Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

Nowości... jak dla mnie bez szału ;] 

3o.jpg

2o.jpg

1o.jpg

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Ja myślałem iż będzie zmiana wymiarów, nowy mechanizm i pełny dekiel. No i z tego wszystkiego dostałem pełny dekiel i wyższą cenę. Jakoś nie jestem w stanie uwierzyć iż ludzie rzucą się na tą nową refrencję Seamastera...

a na żywo tak wyglądają  :)     

Edited by lysolek007

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Ech, jak ja bym chętnie widział to zapięcie od Seamaster 300 w mojej Diver 300M... ale to chyba jest 19mm, bo bransoleta w Seamaster 300 jest mocno zwężana. Zapięcie ma mikroregulację, ale nie ma tego rozszerzenia nurkowego, które sprawia że zapięcie jest mega wielkie. Kurcze, dajcie mnie to zapięcie i będę przeszczęśliwy...

Nowości i po nowościach. 🤣 Proszę o aplauz!

tapatalk_193193.gif

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Co oni, znaleźli w magazynach jakieś gigantyczne zapasy niebieskiej farby i muszą ją zutylizować bo termin ważności się kończy?

Kolory mnie nie porwały, najciekawsza to chyba ta podkowa ultra deep i pierwsza z lewej AT.

Czekałem na 300 diver, w przeciekach wyglądała ciekawie ale na „żywo” zupełnie nie trafia w mój gust. Z ciekawości, to będa limitki?

Ultra Deep na pewno ma najciekawszą tarczę z wszystkich smerfów dziś pokazanych. Ploprofa jednak wolę z pomarańczową wskazówką. Najbardziej przemawia do mnie jednak 300 i Aqua Terra 38. Fajnie, że luma jest też niebieska. Ogólnie jednak bez efektu wow jeśli chodzi o cały wypust.

8 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Lol! Ja myślałem ze tak trzeba jak jest nowy? Ludzie albo wstawiają zdjęcia z jazdy samochodem po odbiór lub torby z salonu - myślałem ze to taka tradycja na forum z nutka antycypacji... 😂 

A oto takowy spontan i WODOROSTMASTER: 

IMG_3048.MOV 9 MB · 12 pobrań

No jasne że tu jest taki zwyczaj. Zdjęcie z drogi, torba itd.

Ja jak zwykle się zgrywam :D 

Świetny zakup zielona Omega, tak zwany seaweed :D 

Gratulacje spontanicznego zakupu 

7a3a2f12-0f26-406f-9948-69062ee25443.thumb.jpg.60aac51e97b34909b5c499fa566dd1b1.jpg

@lysolek007

o kurza morda faktycznie obrodziło na niebiesko haha :D 

Guest Bronzo
11 minut temu, SPS napisał(-a):

7a3a2f12-0f26-406f-9948-69062ee25443.thumb.jpg.60aac51e97b34909b5c499fa566dd1b1.jpg

@lysolek007

Mega mi się podoba ten wodorostowy Seamaster. Gdyby tylko nie zjadł mi nadgarstka to chętnie bym też się na niego zdecydował :D 

IMG_0359.jpg

24 minutes ago, SPS said:

@lysolek007

O wow też go masz! No to jesteśmy w klubie! Jak Ci się go nosi na bransolecie? Mi ona nie podeszła ale za to na gumce wyśmienicie. 

12 minutes ago, Bronzo said:

Mega mi się podoba ten wodorostowy Seamaster. Gdyby tylko nie zjadł mi nadgarstka to chętnie bym też się na niego zdecydował :D 

IMG_0359.jpg

A próbowałeś na gumce? O wiele mniejszy wtedy się wydaje. Jaki masz nadgarstek? Moim zdaniem on do najmniejszych nie należy ale jest to chyba jeden z tych zegarków co fajnie wyglada na mniejszych nadgarstkach! 

31 minut temu, Bronzo napisał(-a):

IMG_0359.jpg

@BronzoWidzę, że też masz taki szczupły nadgarstek. 

Rozważałeś może De Ville Prestige? Inny profil, mniejsza średnica :)

Z drugiej strony jeśli Ci się bardzo podoba, to może jednak go sobie spraw? Dasz sobie na pasek i będzie lżej i inaczej dopasowany :) 

@KrysH 

Generalnie to żona często nosi tą Omegę :)  Ja czasem za dobre sprawowanie mogę ubrać 🤣

Na bransolecie jest bardzo masywnie, dość dobrze ogniwa dopasowują się do nadgarstka. Najbardziej podoba mi design i przejścia mat z polerką w wąskie paski. Faktycznie na gumie byłoby nieco swobodniej.

Pod tym względem wygody bransolety lepiej leży mi Oyster który jest zwężany i jednak lepiej się układa. :)  Może @AKPS coś więcej napisze :P 

fc709acd-3374-448c-9bcf-cac1061f6cae.thumb.jpg.0c9b0da15f7c74ebcfec29cfedb21e83.jpg

Edited by SPS

15 minut temu, SPS napisał(-a):

Z drugiej strony jeśli Ci się bardzo podoba, to może jednak go sobie spraw? Dasz sobie na pasek i będzie lżej i inaczej dopasowany :) 

@KrysH 

Generalnie to żona często nosi tą Omegę :)  Ja czasem za dobre sprawowanie mogę ubrać 🤣

Na bransolecie jest bardzo masywnie, dość dobrze ogniwa dopasowują się do nadgarstka. Najbardziej podoba mi design i przejścia mat z polerką w wąskie paski. Faktycznie na gumie byłoby nieco swobodniej.

Pod tym względem wygody bransolety lepiej leży mi Oyster który jest zwężany i jednak lepiej się układa. :)  Może @AKPS coś więcej napisze :P 

fc709acd-3374-448c-9bcf-cac1061f6cae.thumb.jpg.0c9b0da15f7c74ebcfec29cfedb21e83.jpg

Omega rządzi 😁

Wolę ją od Rolka (a Rolka czasem za dobre sprawowanie mogę założyć 😂 wiec mam porównanie). Bransoleta świetnie leży i łatwo ją dopasować. Koperta jest akuratna. Kolor zmienny, zależny od oświetlenia. 
I w sumie przy bluzce w kwiaty albo kolorowym babskim t-shircie budzi większe zaskoczenie niż TAG Heuer 😃

Ultra deep najlepszy z nowosci…cholipa oby mi sie za bardzo nie spodobal, ploprof mi sie jeszcze podoba i aquaterra 38m

Edited by Lukasz23212

3 godziny temu, lysolek007 napisał(-a):

a na żywo tak wyglądają  :)     

Jak dla mnie jedynie AT 41mm z całej tej niebieskiej plejady, ale i tak wolałbym starszą wersję z niebieskim "sekundnikiem".

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Guest Bronzo
48 minut temu, KrysH napisał(-a):

A próbowałeś na gumce? O wiele mniejszy wtedy się wydaje. Jaki masz nadgarstek? Moim zdaniem on do najmniejszych nie należy ale jest to chyba jeden z tych zegarków co fajnie wyglada na mniejszych nadgarstkach! 

38 minut temu, SPS napisał(-a):

Próbowałem na gumie, niestety bez przełomu, mam nadgarstek 16,5 cm. Podobają mi się te Omegi, ale pod względem ergonomii i układania się na nadgarstku niestety sporo im brakuje do 5-cyfrowych referencji Submarinerów. 

IMG_0357.jpg

Skoro już wiemy, że nowa 300 nie powala to może dolejmy oliwy do ognia? Black 🖤 or blue 💙?

ps. obie szukają nowego domu!

6E39D4AB-06FE-4D64-84D0-F3D66276FB4F.jpeg

9B3C171A-15C9-4048-B2D6-2564134B192E.jpeg

Witam

Jaka jest gwarantowana odchyłka chodu dla werku 2500 co-axial z 2018 r w Seamaster 300 SMPc? 

5 minut temu, Darecki napisał(-a):

Witam

Jaka jest gwarantowana odchyłka chodu dla werku 2500 co-axial z 2018 r w Seamaster 300 SMPc? 

Ten werk powinien trzymać parametry chronometru COSC, czyli od -4 do +6 sekund na dobę.

Widziałem dziś na żywo. Muszę powiedzieć, że jak to często bywa - zdjęcia i rendery nie oddaja rzeczywistości.

śliczna tarcza!

35E6C63B-A3E7-4A26-A2B1-F1711BD963E2.jpeg

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...