Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Alpina robi fajne nurki, ale jakościowo to zdecydowanie nie jest liga Orisa. Co innego Alpinery i Startimery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orisa bardzo lubię, ale nie byłem przekonany do sportowych linii. Jednak po oglądnięciu kilku modeli, widzę że trzymają poziom w każdej z kolekcji. To jedna z marek, która zyskuje przy obcowaniu na żywo. Zgadzam się z Jashem, Alpina to kompletnie nie ta sama liga.

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Oris jak dla mnie bez wyrazu, bez pomysłu, nie moja bajka. Za to bransoleta super, takiego kształtu ogniw życzyłbym sobie w Rolexie .

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu bez pomysłu? Dość charakterystyczny design, bez niepotrzebnych udziwnień, wygląd podyktowany funkcjonalnością, ale jednocześnie nie kopia idei Suba. Też nie moja bajka, ale nie można mu odmówić stylu, który może się podobać. Może nie mi i Tobie, ale chciałbym mieć znajomego z tym zegarkiem, żeby raz na jakiś czas na niego popatrzeć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niefortunnie to ująłem, masz rację. Dla mnie mało wyrazisty choć zdecydowanie z własnym pomysłem na stylistykę. Lepszy niż jakikolwiek homar lub prawie homar.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten niebieski Aquis wygląda bardzo ładnie w świetle dziennym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Sklepowe oświetlenie trochę zabiera. Trochę zdziwiony jestem opinia Alpiny. Swego czasu, po premierze, zegarek zbierał dobre opinie. Mi osobiście alpinowskie kajdany jakoś nie leżą, ale na gumie wyglądała ok. Obcowaliście z regulatorami Alpiny, bodajże z serii Avalanche? Podobne odczucia? Byłem strasznie napalony na takowego, chyba nawet jeden wisi na bazarku, ale jakoś brakuje kropki nad "i".

Inna sprawa , że pomiędzy tymi jegomościami jest różnica cenowa na poziomie ok. 20%;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

...bo ta Alpina to świetny zegarek. Nie zmienia to jednak faktu, że jako projekt ciekawsza od Orisa, ale wykonanie jest słabsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie...Co jak co, można wszystko o Orisie powiedzieć, ale jakościowo wygląda to bardzo przyzwoicie. W tej prostocie tez jest metoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezmiernie mi się zawsze podobał, jednak wciąż poza zasięgiem. Jaeger-LeCoultre Reverso Grande Taille.

m6Vm1rD.jpg

Udało mi się sprawdzić na ręce wersję identyczną pod kątem rozmiaru. Chyba nieźle to wygląda? Wędruje do grupy zegarkowych marzeń do realizacji. Co myślicie?

x8HA3cI.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak już mi się utrwaliło w głowie, że powyższy zegarek będzie mi się zawsze kojarzył z poniższym  :P  :D  :lol:

302430515_2_644x461_zaria-3055-budzik-do

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezmiernie mi się zawsze podobał, jednak wciąż poza zasięgiem. Jaeger-LeCoultre Reverso Grande Taille.

m6Vm1rD.jpg

Udało mi się sprawdzić na ręce wersję identyczną pod kątem rozmiaru. Chyba nieźle to wygląda? Wędruje do grupy zegarkowych marzeń do realizacji. Co myślicie?

x8HA3cI.jpg

Dla mnie zegarek fajny, na Twojej ręce wydaję mi się troszkę wąski. Może to kwestia zdjęcia. Tak z ciekawości próbowałeś przymierzać ten model w chronografie? jest trochę szerszy. Wiem,wiem i droższy....

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, jest dość wąski, ale perspektywa też nie pomaga. Wydaje się za długi, a wcale taki nie jest. A czy zbyt wąski? Cóż, to chyba nawet pasuje. Jest dość mały, ale dla mnie to trochę tak jak to wyglądało kiedyś. Zegarki garniturowe były mniejsze i wyglądało to dobrze i spójnie. Ten jest dla mnie czymś takim. Nostalgicznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok, dokładnie tak, jak powinno być IMO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Taki dzisiaj przymierzyłem

post-64114-0-70106000-1452870422_thumb.jpg

i zasiał ziarno niepokoju ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podlewaj, uschnie i będziesz miał spokój... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

To cholerstwo nawet bez podlewania kiełkuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poniedziałek przymierzałem Portugalczyka 7-mio dniowego...piękny!!! Niestety był biały, a moim marzeniem jest czarny. Cena wyjściowa. ..55k. :( Dwa lata temu w Aparacie czarnego chcieli mi sprzedać za 37k. Cena mocno poszła w górę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten Reverso ale zmierz go w zapiętym pasku i oceń w różnych pozycjach ręki jak się układa. Uszy nie powinny wystawać poza nadgarstek.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten Reverso ale zmierz go w zapiętym pasku i oceń w różnych pozycjach ręki jak się układa. Uszy nie powinny wystawać poza nadgarstek.

Zdjęcie słabe zrobiłem i dziwnie to wyszło. W rzeczywistości uszy nie wystają. Ale chyba ponownie go zmierzę zgodnie z sugestią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i ?

I d*pa blada  :( [nie ten przedział cenowy] :o

post-41915-0-33758500-1452975740_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dobrze bo to brzydki i sporo za drogi zegarek ;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi