Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.07.2026 o 14:11, cordi7 napisał(-a):

To jest nas dwoch :D

Trzech. Wg mnie to jest dizajnerski potwór dra Frankensteina.

12 godzin temu, Pierce34 napisał(-a):

Ostatnio ciągnie mnie w stronę bardziej klasycznych zegarków. 2 pierwsze zdjęcia to rozmiar M, 2 kolejne to L. W salonie obsługa przekonywała mnie, że większy rozmiar lepiej leży, ja natomiast sądzę, że mniejszy lepiej wygląda. Sorry za jakość zdjęć, ale oświetlenie w salonie mnie pokonało. 😉

IMG_4904.jpeg

IMG_4906.jpeg

IMG_4909.jpeg

IMG_4910.jpeg

M-ka. Ja nie wiem, skąd oni ich w tych salonach biorą…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pierce34 M - nie sluchaj opinii w salonie 

@rafi bo czesto nie sprzedaja pasjonaci tylko handlarze albo dlatego że gorzej L'ka idzie

Najpierw 1921 ktory też był "super" wg pracownika potem Santos M który byl super juz bez ironii (aczkolwiek i tak wole design carree czy galbee)

IMG_20260807_092057.jpg

1000045142.jpeg

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz M-kę. W salonach często chcą sprzedać to co im nie schodzi. Pamiętam jak kiedyś mierzyłem Omegę Planet Ocean Big Size (wersja z chrono) i wyglądała jak patelnia na moim nadgarstku. Niemniej, sprzedawczyni twierdziła że leżała idealnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie galbee chodzi mi po głowie i M-ka aktualnego santosa rozmiarowo jest zbliżona. Salon Kruka odwiedziłem, żeby zapoznać się z geometrią i rozmiarem, bo nie mam gdzie zobaczyć na żywo i przymierzyć galbee. Jak powiedziałem, że ostatnio skłaniam się ku mniejszym zegarkom i podałem przykład swojego GS sbgx263, który ma 37 mm, to usłyszałem, że to mały zegarek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak kiedyś w salonie nie chcieli mi dać przymierzyć (sic!) Conquesta Heritage 35mm, „bo to damski zegarek”. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Pierce34 napisał(-a):

Właśnie galbee chodzi mi po głowie i M-ka aktualnego santosa rozmiarowo jest zbliżona. Salon Kruka odwiedziłem, żeby zapoznać się z geometrią i rozmiarem, bo nie mam gdzie zobaczyć na żywo i przymierzyć galbee. Jak powiedziałem, że ostatnio skłaniam się ku mniejszym zegarkom i podałem przykład swojego GS sbgx263, który ma 37 mm, to usłyszałem, że to mały zegarek. 

Ale Ty masz dość sporą łapę...Moim zdaniem na Twoim nadgarstku i na Twoich zdjęciach GS jest bardzo „subtelny”… Tobie się podoba, więc to najważniejsze.Co do Cartiera  L zależy, która fota? Numer 2 idealny, numer 1 trochę duży.Rozmiar M – pierwsza fota ideał, druga fota dla mnie za mały.Zdjęcia potrafią przekłamywać więc ocena na żywo będzie kluczowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Genovese_ napisał(-a):

Ale Ty masz dość sporą łapę...Moim zdaniem na Twoim nadgarstku i na Twoich zdjęciach GS jest bardzo „subtelny”… Tobie się podoba, więc to najważniejsze.Co do Cartiera  L zależy, która fota? Numer 2 idealny, numer 1 trochę duży.Rozmiar M – pierwsza fota ideał, druga fota dla mnie za mały.Zdjęcia potrafią przekłamywać więc ocena na żywo będzie kluczowa.

Mam Atlanica 35 mm i to jest dopiero subtelny zegarek. :)  Od niego właśnie zaczęło się moje dryfowanie od driverów 42mm w stronę klasycznych, mniejszych zegarków. Wiek pewnie też robi swoje. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Pierce34 napisał(-a):

Ostatnio ciągnie mnie w stronę bardziej klasycznych zegarków. 2 pierwsze zdjęcia to rozmiar M, 2 kolejne to L. W salonie obsługa przekonywała mnie, że większy rozmiar lepiej leży, ja natomiast sądzę, że mniejszy lepiej wygląda. Sorry za jakość zdjęć, ale oświetlenie w salonie mnie pokonało. 😉

IMG_4904.jpeg

IMG_4906.jpeg

IMG_4909.jpeg

IMG_4910.jpeg

Moim zdaniem oba wyglądają na twoim nadgarstku dobrze, z tym że M lepiej. Na zdjęciach trudno to ocenić. Ważniejsze jest twoje odczucie, ja też zwracam się ku mniejszym zegarkom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Pierce34 napisał(-a):

Mam Atlanica 35 mm i to jest dopiero subtelny zegarek. :)  Od niego właśnie zaczęło się moje dryfowanie od driverów 42mm w stronę klasycznych, mniejszych zegarków. Wiek pewnie też robi swoje. ;) 

No tak tylko moim zdaniem 42 mm wygląda najlepiej na Twojej ręce.

1 minutę temu, nav napisał(-a):

Moim zdaniem oba wyglądają na twoim nadgarstku dobrze, z tym że M lepiej. Na zdjęciach trudno to ocenić. Ważniejsze jest twoje odczucie, ja też zwracam się ku mniejszym zegarkom.

Ty masz kolego zupełnie innej budowy nadgarstek.Po prostu drobniejszy więc mniejsze leżą lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Genovese_ napisał(-a):

No tak tylko moim zdaniem 42 mm wygląda najlepiej na Twojej ręce.

Ty masz kolego zupełnie innej budowy nadgarstek.Po prostu drobniejszy więc mniejsze leżą lepiej.

Zgadza się, najważniejsze jak ktoś czuje się z danym zegarkiem na ręce, na Forum możemy tylko doradzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dam wam przykład dlaczego w necie nie ma sensu się podniecać przykład - zegarek Seiko SLA033 45 mm na moim 17 cm bardzo płaskim nadgarstku

DSCF8588.jpeg

IMG_1185.jpeg

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi