Teufel26 25207 #6801 Napisano 18 Sierpnia 2024 18 cm. Też byłem zaskoczony, bo PO 43 mi nie siada.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 66548 #6802 Napisano 22 Sierpnia 2024 (edytowane) Kolejne dwa podejścia do Carl F Bucherer I jeden Eberhard się nawet trafił do ubrania. Światło w salonie nie ułatwia roboty ze zdjęciami. Mój jak narazie faworyt to klasyczne manero. I tu są różne wersje, komplikacje i rozmiary kopert , duża sekunda, mała sekunda, duża data, rezerwa chodu nie mówiąc już o przeróżnych stylach wykończenia tarcz, szlifów i zdobień. Czekam jeszcze na wersje 40 mm manero. 🫠😁 Edytowane 22 Sierpnia 2024 przez SPS 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2266 #6803 Napisano 22 Sierpnia 2024 4 godziny temu, SPS napisał(-a): Kolejne dwa podejścia do Carl F Bucherer I jeden Eberhard się nawet trafił do ubrania. Światło w salonie nie ułatwia roboty ze zdjęciami. Mój jak narazie faworyt to klasyczne manero. I tu są różne wersje, komplikacje i rozmiary kopert , duża sekunda, mała sekunda, duża data, rezerwa chodu nie mówiąc już o przeróżnych stylach wykończenia tarcz, szlifów i zdobień. Czekam jeszcze na wersje 40 mm manero. 🫠😁 CFB ma świetne chronografy 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 66548 #6804 Napisano 22 Sierpnia 2024 20 minut temu, Admof napisał(-a): CFB ma świetne chronografy Prawda ale chronografów mam w tym momencie El Primero, Omegę Speediego i Carrere Heuer01 Teraz czas na klasyka dzisiejsza przymiarka ale chyba jeszcze jedną rundę zrobię 😁 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17608 #6805 Napisano 22 Sierpnia 2024 @SPS porzuciłeś nadzieję u lokalnego AD i robisz historię w Bucherer zeby tam odbierać 👑 ? :)) 1 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69903 #6806 Napisano 22 Sierpnia 2024 JLC, moje marzenie sprzed dobrych 6 lat. A do tego Zenith w ceramice. 10 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43212 #6807 Napisano 22 Sierpnia 2024 7 godzin temu, SPS napisał(-a): To logo jest nowe czy tylko do tego modelu❓️ Pisane kursywą bardziej mi się podoba. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 4308 #6808 Napisano 22 Sierpnia 2024 31 minut temu, mario1971 napisał(-a): JLC, moje marzenie sprzed dobrych 6 lat. A do tego Zenith w ceramice. Zenith może niespecjalnie mnie zachwyca (ten akurat model), ale Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon to piękny projekt pod każdym względem, estetycznym, zegarmistrzowskim i funkcjonalnym. Zegarek typu "if you know, you know". Jeszcze bardziej podobają mi się wersje z ciemną tarczą, szczególnie Q1368470, ale ten też jest piękny. 0 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69903 #6809 Napisano 22 Sierpnia 2024 4 godziny temu, ireo napisał(-a): Zenith może niespecjalnie mnie zachwyca (ten akurat model), ale Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon to piękny projekt pod każdym względem, estetycznym, zegarmistrzowskim i funkcjonalnym. Zegarek typu "if you know, you know". Jeszcze bardziej podobają mi się wersje z ciemną tarczą, szczególnie Q1368470, ale ten też jest piękny. Podana przez Ciebie wersja to ta starsza, która miała różnej długości indeksy. W najnowszej ten parametr został poprawiony. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 66548 #6810 Napisano 22 Sierpnia 2024 4 godziny temu, Dorian06 napisał(-a): To logo jest nowe czy tylko do tego modelu❓️ Pisane kursywą bardziej mi się podoba. Może być że to logo do tej wersji ponieważ ten model to limitka. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 4308 #6811 Napisano 22 Sierpnia 2024 29 minut temu, mario1971 napisał(-a): Podana przez Ciebie wersja to ta starsza, która miała różnej długości indeksy. W najnowszej ten parametr został poprawiony. Tak, ale nie uważam, że to wada. "Nierówne indeksy" wyróżniały ten zegarek, później stał się bardziej podobny do wszystkich innych projektów utrzymanych w tej stylistyce. Podobnie jak swego czasu skrócenie endlinków w sportowych Roleksach, żeby były "równo z uszami" koperty. Większości się ta zmiana podoba, a mnie akurat nie, 0 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AKPS 5605 #6812 Napisano 22 Sierpnia 2024 7 godzin temu, Jan napisał(-a): @SPS porzuciłeś nadzieję u lokalnego AD i robisz historię w Bucherer zeby tam odbierać 👑 ? :)) Nie porzucił nadziei, tylko tam ma czynny zakaz zbliżania, a przecież CFB i R to… osz czekaj! Dotarło. @SPS!!! Mowy nie ma, tego nie przekombinujesz! 😁😂 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 8768 #6813 Napisano 23 Sierpnia 2024 Nie porzucił nadziei, tylko tam ma czynny zakaz zbliżania, a przecież CFB i R to… osz czekaj! Dotarło. [mention=108603]SPS[/mention]!!! Mowy nie ma, tego nie przekombinujesz! Zakaz zbliżania ? Przez kogo ? Przecież był niedawno ze mną a później sam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Saper223 839 #6814 Napisano 23 Sierpnia 2024 (edytowane) W dniu 15.08.2024 o 21:41, rafi napisał(-a): W dniu 15.08.2024 o 21:41, rafi napisał(-a): A ja miałem okazję pomierzyć i pooglądać trochę Nomosów. Zdjęć niestety nie robiłem, ale wrażenia pozwolę sobie opisać. Nomos Club 38 referencje 724, 725 i 730. Kolorki bardzo fajne, myślałem o nich dla żony (oczywiście tu mniejsze wersje), ale wolała PRXa. 730 mierzyłem pod własnym kątem. Bardzo fajny zegarek i na pewno wart swojej ceny. Kolejny, który od dawna chciałem przymierzyć to Club Sport Polar i Petrol. Świetna jakość, piękny mechanizm, bardzo wygodny zegarek. Ale jakoś proporcje nie do końca mi podeszły. Tarcza wydawała mi się za mała w stosunku do L2L. Niestety, tych nowszych, większych wersji nie mieli. Następny: klasyczna tetra 27. Bardzo mi się spodobał ten zegarek. Dość mały, ale leży bardzo fajnie i tak samo się prezentuje. To jeden z kandydatów do zakupu, więc wrzucam fotkę ukradzioną z IG Na koniec zegar, który zrobił na mnie największe wrażenie. Chętnie wyszedłbym z nim ze sklepu. Przez kilka dni mocno nad nim myślałem, choć ostatecznie zdrowy rozsądek wygrał. Ale ten zegar zdecydowanie trafił na szczyt wishlisty To oczywiście Nomos 38 datum. Niedostępny ju u producenta. Dodatkowo ten, który mierzyłem, był na brązowym pasku, co jeszcze dodawało mu uroku. 38mm to sporo, ale jest bardzo proporcjonalny i leżał super na moim nadgarstku. Data wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciu. Ogólnie takie powiększone okienko daty wygląda zdecydowanie lepiej, niż gdy się próbuje tą datę niemal ukryć. A 38-ka bez daty wygląda dość „pusto” na szóstej. Ty jest świetnie. Zdjęcie ukradłem z IG. Nomos ref.724 miałem w domu i na żywo niestety nie przypadł mi do gustu. Ten typ niebieskiego zdecydowanie moim zdaniem dla kobiet. Natomiast orion 38 z datą czy bez bardzo mi się podoba i pewnie kiedyś zakupię. Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez Saper223 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8970 #6815 Napisano 23 Sierpnia 2024 W dniu 22.08.2024 o 10:50, SPS napisał(-a): Kolejne dwa podejścia do Carl F Bucherer I jeden Eberhard się nawet trafił do ubrania. Światło w salonie nie ułatwia roboty ze zdjęciami. Mój jak narazie faworyt to klasyczne manero. I tu są różne wersje, komplikacje i rozmiary kopert , duża sekunda, mała sekunda, duża data, rezerwa chodu nie mówiąc już o przeróżnych stylach wykończenia tarcz, szlifów i zdobień. Czekam jeszcze na wersje 40 mm manero. 🫠😁 @SPSZakładam, że przymierzałeś w Silesii? Ja się tam dzisiaj znalazłem dość przypadkowo, a że miałem trochę czasu, to się rozejrzałem po sklepach. Byłem bardzo zdziwiony, gdy pani w sklepie z Buchererami od razu, bez pytania, zaproponowała zniżkę na Heritage Chronometer z 27 000 na 21 960. Chociaż gdy sprawdziłem cenę w euro 5 900), to ta zniżka już wcale takiego wrażenia nie robiła. Przymierzałem jeszcze Balle i Tagi. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 66548 #6816 Napisano 23 Sierpnia 2024 @beniowski tak dokładnie Katowice Silesja. Tego Heritage też mierzyłem. Dobry rabat, pewnie coś nowego ma przyjść i puszczają. 🤭 Mają dużo fajnych zegarków. Czeka mnie jeszcze jedna runda przymiarkę na CFB, salon sprowadzi jakby co ze Szwajcarii zegarek jeśli czegoś nie ma w sieci. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8970 #6817 Napisano 23 Sierpnia 2024 Jak ktoś chce kupić IWC, to ten sklep (tj. dystrybutor, bo to chyba Jubitom) kończy sprzedaż tej marki w Polsce - więc myślę że można wyrwać dobre ceny na to co im zostało. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 66548 #6818 Napisano 23 Sierpnia 2024 @beniowski z tego co mówili odnośnie IWC, to manufaktura chce iść bardziej premium i otworzyć swój butik w Warszawie i faktycznie wychodzą z Jubitomu. Dokładnej daty nie znają. Być może to dobry moment na rabat i kupno jeśli ktoś planuje do kolekcji zegareczek z Schaffhausen 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 19363 #6819 Napisano 23 Sierpnia 2024 U Strojnego jest jeszcze dostepny IWC i trwa wyprzedaż więc są rabaty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17608 #6820 Napisano 24 Sierpnia 2024 Dla Strojnego to musi być coś, tyle lat współpracy 0 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 66548 #6821 Napisano 24 Sierpnia 2024 Wiem że lubicie zdjęcia dzisiaj ostatnia rundka i takie były mierzone 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin C 4315 #6822 Napisano 26 Sierpnia 2024 Ostatnie przymiarki delikatnie namieszały w głowie, ale po kolei. 1. LLD 39 mm- leżał nieźle, ale nie porwał mnie w ogóle. Brak daty w moim wypadku to również minus. 2. LLD 36 mm- piękna tarcza, zegarek na mój nadgarstek może odrobinę za mały, ale chyba mi to ostatecznie nie przeszkadza i może się na niego zdecyduję w przyszłości. 3. Nowy ZULU w tytanie- zegarek który w moim odczuciu jest pozbawiony wad, po za ceną. Leży świetnie, wygląda doskonale i czuje, że będę go w przyszłości szukał z rynku wtórnego. Genialny zegar. 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 84168 #6823 Napisano 26 Sierpnia 2024 Przymiarka dwóch kompletnie różnych zegarków, oba są świetne, choć biały Moonwatch z kapci nie wyrwał 😀 Natomiast Vulcain jest świetny, choć nie wiem, czy byłbym w tym kolorze. 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirfak 4083 #6824 Napisano 26 Sierpnia 2024 Przymiarka dwóch kompletnie różnych zegarków, oba są świetne, choć biały Moonwatch z kapci nie wyrwał Natomiast Vulcain jest świetny, choć nie wiem, czy byłbym w tym kolorze.Dla mnie Speedy tylko z oryginalnym kolorem tarczy. 0 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 84168 #6825 Napisano 26 Sierpnia 2024 1 godzinę temu, mirfak napisał(-a): Dla mnie Speedy tylko z oryginalnym kolorem tarczy. Wiadomo, ale ten kolejny w kolekcji może być ten biały 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach