TimeWaitsForNoOne 1409 #6951 Napisano 3 Listopada 2024 WatchPro Salon 2024 Cz. 3 - reszta Baltic - na pewno lepszy niż Balticus Sinn 1800 Titandamaszener - wiem, że zegarek jest zrobiony z unikatowego stopu metali, że tylko sto sztuk, ale 8300 euro? Jednak nie. M.A.D. Edition - nowy model, bez pierścienia z minutami, nie wygląda na zbyt wysoki i nawet w przypływie emocji się zapisałem do losowania, ale nie wiem, czy jeśli zostanę wylosowany, kupię go. Raczej wątpię. Atelier Wen - piękna tarcza, na bransolecie z tytanu jest niezwykle wygodny, ale to, że jest chiński, go dla mnie przekreśla. ID Geneve - oczywiście to też zegarek, który może być tylko którymś w kolekcji, bo tarcze nie są najbardziej czytelne, ale cała seria Elements jest po prostu rewelacyjna. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72545 #6952 Napisano 6 Listopada 2024 Oba mierzone są extra. 18 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 8028 #6953 Napisano 6 Listopada 2024 (edytowane) W zeszłym tygodniu w końcu udało mi się go przymierzyć. Zegarek ma 32 mm szerokości i z tego, co pamiętam 38 mm wysokości (z uszami). Sprawia wrażenie filigranowego i bardzo delikatnego. Aż za bardzo. Do tego bardzo miękki i delikatny, zwężany pasek (18 mm -->> 14 mm) sprawia, że jest jeszcze mniej wyczuwalny na nadgarstku. Odnoszę wrażenie, że Tissot ostatnimi czasy ma problem z wymiarowaniem zegarków, co widać m.in. po modelu PRX - 40 mm za duży, a 35 mm za mały... Cena za Stylist to 1250 zł - w butiku Tissot niestety nie podlega negocjacjom... Trochę dziwna polityka "butikowa", ale cóż. Pewnie kupię wersję z niebieską tarczą, która w mojej ocenie jest ciekawsza, ale w jakimś innym sklepie, albo z drugiej ręki, bo uwielbiam "kostki", zwłaszcza w stylu vintage. Edytowane 6 Listopada 2024 przez Walter_87 16 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5053 #6954 Napisano 6 Listopada 2024 2 godziny temu, Walter_87 napisał(-a): Cena za Stylist to 1250 zł - w butiku Tissot niestety nie podlega negocjacjom... Trochę dziwna polityka "butikowa", ale cóż. Pewnie kupię wersję z niebieską tarczą, która w mojej ocenie jest ciekawsza, ale w jakimś innym sklepie, albo z drugiej ręki, bo uwielbiam "kostki", zwłaszcza w stylu vintage. Fajny zegarek w rozmiarze typu "unisex", pewnie wyglądałby dobrze na męskim nadgarstku o obwodzie, powiedzmy, maksymalnie 17-18 cm. Co do ceny, wystarczy poczekać z pół roku i problem się rozwiąże. Jeśli model "zażre", to pojawią się też pewnie inne wersje kolorystyczne. Tak się tylko zastanawiam, jak niby ten mechanizm miałby sygnalizować spadającą pojemność baterii, kiedy nie ma sekundnika. 3 godziny temu, mario1971 napisał(-a): O, wersja "Hodinkee". Nie widziałem na żywo, ale chyba Chronomaster Original 03.3200.3600 podoba mi się trochę bardziej. Trudny wybór. A jak się czułeś z tym, że te zenity tak trochę odstają, jakby chciały odlecieć z nadgarstka? 1 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72545 #6955 Napisano 7 Listopada 2024 5 godzin temu, ireo napisał(-a): Fajny zegarek w rozmiarze typu "unisex", pewnie wyglądałby dobrze na męskim nadgarstku o obwodzie, powiedzmy, maksymalnie 17-18 cm. Co do ceny, wystarczy poczekać z pół roku i problem się rozwiąże. Jeśli model "zażre", to pojawią się też pewnie inne wersje kolorystyczne. Tak się tylko zastanawiam, jak niby ten mechanizm miałby sygnalizować spadającą pojemność baterii, kiedy nie ma sekundnika. O, wersja "Hodinkee". Nie widziałem na żywo, ale chyba Chronomaster Original 03.3200.3600 podoba mi się trochę bardziej. Trudny wybór. A jak się czułeś z tym, że te zenity tak trochę odstają, jakby chciały odlecieć z nadgarstka? Wiem o czym mówisz. Koperta jest specyficzna - z efektem łabędziej szyi, ciężka do zaakceptowania. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 9508 #6956 Napisano 7 Listopada 2024 Taka akcja była 😁 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19063 #6957 Napisano 8 Listopada 2024 13 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 74154 #6958 Napisano 8 Listopada 2024 @Jan i jak wrażenia na żywo? Dzisiaj mierzyłem Glycine Piotrka 😁 pomimo rozmiaru świetnie klei się do łapki 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19063 #6959 Napisano 8 Listopada 2024 1 godzinę temu, SPS napisał(-a): @Jan i jak wrażenia na żywo Szczerze mówiąc średnio. W tej cenie naprawdę jest w czym wybierać. Tarcza jest taka jak na zdjęciu, płaska i matowa. Niczym nie porywa. Projekt jest spójny i teoretycznie nie ma się do czego doczepić ale za prawie 30k euro myślę że można wybrać coś ciekawszego. Ps: byl do wzięcia od ręki 1 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9777 #6960 Napisano 8 Listopada 2024 Przygotowywałem dzisiaj jednego prawnika do ważnego spotkania. Na nadgarstku miał Royal Oaka z białą tarczą. Zegarek nieco zmęczony życiem, ale właściciel nie przywiązuje wagi do rys i używa go jako daily beatera. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 15383 #6961 Napisano 8 Listopada 2024 55 minut temu, beniowski napisał(-a): właściciel nie przywiązuje wagi do rys i używa go jako daily beatera Po zegarku widać że to normalny gość 😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15959 #6962 Napisano 8 Listopada 2024 Waldek, mam nadzieję, że dałeś gościowi namiar na forum, żeby Koledzy mu wytłumaczyli, na jakie ściereczki odkładać, i - co najważniejsze - jak nauczyć się tak operować ręką, żeby unikać futryn? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 9508 #6963 Napisano 8 Listopada 2024 Wow, na żywo jeszcze nie widziałem Szczerze mówiąc średnio. W tej cenie naprawdę jest w czym wybierać. Tarcza jest taka jak na zdjęciu, płaska i matowa. Niczym nie porywa. Projekt jest spójny i teoretycznie nie ma się do czego doczepić ale za prawie 30k euro myślę że można wybrać coś ciekawszego. Ps: byl do wzięcia od ręki Tu się zgodzę. Przy wersji platynowej i giloszowanen tarczy ice blue ta wersja w ogóle nie ma podejścia Z ciekawości gdzie był od ręki ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19063 #6964 Napisano 9 Listopada 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Z ciekawości gdzie był od ręki ? W Lucca. Tak jak piszesz platynowa wersja myślę ze zjada tą na śniadanie. Ta tarcza naprawdę wyglada jak niektóre malowanki zniszczonych tarcz zegarków z lat 50. W salonie usłyszałem ze dostają jedna sztukę 1908 na rok. Poprzednia byla z żółtego zlota, teraz maja białe złoto wiec moze za rok dostaną platynę Edytowane 9 Listopada 2024 przez Jan 1 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19063 #6965 Napisano 9 Listopada 2024 (edytowane) Dzisiaj bardzo konkretne przymiarki, niestety strasznie odblaski VID_20241109_123822_HSR_120.mp4 Edytowane 9 Listopada 2024 przez Jan 12 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logann 3885 #6966 Napisano 9 Listopada 2024 10 minutes ago, Jan said: Dzisiaj bardzo konkretne przymiarki, niestety strasznie odblaski VID_20241109_123822_HSR_120.mp4 Zawsze myślałem że chce mieć „patka”, ale im bardziej patrzę na te przymiarki tym spokojniej godzę się z faktem, że mnie nie stać 🤣 dobrze, że mi się te zegarki nie podobają, wypadają słabiej niż na renderach na stronie imo 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19063 #6967 Napisano 9 Listopada 2024 5270P-014 Platinum moze to nie moja wersja perpetuala ale co do zasady na żywo jest świetny (proporcje, ukladanie sie na nadgarstku i delate) 5204G-001 White Gold to juz np trochę za dużo jak dla mnie. Annual calendar fajny w swojej prostocie mimo diamentowych indeksow 0 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 9508 #6968 Napisano 9 Listopada 2024 Dzisiaj bardzo konkretne przymiarki, niestety strasznie odblaski VID_20241109_123822_HSR_120.mp4Na bogato 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19063 #6969 Napisano 9 Listopada 2024 (edytowane) 3 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Na bogato Ciężko było odmówić 😅 nie mniej 5970R wciąż rządzi Edytowane 9 Listopada 2024 przez Jan 0 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19063 #6970 Napisano 11 Listopada 2024 Koniec przymiarek na najbliższy czas 😅 14 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9777 #6971 Napisano 11 Listopada 2024 Prawnik wciąż się przygotowuje do ważnej rozmowy aby zostać partnerem w Londynie, ja wciąż z nim pracuję, więc dzisiaj była szansa przymierzyć jego inny czasomierz. 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27262 #6972 Napisano 11 Listopada 2024 @beniowskinie pokazałeś najciekawszego, czyli pięknego mechanizmu Piaget;) 2 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9777 #6973 Napisano 11 Listopada 2024 18 minut temu, eye_lip napisał(-a): @beniowskinie pokazałeś najciekawszego, czyli pięknego mechanizmu Piaget;) Fakt, a oglądałem z zaciekawieniem. Mamy jeszcze trochę pracy razem; jeśli jeszcze przyjdzie w tym zegarku, to cyknę też zdjęcie mechanizmu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43897 #6974 Napisano 12 Listopada 2024 20 godzin temu, Jan napisał(-a): Jak leży ❓️ Ucha, a właściwie "teleskopy" między nimi, są jak na dzisiaj nietypowe. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19063 #6975 Napisano 12 Listopada 2024 @Dorian06 0 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach