Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

To dwie nowe wersje smpc300 a nie nowy model. 

btw tych wersji za chwilę będzie więcej niż w seiko 5 😉 

Zrobił nam się klub malkontentów 😅 Podejrzewam, że ponad 95% nabywców omegi nie zdaje sobie sprawy z istnienia takiego klubu jak ten. Żyjąc w nieświadomości cieszą się że swoich trzy-setek.

Edited by Teufel26

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

2 godziny temu, Teufel26 napisał(-a):

Zrobił nam się klub malkontentów 😅 Podejrzewam, że ponad 95% nabywców omegi nie zdaje sobie sprawy z istnienia takiego klubu jak ten. Żyjąc w nieświadomości cieszą się że swoich trzy-setek.

Optymalnie byłoby gdyby producent tworzył zegarek pod indywidualną specyfikację i to w cenie  5,6, 7 tys euro i wówczas może byłoby mniej narzekania na tym forum.

3 godziny temu, Teufel26 napisał(-a):

To, że Omega robi świetne zegarki nie znaczy że nie można narzekać. :) Ja muszę chyba kupić znów jakiegoś Roleksa, to będę marudził w tamtym wątku. 

Wizualnie nowa 300 wygląda nieźle, powiedziałbym że nawet bardziej mi się podoba niż "zwykła" wersja,  zwłaszcza fale, które są subtelniejsze i wypukłe szkło dobrze się prezentują. 
Aluminiowy bezel być może dla niektórych jest dyskusyjny jeśli postrzegać go jako gorszy niż ceramiczny, ale mi akurat nie przeszkadza. 
Natomiast podbicie ceny to przegięcie i niestety tu Omega skutecznie zniechęca do siebie, bo to kolejny taki ruch z ich strony. Nie wiem, czy taki był zamysł, ale wygląda to na akcję w stylu "hajs się nie spina, to wypuśćmy  niby "nowy" model i podbijmy cenę, a głupi ludzie znów to łykną". 

Nowa czarna SMP jest bardzo ładna, wygląda świeżo, chociaż mocno nawiązuje do starszych referencji. Szkoda, że wszystkie szare się sprzedały w dniu dzisiejszym  :( 

IMG_6075.jpg

10 godzin temu, Tosagw napisał(-a):

Nowa czarna SMP jest bardzo ładna, wygląda świeżo, chociaż mocno nawiązuje do starszych referencji. Szkoda, że wszystkie szare się sprzedały w dniu dzisiejszym  :( 

IMG_6075.jpg

Mnie również bardziej się podoba niż bazowa 300m, gdzie jest za dużo cukru w cukrze. Szkoda, że mesh, nie lubię tej bransolety, ta bondowska też miała swój urok w starych modelach ale nie współcześnie. 

W dniu 21.11.2024 o 16:52, logann napisał(-a):

Już jest - nowa 300M !!!!

Grubsza i droższa, wiadomo! ale za to wycięli datę xD

1512356843_Screenshot2024-11-21at12_20_23.thumb.png.cc6de50f8414f7bd837a339ae0a9b5d3.png

Screenshot 2024-11-21 at 12.21.35.png

Edit: co do ceny, to żeby nie było że porównuję inne typy bransolety i dlatego drożej. Wersja na gumie nowej 300M jest dokładnie 1800 droższa niż poprzedniej (obecnej?) z datą. Chociaż w tej zaprezentowanej chyba by default jest deployant clasp, a nie pin buckle, więc może dlatego.

Dla mnie tylko jeden plus - deployant clasp. Aluminiowy bezel, brak daty, fale i mesh na minus. 

Jak sobie oglądałem real fotki które zaczęły się od wczoraj pojawiać to coś mi nie grało, i rzeczywiście - ta edycja ma jednostronny, tylko wewnętrzny antyrefleks.

Na pewno znajdą się zwolennicy tego rozwiązania ale dla mnie jednak downgrade.

IMG_0870.jpeg

Ciekawostka z zagranicznej grupy,  chłop kupił nową 300- kę i zorietował sie, że ma "chronometep" a nie "chronometer" :D

Zastanawia się, czy to reklamować, czy zostawić.

Opinie są podzielone, większość komentujących jest zdania,  że gdyby to był Rolex gość miałby pewnie wysoce poszukiwanego  "białego kruka", a tak ma niestety tylko skopaną Omegę, która powinna trafić do serwisu na wymianę tarczy :)

Swoją drogą QC w Omedze kiepska.

IMG_8283.jpeg

IMG_8284.jpeg

W dniu 19.11.2024 o 23:48, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Dzisiaj było małe mierzonko 😁 W sumie wszystkie dobrze siedziały 🥰

IMG_1840.jpeg

IMG_1841.jpeg

IMG_1844.jpeg

IMG_1847.jpeg

IMG_1850.jpeg

GM najfajniejsza. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

2 hours ago, ASTRAL said:

Ciekawostka z zagranicznej grupy,  chłop kupił nową 300- kę i zorietował sie, że ma "chronometep" a nie "chronometer" :D

Opinie są podzielone, większość komentujących jest zdania,  że gdyby to był Rolex gość miałby pewnie wysoce poszukiwanego  "białego kruka", a tak ma niestety tylko skopaną Omegę, która powinna trafić do serwisu na wymianę tarczy :)

Swoją drogą QC w Omedze kiepska.

IMG_8283.jpeg

IMG_8284.jpeg

Moje OCD by mi żyć nie dało, nawet jakby to był Roleks…

5 godzin temu, ASTRAL napisał(-a):

kupił nową 300- kę i zorietował sie, że ma "chronometep" a nie "chronometer" :D

Opinie są podzielone

Zależy. Jeśli nabywca jest rosyjskojęzyczny, albo w takim środowisku się obraca, powinien być zadowolony z takiej personalizacji. 

Właściwie powinno być "хронометр", ale wtedy to już całą tarczę trzeba by zapisać bukwami, więc to by była przesada.

- ireo

W Browarze jest bialy moonwatch do wziecia - nie wystawili go oczywiscie, ze niby nowy nabywca dostanie cos "spod lady" 😂, ale jak sie zapytac, to grzecznie lezy w szafie, wiec jak ktos zainteresowany, to niech uderza 😊

Edited by artme

W Jubitomie były dwa. Jeden do tej chwili straszy klientów z witryny. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

7 minut temu, artme napisał(-a):

W Browarze jest bialy moonwatch do wziecia

Wczoraj w Jubitomie w Arkadii też był. Niby czekał na klienta, ale gdybym wyskoczył z kaski to bym z nim wyszedł.

10 minut temu, mroova napisał(-a):

Wczoraj w Jubitomie w Arkadii też był. Niby czekał na klienta, ale gdybym wyskoczył z kaski to bym z nim wyszedł.

Za kazdym razem jak go ogladam, to utwierdzam sie w przekonaniu, ze to chyba najladniejszy moon. Jednak za te pieniadze bez ceramicznego bezela i z tak niska wodoszczelnoscia, to niestety nie przejdzie... 😏

28 minut temu, artme napisał(-a):

Za kazdym razem jak go ogladam, to utwierdzam sie w przekonaniu, ze to chyba najladniejszy moon. Jednak za te pieniadze bez ceramicznego bezela i z tak niska wodoszczelnoscia, to niestety nie przejdzie... 😏

Dlatego napisałem, że straszy..., ceną. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.