Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczam. Błędem było to, że nie napisałem, iż miałem ten zegarek, ale sprzedałem, bo ten wielgachny datownik pokazywał tylko 24 dni w miesiącu. Teraz z trolla wyszedł kwas. Mam nauczkę na przyszłość.

Dziwi mnie (minimalnie) łatwość z jaką przyjęto, iż widząc zegarek z dwiema wskazówkami, które płyną po podziałce 60 na serio założyłem, ze projektant danego zegarka postanowił odpuścić sobie pokazywanie godziny, tylko w ramach rekompensaty walnął na środek tarczy duży datownik - bo jak wiadomo, znajomość dnia miesiąca jest ważniejsza od znajomości aktualnej godziny :)

Proszę sobie wyobrazić, że doskonale wiem, co to za zegarek w stylu jumping hour. Nigdy ten design mnie nie pociągał. Raz tylko zastanawiałem się, czy nie kupić sobie na próbę takiej chińskiej Alphy - ale szybko mi przeszło.

I na tym skończę mój nieszczęsny wywód, bo jak wiadomo, tylko winni się tłumaczą :)

Edytowane przez MasterMind

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeśli to prawda, to nie do końca rozumiem w jakim celu prowadziłeś tego typu eksperymenty. Pewnie wszędzie znajda się jacyś upierdliwcy i złośliwcy, ale co z tego? Tu, jak dane było zaobserwować, w większości są fantastyczni ludzie z pasją, z którymi fajnie byłoby spędzić swój wolny czas. A nie prowokować dziwnymi wpisami.

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu niewątpliwie masz rację, o czym się przekonałem. Więcej tego typu "wybryków" nie będzie, przyrzekam :)

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok panowie, bo widzę, że sytuacja wymknęła się nieco spod kontroli.

1. Pierwsza informacja jest taka, że treść wszystkich postów (bez nazw użytkowników) od "wielgachnego datownika" zostanie przeze mnie skopiowana i wysłana do osoby, która jest na IV roku studiów psychologicznych i pisze pracę magisterską na temat wpływu prowokacji na zachowania agresywne w Internecie.

2. Druga informacja jest taka, że jeżeli ktoś chce pomóc tej osobie (tak się składa, że jest moją sąsiadką) w zbieraniu materiałów do pracy, może wystąpić w roli prowokatora na dowolnym wybranym przez siebie forum. Koleżanka wyjaśni co i jak - jeżeli jest ktoś zainteresowany, na PW podam adres mailowy do dziewczyny i ona wszystkim pokieruje. W dużym skrócie wygląda to tak, że wcielacie się w rolę internetowego trolla, umieszczacie kontrowersyjny wpis na danym forum i zbieracie cięgi, po czym zebrany "materiał" wysyłacie jej do analizy (albo w postaci screenshotów, albo tekstu). Rodzaj i "natężenie" prowokacji ustalacie wcześniej z koleżanką, bo interesują ją różne typy trollingu, od chamskiego, po mniej jawny i oczywisty.

3. Trzecia informacja jest taka, że przepraszam wszystkich, którzy mogli się poczuć urażeni/wykorzystani. Jednak sam jestem po psychologii społecznej i wiem, jak ciężko czasem zebrać materiał do analizy.

PS: Wiem, zrobiło się jeszcze dziwniej i mniej wiarygodnie.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, jak otworzy własny gabinet, to będzie miała masę klientów. Głównie płci męskiej. Więcej nie napiszę, bo żona na radarze.

-Edit do poniżej-

Zdjęcie sąsiadki w temacie "Przymierzałem dzisiaj/ostatnio", to by była dopiero prowokacja :P

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissot a'la Franck Muller normalnie.

Nie mierzyłem, bo się śpieszyłem, ale zrobił na mnie wrażenie taki kwarc:

XePvLE.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wskazówki oraz indeksy to może spokojnie konkurować ze znacznie droższymi zegarkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak się podoba? Jakie wrażenia?

Wrażenia jak najbardziej pozytywne.

Cieżko o konkurencje w tym przedziale cenowym.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieli na jej zmieszczenie niespelna 13 mm i pewnie dlatego tak im to wyszlo :)

Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście zbyt blisko środka dochodzi, ale zegarek i tak fajnie się prezentuje.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wygląda ten TH, ale pasek bym założył inny - nie czarny.

Datownik faktycznie zbyt "krowiasty". IMO wystarczył by dzień miesiąca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajny ale jakie krzywe indeksy względem podziałek :-/

Ta "30-tka" to już w ogóle symetrii nie łapie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajny ale jakie krzywe indeksy względem podziałek :-/

Ta "30-tka" to już w ogóle symetrii nie łapie..

:blink: Ciekawe czy to tylko złudzenie "apteczne", czy....... Nie. Niemożliwe!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz tak moda w każdej firmie zegarkowej żeby coś nie centrowało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz tak moda w każdej firmie zegarkowej żeby coś nie centrowało ;)

I kup teraz zegarek wysyłkowo :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi