Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

A gdzie odbywała się ta impreza ?

W Poznaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda jak damski zegarek jakiejś firmy modowej. Zabrać logo i nikt się zorientuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, K_J napisał(-a):

Wygląda jak damski zegarek jakiejś firmy modowej. Zabrać logo i nikt się zorientuje.

Dla kobiet preferujących duże i ciężkie zegarki... A co do "zabrać logo i nikt się nie zorientuje" to tylko ze zdjęć może, ale na żywo raczej trudno będzie pomylić oryginał pozbawiony loga z niebrandowanym Pagani, czy innym chińczykiem. Zresztą imitację tej wersji już pewnie w portfolio mają. A jak nie, to będą mieli.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak mój błąd. Nie platynka a białe złoto. Coś mi cena nie grała i chyba mnie ten meteoryt oślepił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jednak mój błąd. Nie platynka a białe złoto. Coś mi cena nie grała i chyba mnie ten meteoryt oślepił emoji23.pngemoji85.png

Oj tam platynka czy białe złoto nie przeszkadzałoby mi to, osobiście bym takiego nie kupił ale jeżeli ktoś by mi podarował to byłbym bardzo szczęśliwy 🙃 do sweterka w sam raz 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, K_J napisał(-a):

Jesteś w błędzie;  nie masz pojęcia o czym mówisz. Zobacz ten  zegarek na żywo, to zrozumiesz. Ja go miałem na nadgarstku - robi niesamowite wrażenie, przepięknie wykonany, tarcza z meteorytu jest niepowtarzalna, bransoleta "president" - doskonała. Diamenty (zwłaszcza baguette na tarczy) są piękne. Całość powala. Można nie lubić diamentów ale porównywanie tego DayDate do zegarków modowych to nieporozumienie.

I jeszcze jedno - to wcale nie jest damski zegarek, chociaż kobiety jak najbardziej mogą go nosić. To w Polsce mężczyźni są przewrażliwieni na punkcie diamentów w zegarku, wstydzili by się nosić (przecież to damskie), podczas gdy w bardziej cywilizowanych krajach mężczyźni normalnie noszą zegarki z diamentami i nikogo to nie dziwi. 

IMG_3935.jpeg

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na niektóre elementy tarczy mam wrażenie że mierzymy ten sam zegarek - ja w czerwcu rok temu (Kraków)

IMG_20250614_105811.thumb.jpg.80ec727e37a125185d29d7c8c8980fac.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja go mierzyłem w Gdańsku w Galerii Bałtyckiej, ale już jakiś czas temu, chyba w zeszłym roku.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

Był zapis, było mierzone.

Subiektywnie, to ten Moon jest skrojony na mój nadgarstek 😀

IMG_20260529_182052561~2.jpg

Obiektywnie też 🙂 dobrze leży. To świetny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.05.2026 o 11:55, gszydlowsky napisał(-a):

Jedno jest pewne Ex36 nie jest dla nikogo za duży 😁

Chyba, że dla komunisty.  ;)

Edytowane przez Dorian06

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, rafi napisał(-a):

Dziś było dużo mierzone. W wątku Hanharta coś wrzuciłem. Duże wrażenie zrobił dziś na mnie Trematic. Bardzo fajnie zaprojektowany, wygodny, przyjemny zegarek. Mega komfortowy rozmiar i grubość - z automatyczną SELLITĄ MA ok. 9mm. Spójrzcie też na wykończenie klamerki.
Myślałem o kolejnym Nomosie. W sumie dalej myślę, ale nie wiem czy ten zawodnik nie wyrzuci go z listy. 

IMG_0952.jpeg

IMG_0944.jpeg

IMG_0949.jpeg

Hyh, ciekawe.

Gdyby dodać okno daty, wyszedłby Fiftysix.

Trematic to zgrabnie zaprojektowany zegarek. 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Hyh, ciekawe.

Gdyby dodać okno daty, wyszedłby Fiftysix.

Trematic to zgrabnie zaprojektowany zegarek. 

Łukasz, w innym miejscu (nie na forum) też ktoś to napisał. Powiem tak, że i tak i nie. W zasadzie to, co wspólne z VC, to ring na tarczy i cyfrowe indeksy. Indeksy niecyfrowe zupełnie inne, wskazówki inne, brak skali w Trematicu, o braku daty już napisałeś. Dodatkowo konstrukcyjnie tarcza w VC jest płaska, w Trematicu wygięta w dół jakby była zakończeniem kuli - tak jak w zegarkach z lat pięćdziesiątych. O innej konstrukcji koperty nie wspominam, bo tu różnice są jeszcze bardziej oczywiste.

Także na pierwszy rzut oka, z pewnej odległości, można się pomylić, ale na tej samej zasadzie, na której można pomylić dowolnego divera z czarnym obrotowym bezelem z Submarinerem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, rafi napisał(-a):

Łukasz, w innym miejscu (nie na forum) też ktoś to napisał. Powiem tak, że i tak i nie. W zasadzie to, co wspólne z VC, to ring na tarczy i cyfrowe indeksy. Indeksy niecyfrowe zupełnie inne, wskazówki inne, brak skali w Trematicu, o braku daty już napisałeś. Dodatkowo konstrukcyjnie tarcza w VC jest płaska, w Trematicu wygięta w dół jakby była zakończeniem kuli - tak jak w zegarkach z lat pięćdziesiątych. O innej konstrukcji koperty nie wspominam, bo tu różnice są jeszcze bardziej oczywiste.

Także na pierwszy rzut oka, z pewnej odległości, można się pomylić, ale na tej samej zasadzie, na której można pomylić dowolnego divera z czarnym obrotowym bezelem z Submarinerem 😉

Rafał, to nie była krytyka z mojej strony. Miło, że w Trematicu wycięto zewnętrzne torowisko sekundowe, zmieniono czcionkę na parzystych indeksach godzinowych, a indeksy nieparzyste przybrały formę deltoidów. No i usunięto datę. W przeciwnym razie ktoś mógłby ich posądzić o plagiat. Dzięki rezygnacji z komplikacji datownika udało się osiągnąć rewelacyjną wysokość koperty - zaledwie 9 mm, i to pomimo zastosowania automatycznego naciągu.

Jednak inspirację widać od razu ;) 

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Rafał, to nie była krytyka z mojej strony. Miło, że w Trematicu wycięto zewnętrzne torowisko sekundowe, zmieniono czcionkę na parzystych indeksach godzinowych, a indeksy nieparzyste przybrały formę deltoidów. No i usunięto datę. W przeciwnym razie ktoś mógłby ich posądzić o plagiat. Dzięki rezygnacji z komplikacji datownika udało się osiągnąć rewelacyjną wysokość koperty - zaledwie 9 mm, i to pomimo zastosowania automatycznego naciągu.

Jednak inspirację widać od razu ;) 

Łukasz, ja nie odebrałem tego jako krytyki, przede wszystkim to nie mój zegarek. A nawet jakby był mój, to krytyką mógłby się co najwyżej poczuć dotknięty twórca 😉

Odniosłem się tylko do faktów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, rafi napisał(-a):

Łukasz, ja nie odebrałem tego jako krytyki, przede wszystkim to nie mój zegarek. A nawet jakby był mój, to krytyką mógłby się co najwyżej poczuć dotknięty twórca 😉

Odniosłem się tylko do faktów. 

Przyjemny dla oka jest ZY6 avorio.

Bardzo ładny zegarek.

Trematic.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi