Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Czy brzydki??? ale rzeczywiście za drogi :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dobrze bo to brzydki i sporo za drogi zegarek ;)

Te TH dla mnie porażka. Mam identyczne zdanie co Ty.

Ogólnie TH jakoś mi nie podchodzą (podobnie mam z nowymi IWC), co innego stary dobry Heuer. IWC vintage też miały fajny klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I d*pa blada  :( [nie ten przedział cenowy] :o

mialem taki tylko czarny. Troche sie wtedy tez mniej znalem jak kupowalem, ale jest dosyc wygodny. Denerwujace jest to, ze ma plastikowe elementy mechanizmu a co gorsza aluminiowy bezel. Jak trafisz na okazje to kupisz za 55% ceny detalicznej, wiec wtedy moze i dobry przedzial :D

Drugi raz bym nie kupil, z powodu koronki. Jest to wada fabryczna zegarka bo mozesz ja dokrecac..dokrecac..dokrecac i nigdy nie wiesz kiedy koniec :) gwint czy jak to tam sie zwie szybko sie niszczy i po 2-3 latach jest do wymiany, akurat po gwarancji.

Edytowane przez stateless

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Między innymi odpuszczam ten zegarek  :) ale Aquaracer delej jest na mojej liście ale nie teraz i nie ten ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa z tym TH. Większość z wypowiadających się ma raczej mieszane odczucia o tych zegarkach, podobnie zresztą jak i ja, a jak patrzeć w statystyki to grupa sympatyków wcale nie jest taka mała. Z czego to wynika,  czy tylko z rozpoznawalności marki, a może dobrze ukierunkowany marketing. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego ich możliwości. Jak już kiedyś pisałem- ich topowe dzieła są na poziomie nieosiągalnym dla takiego Rolexa. Patrząc na nie chce mi się śmiać jak widzę reklamę Rolexa jako chronometrażysty w Formule 1

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej, chyba nie sądzisz, że F1 wybiera firmę do pomiaru czasu na podstawie ich osiągnięć zegarmistrzowskich?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego ich możliwości. Jak już kiedyś pisałem- ich topowe dzieła są na poziomie nieosiągalnym dla takiego Rolexa. Patrząc na nie chce mi się śmiać jak widzę reklamę Rolexa jako chronometrażysty w Formule 1

Co jest nieosiągalne dla Rolexa? Nie jest to polemika z mojej strony, ale chęć zrozumienia wypowiedzi. Wydaje mi się, że Rolex i Tag Heuer mają trochę inne cele. Pierwszy zawsze walczył w kategorii jakości wykonania, kontroli jakości i długowieczności. Drugi nie wiem w czym (to nie krytyka, ale naprawdę nie wiem czym ta firma obecnie się wyróżnia, podkreślam słowo obecnie). To co robi Tag, a Rolex nie może?

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronografy mechaniczne. Trzeci lub nawet czwarty w hierarchii chronograf tej firmy oferuje dokładności pomiarów nieosiągalne dla dowolnej Daytony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polemizuję, ponieważ mam zbyt małą wiedzę na ten temat, niemniej to chyba nie tylko o ten element chodzi. Cechy charakterystyczne dla Rolexa, o których wspomniałem, są dla np. Taga również poza zasięgiem. Tak jak i piękno mechanizmów Journa dla obydwu ze wspomnianych wcześniej. Myślę, że cieszmy się, że nie wybrano Michaela Korsa :) W dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronografy mechaniczne. Trzeci lub nawet czwarty w hierarchii chronograf tej firmy oferuje dokładności pomiarów nieosiągalne dla dowolnej Daytony.

Czyli który? vj7750 czy 1887, 2892 z dd? A moze masz na mysli te sprzedażowe prototypy których wyprodukowano w sumie tyle co dayton pewnie w kilka dni ;) ?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie caliber 36 z certyfikatem chronometru...czyli el primero :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki ostatnio przymierzyłem

i jak wrazenia? matowa bransoleta nie pasuje do polerowanych uszu wedlug mnie.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale Rolex ma kojarzyc sie z prestizem, a F1 to wycigi najlepszych.

Tak samo jak ogladalem koncert wiedenski, noworoczny, to na sam koniec padlo zdanie "Transmisja ta jest sponsorowana przez Rolex". Rolexowi nie zalezy na topowych dzielach bo maja inny marketing i grupe odbiorcza. Zegarki sa swietne jakosciowo, proste i maja sie kojarzyc z luksusem i dawac bling bling :D Tyle i az tyle. Ludzie nie kupuja ich dla mechanizmu czy wygladu, tylko dlatego, ze jest to Rolex. Ja pomijam forumowych kolegow.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na żywo wyglada ok. bransoleta pasuje . Na minus jak dla mnie , brak daty.

Ogólnie wrażenia jak najbardziej pozytywne ,

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie w ogóle nie pasuje kształt uszu oraz bransoleta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi przede wszystkim nie pasuje podziałka godzinowa na bezelu w zegarku nurkowym...

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi przede wszystkim nie pasuje podziałka godzinowa na bezelu w zegarku nurkowym...

RG

to Rolex GMT pewnie tez odpada z potencjalnych zakupow ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RG

mierzyłem, fajny ale z tym bezelem rzeczywiście jest coś nie tak - czarny wkład moim zdaniem ma za małą szerokość, ta stalowa luneta wokół szkła powinna być węższa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GMTM nie jest zegarkiem nurkowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GMTM nie jest zegarkiem nurkowym.

jak spojrzec na Sub albo GMT, okiem przecietnego kupca,  to roznica jest w bezelu i ekstra wskazowce, wszystko inne jest identyko.

tarcza - identyko, inne przypisy, co raczej nie zmienia designu

koperta - ta sama

szklo szafirowe - to samo

lupka - ta sama

bransoleta - to samo

Oczywiscie znajde sie roznice, ale sa one bardzo male. Dluzsze zapiecie w Sub i zapiecie dla nurka.

Edytowane przez stateless

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapięcie, wodoszczelność, bezel nurkowy- clou zegarka do nurkowania. Wszystko powyższe GMTM ma "nienurkowe". Że wygląda bardzo podobnie- to nie czyni go nurkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex GMT ma przede wszystkim mechanizm GMT i nie jest zegarkiem nurkowym...

Dla laika pewnie jest podobny do SUBa, ale jednak są różnice, dla mnie znaczące. Poza mechanizmem, GMT ma też inną kopertę (SUB jest grubszy i ma szersze uszy niż GMT).

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex GMT ma przede wszystkim mechanizm GMT i nie jest zegarkiem nurkowym...

Dla laika pewnie jest podobny do SUBa, ale jednak są różnice, dla mnie znaczące. Poza mechanizmem, GMT ma też inną kopertę (SUB jest grubszy i ma szersze uszy niż GMT).

RG

koperta jest ta sama, wiec dla kazdego oba sa podobne. Roznice sa minimalne.

https://beckertime.com/blog/rolex-gmt-master-ii-vs-rolex-submariner/

100M wodoszczelnosci w GMT nadal pozwoli swobodnie plywac.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi