały zegarek konkurencji gdzie cienkie uszy ratują proporcje. A,że Omega potrafi, dowodzą proporcje Trilogy ( właściwie każdego zegarka ) i to mimo że tamta bransoleta mniej mi się podoba.

E65808A7-CAB0-47F1-9C73-E7168C9E6D41.jpeg

72FCC114-FB3B-4336-A001-58AD148CB7DD.jpeg

2C7E5AB7-3228-4F18-A33F-C128444A4739.jpeg

E450F644-E6E9-4B7A-8656-EDBF196C9775.jpeg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ zrzedzicie jak stare baby. Tu za chudo tam za grubo. A później i tak kupujecie. 

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Jeśli chcesz go na najbliższe 20-30 lat i więcej z serwisami poza AD to lepsze będzie 1861, ponieważ nowy 3861 powstał niedawno i musi udowodnić swoją trwałość. Oczywiście zawsze można serwisować w przyszłości u AD, a wtedy kwestia mechanizmu jest bez znaczenia. Jeśli (nie oszukujmy się 😜 ) prędzej mowa o 2-3 latach to też bym się nie przejmował mechanizmem. 

3861 to raczej tylko ewolucja względem 1861, a nie rewolucja. Jeśli tam coś spierniczyli to będzie świadczyć o słabości inżynierów albo chęci zysków na późniejszym serwisie? 

spacer.png

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

A mnie się nowy Moon na nowej bransolecie bardzo podoba. Wszystko (no prawie) jest do siebie dopasowane, uwag brak. I nawet to paskowane zapięcie jest do przełknięcia. To mówię ja, mario1971, ten od zegarków wiecie których.  emoji4.png

e31320934fc22073d5ec60c938096b19.jpg

Chyba się starzeję... 😁

Nabierasz doświadczenia. Zachłysnąłeś się Roleksem jako początkujący, a wiesz w głębi duszy, że Omega najlepsza. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, tbn napisał(-a):

Nabierasz doświadczenia. Zachłysnąłeś się Roleksem jako początkujący, a wiesz w głębi duszy, że Omega najlepsza.

Jak kiedyś ją w końcu kupię, to już będzie dla mnie prawdziwy koniec świata! :)

c8ccc916b340586c6ef4946deb07e69d.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Z tego co pamiętam to 35mm.

Szkoda ze te vintydże w większości takie małe. Kiedyś ludzie byli chudsze i drobniejsze to pasowały im te zegarki

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem wcześniej, w poprzedniej ref nic mi nie przeszkadzało poza WR które w nowej jest takie samo niestety. Nowej niestety nie miałem okazji jeszcze mierzyć, ale bransa mi nie leży, to zapięcie przynajmniej na foto wyglada strasznie, a dla mnie znowu moon to tylko bransa. Co do serwisu to raczej AD bo mam na miejscu w Oslo. Miałem dwa moony i ten ma być na zawsze

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PAM 005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli nie widzisz bazarku (a pewnie nie bo masz za mało postów) to na razie musisz trochę więcej wykazać się na forum żeby ta opcja się odblokowała :) chyba ze w miedzy czasie zasady się zmieniły 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zmieniły - min 50 merytorycznych postów (bez sztucznego nabijania) plus opłata za liczbę ogłoszeń.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seamaster.jpeg.704d2f3f57a5df313f46522bc40ac0b2.jpeg
Zmiana warty  
IMG_20220221_173445.thumb.jpg.551e68c98020eec85d8b264070899bf2.jpg

Krzychu wymieniłeś, czy oba w kolekcji? Gratulacje tak czy siak

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, hylu napisał(-a):

nowe letnie combo

DSC07579.JPG

Teraz idealnie pasuje do zegarka żony 👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lukebor napisał(-a):

Krzychu wymieniłeś, czy oba w kolekcji? Gratulacje tak czy siak emoji1.png

Nowy przyszedł, stary odchodzi. Inaczej bym się nie wygrzebał :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, KRZYSIO napisał(-a):

Nowy przyszedł, stary odchodzi. Inaczej bym się nie wygrzebał :) 

Nie rób tego błędu :( Stary lepszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, tbn napisał(-a):

Uprościłeś. Aktualnie jest tak, że najnowsza referencja na hesalicie ma pasek nylonowy, a ta z szafirem skórzany.

Poniżej zdjęcia tej ostatniej.

845BBE41-0735-4E02-B588-3B43A13F373A_DxO.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień w biurze

42bb3fc744f9c6d35e8ac609758d6bfb.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi