r_gole 2 #4226 Napisano 8 Sierpnia 2018 Masz porównanie do LLD? Jak z L2L tutaj?LLD przymierzałem na meshu i prezentował się lepiej od Alpiny. Przynajmniej takie jest moje odczucie. Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5169 #4227 Napisano 8 Sierpnia 2018 Też jestem za LLD. Wysłane z mojego HTC 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #4228 Napisano 8 Sierpnia 2018 Na fali UN z bazarku przymierzylem jednego: Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #4229 Napisano 8 Sierpnia 2018 Bling bling bling Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #4230 Napisano 10 Sierpnia 2018 A ja akurat byłem bardzo niepozytywnie zaskoczony wykonaniem UN. Podobał mi się zawsze ich, odrobinę niesztampowy, wygląd. Ale czar prysł gdy zetknąłem się z nimi na żywo. Dokładność wykonania tarczy moim zdaniem jest dość średnia. Również koperta jakoś mnie nie powaliła. Jak za takie pieniądze oczywiście. 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #4231 Napisano 11 Sierpnia 2018 (edytowane) Ostatnio dużo czytałem o tym zegarku ale nie byłem pewien czy czar nie pryśnie przy przymiarkach. Dzisiaj mierzony i chyba będzie następnym w kolekcji Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 11 Sierpnia 2018 przez krisp1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7793 #4232 Napisano 11 Sierpnia 2018 Zdecydowanie na plus to rozmiar tej wersji anniversary w porównaniu do 300 MC. Na początku myślałem, że to ta sama koperta, ale po przymiarkach pozytywnie się zaskoczyłem. Przeszła mi przez myśla ta Omega, ale cena ostudziła zapędy. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal84 499 #4233 Napisano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Ten mi dzis zawrócił w głowie, jakosc, styl ... rewelacja przy cenie około 2000 zł. Wiadomo, ze kupując za granica mozna sporo taniej. Seiko jak to Seiko - na zdjeciach katalogowych bez wyrazu, a wręcz fatalnie. Na żywo mozna sie zakochać. Nie widac na zdjeciu, ale ma świetny profil z mocno wypukłym szafirem. Jeden z tych zegarkow co na żywo mocno zyskuje, w przeciwieństwie do większości. Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez Michal84 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8294 #4234 Napisano 18 Sierpnia 2018 Ten mi dzis zawrócił w głowie, jakosc, styl ... rewelacja przy cenie około 2000 zł. Wiadomo, ze kupując za granica mozna sporo taniej. Seiko jak to Seiko - na zdjeciach katalogowych bez wyrazu, a wręcz fatalnie. Na żywo mozna sie zakochać. Nie widac na zdjeciu, ale ma świetny profil z mocno wypukłym szafirem. Jeden z tych zegarkow co na żywo mocno zyskuje, w przeciwieństwie do większości.Potwierdzam, na żywo wywiera pozytywne wrażenia. Widziałem w TT.Niestety chyba nie szafir.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal84 499 #4235 Napisano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) No co Ty byłem pewien, że tu szafir siedzi A ile kosztuje wymiana takiego szkła, żeby było identyczne wypukłe oryginalne ? Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez Michal84 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8294 #4236 Napisano 18 Sierpnia 2018 No co Ty byłem pewien, że tu szafir siedzi A ile kosztuje wymiana takiego szkła, zęby było identyczne wypukłe oryginalne ?wg longislandwatch Crystal: Hardlexwg. Seiko trochę bardziej wyrafinowana def. Box shaped glass 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #4237 Napisano 18 Sierpnia 2018 Nowa seria jest faktycznie bardzo ładna. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal84 499 #4238 Napisano 18 Sierpnia 2018 Spodobał mi sie na tyle, ze zamierzam zamowic taka wersje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12115 #4239 Napisano 18 Sierpnia 2018 Zegarki piękne, sam myślałem żeby sprzedać swojego eleganta i kupić jednego z Presage, ale jak zobaczyłem je w sklepie to żaden z trzech modeli nie miał indeksu z godziny 12 centralnie między górnymi uszami koperty. Szczerze powiem to było tak bijące po oczach, że dało mi do myślenia, czy ta legendarny stosunek cena-jakoś w Seiko nie przeminął szkoda bo na prawdę bardzo ładne są te Seiko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal84 499 #4240 Napisano 18 Sierpnia 2018 Co prawda nie wypatrywałem tego szczegółu, ale rowniez nic złego nie rzuciło mi sie w oczy. Jak na swoją cene bardziej rzucała mi sie świetna jakosc wykończenia tarczy i indeksów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12115 #4241 Napisano 18 Sierpnia 2018 Tarcza jest piękna, wersja bez rezerwy podoba mi się najbardziej, właśnie przez to że można obserwować tarcze bez zbędnych „odciagaczy” uwagi. Może to był przypadek, że akurat trafiłem na takie modele, ale w jednym to było tak widoczne, że z futryny sklepowej rzucało się już w oczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #4242 Napisano 18 Sierpnia 2018 Również nie zwróciłem uwagi na omawiany element. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10199 #4243 Napisano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Dzisiaj odwiedziłem butik Rolexa i salon Apartu.Mierzone były DJ Rolexa.Fajnie leżą i mają coś w sobie, poza tym są super wygodne i bardzo uniwersalne.Mierzyłem też dwa Zenithy w tym jednego pilota ( celowałbym jednak finalnie w model bez chrono czyli type 20)oraz El-primero chrono.Zenithy bardzo przyjemne i świetnie wykonane.Aquatimer IWC zrobił na mnie najmniejsze wrażenie.Zbyt klockowaty mi się wydał.Jeden klocek w postaci Avengera Breitlinga już wystarczy mi w kolekcji.. Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5169 #4244 Napisano 20 Sierpnia 2018 Coś więcej o wrażeniach po przymiarce pilota? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10199 #4245 Napisano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Pilota mierzyłem ponieważ podoba mi się bardzo Type 20 Extra special, którego w Aparcie nie mieli.Chciałem też wypróbować jak to jest z tego typu koronką... Chodziło mi o wygodę.Konkluzja jest taka ,że jest dobrze.I finalnie wrażenie ten Zenith na mnie zrobił bardzo pozytywne.Jakość wykonania koperty , tarczy , wskazówek jest na bardzo wysokim poziomie.Jednym słowem ,jakiegoś Zenitha kiedyś sobie kupię. Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10199 #4246 Napisano 20 Sierpnia 2018 Żona twierdzi ,że jak DJ to tylko jubilee + karbon.Ja osobiście mam już ból głowy i muszę to wszystko głębiej przemyśleć.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5169 #4247 Napisano 20 Sierpnia 2018 Jubilee moim zdaniem robi bardzo dobrą robotę w tym zegarku. Wysłane z mojego HTC 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10199 #4248 Napisano 20 Sierpnia 2018 Powiem Ci szczerze ,że zarówno jubilee jak i oyster pasują mi osobiście w tym zegarku.Co bardziej nie wiem na tą chwilę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafio77 66 #4249 Napisano 21 Sierpnia 2018 (edytowane) Żona twierdzi ,że jak DJ to tylko jubilee + karbon.Ja osobiście mam już ból głowy i muszę to wszystko głębiej przemyśleć.. gratuluje żony, moja nie ma o tym pojęcia ale tak na pierwszy rzut oka nie wpatrując się w szczegóły wersja z czarna tarczą na zdjęciu wygląda o wiele lepiej no i chyba karbon bardziej praktyczniejszy- przynajmniej nie porysuje się od patrzenia jak miałbym wybierać to w kolejności1-czarna2 biały z karbonem i na jubille3 biały gładki bezel Edytowane 21 Sierpnia 2018 przez rafio77 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4020 #4250 Napisano 21 Sierpnia 2018 Żona twierdzi ,że jak DJ to tylko jubilee + karbon.Ja osobiście mam już ból głowy i muszę to wszystko głębiej przemyśleć.. Ma dobry gust 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach