cordi7 8330 #7051 Napisano 21 Grudnia 2024 (edytowane) 21 godzin temu, nav napisał(-a): Nowy Citizen z serii Promaster, mnie też się spodobał, eco drive- wytrzymuje do 6 miesięcy po naładowaniu, no i alarmy, strefy czasowe itd., fajny. Zdjęcia nie moje - nie jestem fanem ana - digi ale im dłużej patrzę na niego tym bardziej mi się podoba. Edytowane 21 Grudnia 2024 przez cordi7 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 74831 #7052 Napisano 21 Grudnia 2024 3 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Zdjęcia nie moje - nie jestem fanem ana - digi ale im dłużej patrzę na niego tym bardziej mi się podoba. Bo jest fajny 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25217 #7053 Napisano 22 Grudnia 2024 Zielony jest genialny! Co prawda tylko 40 mm, ale leży idealnie. Jestem zaskoczony bransoletą, na zdjęciach i filmach nie wygląda ciekawie, na żywo jet bardzo wygodna. Sub w 42 mm, jest przepiękny! Słuszny rozmiar, świetnie układa się na nadgarstku.Były jeszcze inne „paneraje” mierzone, 44 i 47 mm, ale te dwa najbardziej wpadły mi w oko.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 15 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deepex 476 #7054 Napisano 22 Grudnia 2024 Jaka ref. tego suba, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43897 #7055 Napisano 23 Grudnia 2024 Chyba 683 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25217 #7056 Napisano 23 Grudnia 2024 11 godzin temu, deepex napisał(-a): Jaka ref. tego suba, PAM02683 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1799 #7057 Napisano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Nowy Seamaster. Fajny jest, przez wypukłe szkło wizualnie lżejszy niż modele z datą, ale na mój gust ciągle wydaje się trochę zbyt masywny. Chciałbym go, ale jednak zbyt dużo kompromisów (mesh, grubość zegarka). Wydaje mi się, że na gumie leżałby lepiej. Edytowane 23 Grudnia 2024 przez hugo012 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 74154 #7058 Napisano 24 Grudnia 2024 (edytowane) Wczorajsze przymiarki w Jubitomie Z ciekawostek FIYTA (koperty za duże na mój nadgarstek ale warto przymierzyć) Karuzela na Seagullu, przypomina głowę robota i kosmiczny zegarek EBERHARD monopusher flyback ten tutaj Aiglon na pasku strusia Nuvolari Legend i dobrze leży 40 mm i chyba mój ulubieniec - Carl F Bucherer 38mm z jednej strony surowy, z drugiej strony jest tu tyle detali szczegółów i ładnie ozdobiony mechanizm Edytowane 24 Grudnia 2024 przez SPS 19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 91170 #7059 Napisano 25 Grudnia 2024 22 godziny temu, SPS napisał(-a): Wczorajsze przymiarki w Jubitomie Z ciekawostek FIYTA (koperty za duże na mój nadgarstek ale warto przymierzyć) Karuzela na Seagullu, przypomina głowę robota i kosmiczny zegarek EBERHARD monopusher flyback ten tutaj Aiglon na pasku strusia Nuvolari Legend i dobrze leży 40 mm i chyba mój ulubieniec - Carl F Bucherer 38mm z jednej strony surowy, z drugiej strony jest tu tyle detali szczegółów i ładnie ozdobiony mechanizm FIYTA taka kosmiczna była kiedyś popularna na drugim forum i ściągana za grosze?? Ile teraz ta wersja kosztuje w Jubitonie?? Widzę że tytan i pewnie cena pod 8k?? 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 74154 #7060 Napisano 25 Grudnia 2024 3 godziny temu, kornel91 napisał(-a): FIYTA taka kosmiczna była kiedyś popularna na drugim forum i ściągana za grosze?? Ile teraz ta wersja kosztuje w Jubitonie?? Widzę że tytan i pewnie cena pod 8k?? Ta kosmiczna ponad 9 tys. Ta druga - karuzela około 14 tys. (dla zdecydowanych pewnie jakiś rabat da się załatwić) Są to bardzo duże koperty trzeba coś takiego lubić i mieć łapkę jeszcze odpowiednią. Przymierzyłem z czystej ciekawości, generalnie szedłem pomacać Eberharda i innego Bucherera. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27262 #7061 Napisano 28 Grudnia 2024 Całkiem ładnie wykonana koperta i bransoleta: 14 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9777 #7062 Napisano 30 Grudnia 2024 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaponier 821 #7063 Napisano 30 Grudnia 2024 Na koniec roku udało mi się zrobić jeszcze kilka przymiarek. Celem było przymierzyć Bvlgari Octo Finissimo w ramach rozważań przed zakupem na 2025. I udało się - zarówno wersja w tytanie jak i dwie w stali - czarna i niebieska. Wygrywa zdecydowanie niebieska w stali (tarcza prezentuje się obłędnie dobrze!). Natomiast tytanowa wersja wydaje mi się być tak zabawkowa, że nie byłbym w stanie kupić tego zegarka nawet za połowę MSRP. Na dokładkę, wpadły jeszcze: Vacheron Overseas, Moser Streamliner Perpetual Calendar i Moser Endeavour Perpetual Calendar. Najlepsze odczucia miałem co do Mosera Streamlinera - byłbym w stanie się na niego skusić ale z wtórnego i z niebieską tarczą. Może w przyszłości.. Niemniej - cel na 2025 to Bvlgari Octo Finissimo z niebieską tarczą. Pozdrawiam wszystkich łączących się w tym pięknym uzależnieniu i życzę wielu udanych zakupów w 2025 moser.mp4 octo czar.mp4 octo nieb.mp4 octo tit bez dźw.mp4 streamli.mp4 vaacher.mp4 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9777 #7064 Napisano 30 Grudnia 2024 13 minut temu, kaponier napisał(-a): Na koniec roku udało mi się zrobić jeszcze kilka przymiarek. Celem było przymierzyć Bvlgari Octo Finissimo w ramach rozważań przed zakupem na 2025. I udało się - zarówno wersja w tytanie jak i dwie w stali - czarna i niebieska. Wygrywa zdecydowanie niebieska w stali (tarcza prezentuje się obłędnie dobrze!). Natomiast tytanowa wersja wydaje mi się być tak zabawkowa, że nie byłbym w stanie kupić tego zegarka nawet za połowę MSRP. Na dokładkę, wpadły jeszcze: Vacheron Overseas, Moser Streamliner Perpetual Calendar i Moser Endeavour Perpetual Calendar. Najlepsze odczucia miałem co do Mosera Streamlinera - byłbym w stanie się na niego skusić ale z wtórnego i z niebieską tarczą. Może w przyszłości.. Niemniej - cel na 2025 to Bvlgari Octo Finissimo z niebieską tarczą. Pozdrawiam wszystkich łączących się w tym pięknym uzależnieniu i życzę wielu udanych zakupów w 2025 moser.mp4 octo czar.mp4 octo nieb.mp4 octo tit bez dźw.mp4 streamli.mp4 vaacher.mp4 Ja przymierzałem tytanową wersję Octo trzy godziny temu i uważam że jest ekstra. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19063 #7065 Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) Mnie niestety octo finissimo nie leżał, za duży, choć piękny. Mierzyłem też tytanową wersję ze złotymi wskazówkami. Lekkość znakomita ale wykończenie bylo slabe. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez Jan 2 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15959 #7066 Napisano 30 Grudnia 2024 Żona akurat ogląda jakiś film, w którym aktor grający główną rolę ma Octo Finissimo niebieskiego na ręce. I akurat u Karola jest chyba do kupienia. Dużo tych znaków 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaponier 821 #7067 Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, beniowski napisał(-a): Ja przymierzałem tytanową wersję Octo trzy godziny temu i uważam że jest ekstra. Nie mówię, że jest zła ale co do jej ceny się nie mogę przekonać.. Jeszcze chciałbym gdzieś przymierzyć Sejimę bo mnie intryguje na tyle, że nie wiem czy bym się nie zdecydował.... Edytowane 30 Grudnia 2024 przez kaponier 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 72400 #7068 Napisano 30 Grudnia 2024 Tytanową, ośmiodniową wersję miałem okazję przymierzyć właśnie w Mediolanie [mention]beniowski [/mention]. Mnie też się bardzo spodobała. Koperta sporych rozmiarów, ale cieniutka i lekutka. Jak dla mnie to fantastyczny, niepowtarzalny zegarek.Przyjemność z przymiarki była tym większa, że sprzedawca w butiku na lotnisku był przesympatyczny. A to nie jest niestety reguła. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43897 #7069 Napisano 30 Grudnia 2024 W lipcu 2021 roku takiego mierzyłem. Robi piorunujące wrażenie. 14 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 72400 #7070 Napisano 30 Grudnia 2024 4 minuty temu, Dorian06 napisał(-a): Robi piorunujące wrażenie. Dobrze ujęte. Może się podobać albo nie podobać, ale trudno przejść obok niego obojętnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43897 #7071 Napisano 30 Grudnia 2024 A jego "grubość" powala. Żałuję, że nie zrobiłem foty od doopy strony. 5 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9777 #7072 Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 4 godziny temu, kaponier napisał(-a): Nie mówię, że jest zła ale co do jej ceny się nie mogę przekonać.. Jeszcze chciałbym gdzieś przymierzyć Sejimę bo mnie intryguje na tyle, że nie wiem czy bym się nie zdecydował.... A za ile była? Bo ja przymierzałem na lotnisku i cena (bez VATu bo leciałem poza UE) była 14k euro. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez beniowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaponier 821 #7073 Napisano 31 Grudnia 2024 (edytowane) 11 godzin temu, beniowski napisał(-a): A za ile była? Bo ja przymierzałem na lotnisku i cena (bez VATu bo leciałem poza UE) była 14k euro. Tam gdzie mierzyłem (salon Rabat w Barcelonie): - tytanowa wersja ze szkieletowaną tarczą była po 30 300 euro - tytanowa wersja z szarą tarczą była po 17 700 euro - Stalówka z niebieską i "miedzianą" tarczą po 15 000 euro Edytowane 31 Grudnia 2024 przez kaponier 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9777 #7074 Napisano 31 Grudnia 2024 3 godziny temu, kaponier napisał(-a): Tam gdzie mierzyłem (salon Rabat w Barcelonie): - tytanowa wersja ze szkieletowaną tarczą była po 30 300 euro - tytanowa wersja z szarą tarczą była po 17 700 euro - Stalówka z niebieską i "miedzianą" tarczą po 15 000 euro 3700 euro różnicy - całkiem nieźle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calisia1 3644 #7075 Napisano 2 Stycznia 2025 (edytowane) Dziś z nowym rokiem pomiar eco drive bo chodzi ta technologia za mną od dawna🤗 Pytanie..czy pierwszy nie będzie zbyt duży ,,do koszuli" do pracy ? (43 mm.) Nadgarstek mam płaski 19 cm. Czarny ma 41 mm ale może zgrabniejszy....🙂 ( za to nie ma radio control) Do oficjalnego stroju trzymam Stowę Marine rzymiankę.. Którego bym nie wybrał od razu wskoczy na pasek.. Co Koledzy radzą..? Edytowane 2 Stycznia 2025 przez Calisia1 8 ,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach