Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

A ja przymierzyłem zegarek, który od dawna zwraca moją uwagę - Longines Conquest Heritage (przepraszam za bardzo kiepskie zdjęcia):
post-64635-0-98094400-1433100452_thumb.jpg

Co tu dużo mówić - leży idealnie. Zegarek piękny, choć chyba wolałbym szkiełko szafirowe. No a ten dekiel - jeden z najpiękniejszych:

post-64635-0-54943500-1433100491_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie świetny model, z dość dziwnie skalkulowaną ceną większej wersji. Gdyby była ona droższa o te 500-700 zł to pewnie bym go już kupił.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam że DJ ma wszystko co lubię...., korona wypukła nakładana zamiast 12, cyklop na dacie, karbowany bezel,

choć zastanawiam się czy inny rodzaj bezela gładki albo z podziałką, może optycznie powiększył by całość 

ech że nie wpadli na pomysł tych 38mm

Paweł, mały DJ wygląda bardzo dobrze na Twoim nadgarstku. Optycznie powiększy zegar jasna tarcza z karbowanym bezelem i bransoletą oyster. A może poczekaj do jesieni na nowe 39 mm oystery .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, robi wrażenie, ale mierząc tego Zenitha 42 mm i Blackbirda 44 mm mam wrażenie, że Breitling był mniejszy...

Nic dziwnego, bezel i w dodatku czarny pomniejsza. 42mm Zeniha to taka mała patelnia przez wąską lunetę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,,W poszukiwaniu klasycznego garniturowca ''... ciąg dalszy ;)

vcfxKL.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie przymierzałem, ale w tej kategorii to ten ze zdjęć strasznie mi się spodobał

96def6e4a3d4a0484bba532fcd22697e.jpg

Edytowane przez irekm

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie przymierzałem, ale w tej kategorii to ten ze zdjęć strasznie mi się spodobał

Ze zdjęć też mi się bardziej podoba Zenith . Ale w JLC to co najbardziej mnie drażniło na zdjęciach tzn. szeroki bezel , w realu okazuje się siłą tego zegarka .

Edytowane przez Drake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6aa62f290b319599ef0e672029e9fb12.jpg

8e0b1d4fa73c8dc2eaa02c61608d2827.jpg7042e69ad91da0ce7285964f318b4c3d.jpg

Taki dzis przyszly moj zegareczek mierzylem :)

Edytowane przez swierszczu

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek świetny, a światła w salonach są okropne :D zmieniają wygląd zegarka nie do poznania. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś będąc na urlopie zwiedziliśmy miasteczko Rodos i ku mojemu zaskoczeniu na jednej z ulic znalazły się dwa fajne butiki różnych marek zegarów.

Przymierzałem Panerai była również Omega, VC Hublot, Corum, TH. Co mnie zaskoczyło to łatwość udzielania rabatów. Na Pama 535 facet z 8500e zszedł na 7000 przy drugiej wizycie u niego. W innym butiku Omega AT wersja Golf bodajże (zielone akcenty) dostałem cenę 14500zl a 15000zl kosztowałby mnie Moonwatch sandwich (w nowym pudełku). Nie znam cen w/w marek ale wydają mi się one atrakcyjne. Rolexa nie było na Rodos, a szkoda ...

BTW DO Panerai nie przekonam się chyba nigdy :)

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na Rodos jest fajny sklep z zegarkami , kupowałem tam PAMA

Właściciel jest bardzo skłonny do negocjacji Kounakis się nazywa jak pamiętam

Zgadza się Darku, on właśnie najpierw zachęcał do Pama dając 7400e z 8500. Z grzeczności powiedziałem, że jak będę wracał ze spaceru dam odpowiedz. Odpowiedź była wiadoma to od razu zaproponował 7000e+pach który mogłem sobie wybrać z oferty Panerai. Pewnie i 6800 by się dało…ale gość świetny, mega kontaktowy, od razu kawa, dla rodziny miejsce żeby się nie nudzili, super podejście.

Dziwi mnie też Omega bo ceny zegarów które podawałem powyżej na metce miały 5000e i od razu bez pytania o rabat był teks specjalna oferta dla Ciebie -20% :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, pare słów z przymiarki PP Nautilus. Kiedyś przymierzając ten zegarek nie zrobił on na mnie wrażenia na tyle, żebym chciał go mieć, ba, nawet zbytnio mi nie utkwił w pamięci, aż do dzisiaj, do czasu kolejnej przymiarki, tym razem przy świetle dziennym. Dzięki uprzejmości jednego z kolegów mogłem sobie dłużej ponosić ten zegarek, na początku było jak zwykle, ładny zegarek, bardzo dobrze wykonany, ale nic pozatym - nie było miedzy nami tzw. chemi. Następnie otwarliśmy butelczyne i z każdą chwilą kiedy butelczyna mojego ulubionego trunku stawała się coraz lżejsza, tym bardziej ten zegarek zaczynał do mnie gadać. 

:) O jaki konkretnie "ulubiony trunek" chodzi? Bo ja bym tez chcial byc moze czasem zeby "zegarek zaczynal do mnie gadac"... Bo znam sie jedynie na tych trunkach po ktorych dziewczyny wydaja sie ladniejsze niz sa na samej sprawie... :) 

Edytowane przez paulik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwi mnie też Omega bo ceny zegarów które podawałem powyżej na metce miały 5000e i od razu bez pytania o rabat był teks specjalna oferta dla Ciebie -20% :rolleyes:

Bartek, nic nie wspominałeś ze jesteś tak znany na Rhodos :-)

a mnie np nic tak nie wk...wia jak właśnie taki tekst, poprostu aż mi się odrazu żygac chce.

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tekst bardzo typowy dla arabskiego handlarza , ale srał to pies jeśli można tanio kupić, bo u nas żeby dostać 20% bez targowania to chyba trzeba być jakimś ministrem...

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze oni juz maja podniesione te ceny o 20% aby spokojnie i tak swoje zarobic? Przy promocji dla Polaka?

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Bartek, nic nie wspominałeś ze jesteś tak znany na Rhodos :-)

a mnie np nic tak nie wk...wia jak właśnie taki tekst, poprostu aż mi się odrazu żygac chce.

Dlaczego w... ja tam sie ciesze jak odrazu ktos mi proponuje taki rabat. Mysle, ye facet ma swietne wyniki w sprzedazy..

gorzej wk... mnie sprzedawcy, ktorzy wymagaja pocalowania w d... by opuscili.

mnie to najgorzej wku... jak wchodzisz do jakiegos drogiego butiku i od wejscia sprzedawcy mierza cie od stop do glow... ,,czy aby go stac...,,

ostatnio po robocie bylem niedaleko centrum... jako, ze bylem juz niedaleko, a lubie pogapic sie na zegarki, postanowilem pojsc do wempe...

to akurat nie ten salon do ktorego zagladam zazwyczaj.... tylko inny.

wlazlem tam w ciuchach z roboty  :D...

wchodze, stoi babka, ochroniarz (chyba juz probowal wszystkich anaboli, taki szeroki), i facet.

z jakim politowaniem na mnie spojrzeli  :wacko:

widac bylo u nich wyrazna niechec ;)

wiec nawet nie poprosilem o jakis zegarek  :unsure: zeby poogladac...

przyszedlem na drogi dzien, juz ubrany ,,odswietnie,, wypachniony z dobrym zegarkiem na reku... w wejsciu Ci ludzie mnie poznali! ze bylem dzien wczesniej

ja sie tylko wymownie usmiechnolem  :D

jakos byli przyjemniejsi  :lol:

Edytowane przez Angelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze oni juz maja podniesione te ceny o 20% aby spokojnie i tak swoje zarobic? Przy promocji dla Polaka?

Dają dobre ceny, wystarczy przeliczyć

Angelo,

w Polsce jest tak samo

Edytowane przez mikolaj78

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Domyslam sie, ze na calym swiecie tak jest  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie na całym. Ale nie ma co na nich wieszać psów, tylko zastanowić się jak to jest z ich perspektywy. Analizują (czasem błędnie) na kogo poświęcić czas i na kim mogą zarobić. Dobrze by było, aby sił mieli dla każdego. Ale widać zostali sprzedawcami nie z zamiłowania :) A idealnie jest gdy na przeciwko Ciebie stoi pasjonat. Wtedy nawet jak mu powiesz, że nic nie kupisz, to i tak poświęci Ci czas, żeby choć zaszczepiś trochę fascynacji. W końcu może za jakiś czas wróci. Ale do tego musi się komuś chcieć i musi temat kochać. Tacy też są. I na całym świecie, i w Polsce :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na Rodos jest fajny sklep z zegarkami , kupowałem tam PAMA

Właściciel jest bardzo skłonny do negocjacji Kounakis się nazywa jak pamiętam

I confirm. The shop is called Kounakishttp://www.kounakis.gr/

The ladies there are very friendly and you can take easily a 20% discount!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi