Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.08.2023 o 14:39, TomcioMiki napisał(-a):

Z dzisiaj 🤗🤗🤗

IMG20230807125657.jpg

Z dzisiaj 🤗🤗🤗

Siadł elegancko. Jeszcze tylko zebrać kaskę i można klikać w internetach😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, tofiks_th napisał(-a):

Siadł elegancko. Jeszcze tylko zebrać kaskę i można klikać w internetach😉

Noo noo 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Przedwczoraj miałem okazję wybrać się do St Blaise do atelier brandu Louis Moinet żeby porozmawiać o zegarkach i przymierzyć conieco. Na początku zaznaczę, że bardzo zaskoczyła mnie gościnność pracowników tymbardziej, że wszedłem tam na sponatanie, bez zapowiedzi. Niemniej przygotowali dla mnie kilka opcji do przymierzenia - niektóre z nich poniżej. 

Co do samych zegarków to powiedzieć mogę jedno - wow! Jakość wykonania naprawdę wysoka - wizualnie porównać mogę do Breguet, Blancpain czy H.Moser. Tym większe zaskoczenie gdy okazało się ze wiele pozycji dość przystępnych cenowo w porównaniu do konkurencji. Nie wiem co sądzicie o zegarkach tej marki ale patrząc zarówno na MSRP jak i ceny na Chrono24 to wydaje się opcja warta rozważenia. Dajcie znać co sądzicie o LM?

Potem odwiedziłem jeszcze Le Locle ale niestety byłem zbyt późno żeby gdziekolwiek wejść i poprzymierzać. Następnym razem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiego dzisiaj oglądałem. Całkiem wygodny jest.

42b7d4ffb64f84d668c58918d29507c7.jpg6c927b5595bf031fe25769a23b90c385.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem ten Longines zbyt ordynarnie czerpie design z JLC Master Ultra Thin Moon.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co dokładnie czerpie poza popularnym i nie będącym symptomatycznym dla JLC wskazaniem fazy księżyca i daty na 6 😀? ...Bo reszta designu tego zegarka powstała kilkadziesiąt lat wcześniej niż JLC Master Ultra Thin.

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.08.2023 o 15:28, eye_lip napisał(-a):

A co dokładnie czerpie poza popularnym i nie będącym symptomatycznym dla JLC wskazaniem fazy księżyca i daty na 6 😀? ...Bo reszta designu tego zegarka powstała kilkadziesiąt lat wcześniej niż JLC Master Ultra Thin.

To, że wygląda prawie tak samo tylko gorzej.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwa dobrze leżą . Rozmiar 36mm bardziej mi się podoba. Ten zegarek ma tak wąską lunetę, że nawet 36mm nie wygląda na mały.
Sam ostatnio często noszę Glycine w rozmiarze 36mm i bardzo lubię ten rozmiar, a ostatnio założyłem mały MV Redentore żony i też było OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mario1971 GP klasa 👍 Niestety pamietam, ile kosztował kilka lat temu 🥺 Breguet też niczego sobie.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mario piaget i breguet klasa, ale większość chyba już kiedyś miałeś okazję mierzyć prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

A u mnie takie przymiarki.

Bierz Bregueta. Może do wyrwania w dobrej cenie… 😜

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Obydwa dobrze leżą emoji106.png. Rozmiar 36mm bardziej mi się podoba. Ten zegarek ma tak wąską lunetę, że nawet 36mm nie wygląda na mały.
Sam ostatnio często noszę Glycine w rozmiarze 36mm i bardzo lubię ten rozmiar, a ostatnio założyłem mały MV Redentore żony i też było OK.

NOMOS Club Campus 36

Glass diameter 29,5 mm

Dial size/diameter 30,0 mm

NOMOS Club Campus 38,5

Glass diameter 32,10 mm

Dial size/diameter 32,0 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention]mario1971 [/mention] poznaję podłogę w tle Brege

[mention]cordi7 [/mention] obydwa rozmiary możesz spokojnie nosić. Ja przy nieco mniejszym nadgarstku wybrałbym raczej 36. Ogólnie ta śliwka ostatnio do mnie mówi. Tam u Was rabaty jakieś dają dystrybutorzy na Nomosa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Jan napisał(-a):

Mario piaget i breguet klasa, ale większość chyba już kiedyś miałeś okazję mierzyć prawda?

Część tak.

30 minut temu, agremi napisał(-a):

Bierz Bregueta. Może do wyrwania w dobrej cenie… 😜

Morze jest głębokie. 😉

14 minut temu, rafi napisał(-a):

[mention]mario1971 [/mention] poznaję podłogę w tle Brege emoji6.png

No nie wiem, nie patrzę na buty. 😂

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, rafi napisał(-a):

[mention]cordi7 [/mention] obydwa rozmiary możesz spokojnie nosić. Ja przy nieco mniejszym nadgarstku wybrałbym raczej 36. Ogólnie ta śliwka ostatnio do mnie mówi. Tam u Was rabaty jakieś dają dystrybutorzy na Nomosa?

Też myślę, że spokojnie mógłbym nosić obydwa. Jakbym szukał czegoś bardziej eleganckiego to mniejszy, jako EDC - większy. Co ciekawe mierzyłem wcześniej Cluba Neomatik 39 mm w białej tarczy - straszna patelnia. Pół mm różnicy plus kolor tarczy bardzo zmieniają odbiór zegarka.

63E686FE-7722-4F50-AE87-998B541EA7FF.thumb.jpeg.18c080ca45855340ad0b509fc0436905.jpeg

CE8DF617-3E00-41A6-BAFF-F0846477C677.thumb.jpeg.13e8afb3ee7e917702293df2dd4043f4.jpeg

Co do rabatów - jeśli się zdecyduję finalnie na Cluba (Sinn 556i, Squale Super Squale i Serica 4512 są w grze) to będę rozmawiał o cenie. Spodziewam się, że jeśli w ogóle to jakiś symboliczny rabat będzie - na metce 1.300€ za 36 i 1.400€ za 38,5, może 50-100€ się da urwać. Czas oczekiwania na Cluba w manualu to obecnie podobno 6 miesięcy więc raczej nie mają powodów by obniżać ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention]cordi7 [/mention] Dzięki za info o rabatach. W PL jak Jansenowa miała, to proponowali mi 10%.

Zielony i biały na nadgarstku leżą bardzo podobnie (profilowe), ale ą fas faktycznie różnica jest znacząca (przez kolor).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzyłem sobie Citka Tsuyose i wrażenia pozytywne, wszystko dobrze wykonane, oczywiśnie branzoleta z patentami wintydżowymi, ale pomimo tego wydawała się solidna. Zegarek na żywo sprawia wrażenie bardziej luksusowego niż oglądając w internecie. Jest w nim coś z Rolexa oyster perpetuala i day date połączone z seiko 5 i prx’em.

a7baf0029e2f5f8973529903eb4ca521.jpg
0b9d7301828e7e179d0fe4cf0277e127.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi