Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.06.2024 o 22:49, ireo napisał(-a):

O, Hour Vision! Mój niegdysiejszy przedmiot pożądania.

Po paru latach polowania na tę Omegę entuzjazm mi osłabł, ale nadal uważam Hour Vision z tamtego okresu za bardzo udany i oryginalny zegarek, w przeciwieństwie do późniejszych referencji z rzymskimi indeksami.

Szafirowe wizjery na bocznych powierzchniach koperty do niczego się nie przydają i są bez sensu, ale mimo to wcale nie przestały być fajne.

Zgadzam się. Mam Hour Vision z czarną tarczą i na czarnym pasku. Dzisiaj już rzadziej noszę ten zegarek, ale uważam, że wytrzymał próbę czasu. Wykończenie tarczy, indeksów, wskazówek, czy okienka datownika stawiam na poziomie współczesnych Grand Seiko.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymiarka Breitków. Najczęściej wiele słychać na temat Navitimerów, Superoceanów i Avengerów a w mojej opinii linia Premier jest mocno niedoceniana. Estetycznie ma dużo czystszy design, dobre proporcje i ciekawą kolorystykę - szczególnie do gustu przypadła mi wersja Mulliner ale niestety nie miałem jeszcze okazji przymierzyć.

438246530_1086299772482520_2380734261927458140_n.jpg

440547813_7586728678051302_7088222583236427512_n.jpg

Edytowane przez kaponier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, kaponier said:

Przymiarka Breitków. Najczęściej wiele słychać na temat Navitimerów, Superoceanów i Avengerów a w mojej opinii linia Premier jest mocno niedoceniana. Estetycznie ma dużo czystszy design, dobre proporcje i ciekawą kolorystykę - szczególnie do gustu przypadła mi wersja Mulliner ale niestety nie miałem jeszcze okazji przymierzyć.

440547813_7586728678051302_7088222583236427512_n.jpg

Fajny ten Top Time na tej bransie. Czy to mesh czy tak stylizowana bransa? Jaką miała klamrę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Sisqo napisał(-a):

Fajny ten Top Time na tej bransie. Czy to mesh czy tak stylizowana bransa? Jaką miała klamrę?

Mesh. Klamry niestety nie pamiętam ale możesz sprawdzić na stronie Apartu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

po świetne chrono

Gdyby ktoś szukał 1948 to mam i chętnie przekaże w dobre ręce 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, AK&AK napisał(-a):

Nie. 

Daj znac jak by sie udalo, wizualnie mi bardzo sie podoba - ciekaw jestem jak wrazenia na zywo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 hours ago, cordi7 said:

Nowego PR 516 w automacie mierzyłeś?

https://www.tissotwatches.com/de-de/t1494592105100.html

W nowej wersji PR516 chrono jest mechaniczny werk. VJ7753 pozbawiona rotora.

Mierzyłem, koperta fajnie siadła na mój 17,5 cm nadgarstek (jak znajde fotke to wrzucę), ale bransa i klamra to dramat w zegarku za takie pieniadze. 

Nadal bede szukał vintage...

Edytowane przez Sisqo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.06.2024 o 16:32, Perpetuum Mobile napisał(-a):

I jeszcze coś z przesiadki emoji3.png. Krótko i treściwie. Dla mnie ma absolutnie pierwszeństwo przed pozostałymi zegarkami z dzisiejszych przymiarek. Nie zrobiłem fotki od strony przeszklonego dekla, ale tam też deklasuje konkurentów.

59fded70b45abb28700e0cbffbc3371b.jpg

478ef9b127cb6fc66f896fafb5c506f0.jpg

22a8560caed6828d75f7fe8687348244.jpg

GS świetny ale i navi fajnie wygląda. Mi się w tym nowym logo nie podoba . Stare logo dużo fajniejsze. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

GS świetny ale i navi fajnie wygląda. Mi się w tym nowym logo nie podoba . Stare logo dużo fajniejsze. 

Tak jest - Navi jest zaskakująco fajny. Stare logo rzeczywiście dużo prostsze i wyraziste. Od razu było wiadomo, że to Breitling.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 6/14/2024 at 4:24 PM, Sisqo said:

W nowej wersji PR516 chrono jest mechaniczny werk. VJ7753 pozbawiona rotora.

Mierzyłem, koperta fajnie siadła na mój 17,5 cm nadgarstek (jak znajde fotke to wrzucę), ale bransa i klamra to dramat w zegarku za takie pieniadze. 

Nadal bede szukał vintage...

Znalezione...

tissot_PR516_chrono.jpg

tissot_PR516_chrono_2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem na weekend w Madrycie na koncercie Bruce Springsteena i wszedłem przymierzyć kilka Rolkow. 
najlepiej wypadl YM 42 chociaz zloto dosc ciezkie, YM 40 wydaje sie za maly a z Subem nie zlapalem chemii. Pani w salonie (bardzo mila Ukrainka mieszkajaca tam od 15 lat) wyjasnila, ze nie przyjmuja zapisow od obcokrajowcow..

IMG_2590.jpeg

IMG_2589.jpeg

IMG_2588.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yacht-Master w wersji 42mm ciekawy; niemniej wersja 36mm w różowym złocie świetna - przymierzała ją także żona i na jej nadgarstku także wyglądał ok. No i jako ciekawostka DD 36mm w wersji dla raperów.

IMG_7284.jpeg

IMG_7285.jpeg

IMG_7290.jpeg

IMG_7288.jpeg

IMG_7289.jpeg

IMG_7292.jpeg

IMG_7293.jpeg

IMG_7295.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi