eye_lip 24416 #3526 Napisano 10 Listopada 2017 Budżetowy zegarek mechaniczny- Tissot,Budżetowe buty z galerii-CCCBudżetowe buty ręcznie szyte- Bexley. Jeżeli będziesz chodził codziennie wnjednych butach to słabo to widzę.Budżetowe ręcznie szyte będą miały słaby krupon zatem bez zelowania nie spodziewaj się dużego przebiegu...Remy nie wprowadzaj kolegów w błąd - nic tam recznie szytego nie ma, normalna fabryczna produkcja. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #3527 Napisano 10 Listopada 2017 Remy nie wprowadzaj kolegów w błąd - nic tam recznie szytego nie ma, normalna fabryczna produkcja. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaMasz rację. Chodziło mi bardziej o konstrukcję - metoda Blake lub Goodyear.No tak coś właśnie czuję, ale chcę spróbować. Nie mam w zwyczaju chodzić do pracy w dresach, czy jeansach jak niektórzy nauczyciele, dlatego jest potrzeba klasycznych, ale maksymalnie wygodnych butów. 6 godzin dziennie stania w nich na nogach robi swoje i kręgosłup czasem daje znać, mimo że dopiero po 30tce jestem. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaTrzeba ćwiczyć aby wzmocnić pancerz mięśniowy który to utrzymuje kręgosłup.Chodzi o mięśnie głębokie i bardziej specjalistyczne ćwiczenia niż brzuszki itd. Wydaje mi się że ćwiczenie "deska" jest zalecane.Tu raczej pytałbym fizjoterapeuty, chyba że trenerzy personalni są w tym zakresie wyedukowani. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #3528 Napisano 10 Listopada 2017 Masz rację. Chodziło mi bardziej o konstrukcję - metoda Blake lub Goodyear. Trzeba ćwiczyć aby wzmocnić pancerz mięśniowy który to utrzymuje kręgosłup.Chodzi o mięśnie głębokie i bardziej specjalistyczne ćwiczenia niż brzuszki itd. Wydaje mi się że ćwiczenie "deska" jest zalecane.Tu raczej pytałbym fizjoterapeuty, chyba że trenerzy personalni są w tym zakresie wyedukowani.Plank (deska) w stałym repertuarze od trzech miesięcy, co nie zmienia faktu, że kręgosłup jest przeciążony Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3529 Napisano 10 Listopada 2017 żeby odciążyć kręgosłup trzeba wzmocnić gorset mięśniowy z prostownikami na czele. Plank, dużo pływania (mi lekarz zaleca szczególnie kraula) i siłownia - siady z obciążeniem, martwy ciąg, wiosłowanie sztangą w opadzie - ogólnie ćwiczenia wielostawowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemax 177 #3530 Napisano 10 Listopada 2017 Polecam dużo pływania - lepsze niż wszelakie zabiegi i inne czary. 4x w tygodniu po 2 km i mięśnie wyćwiczone. No i ogólnie wzrost wydolności. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #3531 Napisano 10 Listopada 2017 żeby odciążyć kręgosłup trzeba wzmocnić gorset mięśniowy z prostownikami na czele. Plank, dużo pływania (mi lekarz zaleca szczególnie kraula) i siłownia - siady z obciążeniem, martwy ciąg, wiosłowanie sztangą w opadzie - ogólnie ćwiczenia wielostawowe Przy przysiadach trzeba wiedzieć jak siadać aby nie obciążać kolan (nie mogą wychodzić poza pionową linię palców od stóp). Pierwszy ruch jak by się siadało na ubikację a później do dołu bez zatrzymania ruchu gdzieś w połowie bo wtedy kolana utrzymują ciało.Martwy ciąg bezwyginania się do tyłu.Rozgrzewka to podstawa.Basen najmniej kontuzjogenny.Jedynie grzyby można złapać i ewentualnie zatoki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3532 Napisano 10 Listopada 2017 żeby odciążyć kręgosłup trzeba wzmocnić gorset mięśniowy z prostownikami na czele. Plank, dużo pływania (mi lekarz zaleca szczególnie kraula) i siłownia - siady z obciążeniem, martwy ciąg, wiosłowanie sztangą w opadzie - ogólnie ćwiczenia wielostawowe Tak to się robi 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #3533 Napisano 10 Listopada 2017 Tylko o pompkach zapomnijcie. Kiedyś na rehabilitacji mi zabronili ze względu na skrzywienie kręgosłupa. Grzecznie słucham do dzisiaj O butach miało być to mam pytanie. Trapery: Caterpillar czy Timberland? Ani jednych, ani drugich nie miałam, a lubię buty na zimę właśnie o tym wyglądzie. Tylko nie wiem, która marka jest lepsza i czy w ogóle można je porównać. Bo cenowo z tego co widzę Caty są tańsze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3534 Napisano 10 Listopada 2017 Bo o siebie sie dba od zawsze, nie wtedy jak boli 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #3535 Napisano 10 Listopada 2017 O butach miało być to mam pytanie. Trapery: Caterpillar czy Timberland? Ani jednych, ani drugich nie miałam, a lubię buty na zimę właśnie o tym wyglądzie. Tylko nie wiem, która marka jest lepsza i czy w ogóle można je porównać. Bo cenowo z tego co widzę Caty są tańsze.Ani jedne ani drugie.Te buty mają tylko nazwy brzmiące po jankesku,a robione są po taniości w ciepłych krajach. Jak bym kupował buty w tym stylu to najlepszym wyborem są buty produkowane na North West Pacific Coast.White's,Wesco,Danner albo kanadyjskie Viberg,Dayton.Pierwszy wybór Viberg tylko dosyć drogie w mniejszym budżecie Danner. Dannery niewiele droższe od CAT czy T-land,ale za to szyte w Portland OR i dodatkowo to buty używane od lat przez USMC.,Chyba lepsza rekomendacja nie jest potrzebna,jeżeli coś jest używane latami przez Marines to musi być dobre. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3536 Napisano 10 Listopada 2017 Ja mam trapery Wrangler chyba trzeci rok, super buty. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3537 Napisano 10 Listopada 2017 Caterpillar. I co z tego, że z Wietnamu? Wykańczam drugą parę (wytrzymują ponad dwa lata chodzenia niemal non - stop) ulubionego modelu, już nie produkowanego. Konstrukcja ponoć wzmacniana kevlarem - mogę w to uwierzyć. Mam jeszcze 2 pary w zapasie. Za cztery lata przestanę chodzić. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #3538 Napisano 10 Listopada 2017 (edytowane) Polecam Otmęt - Polskie buty https://www.butyotmet.pl/wszystkie-buty-meskie Edytowane 10 Listopada 2017 przez bazant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3539 Napisano 11 Listopada 2017 Mi się udało ostatnio kupić buty już niestety nie produkowane! Dawno za mną chodziły Ecco mogło by pójść w Omegę i zrobić pare reedycji ze swojej starej kolekcji a szczególnie model viking! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3540 Napisano 11 Listopada 2017 Caterpillar.Mam jeszcze 2 pary w zapasie. Za cztery lata przestanę chodzić. Później się dziwią dzieci ze musza opróżniać strychy, piwnice i komórki po rodzicach! A i zegarki tam znajdują! A buty fajne w tym stylu co lubię! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gąssi_gąsqi 22 #3541 Napisano 11 Listopada 2017 Tak to się robi Tak to się robi ;D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #3542 Napisano 11 Listopada 2017 (edytowane) Skoro nie udało mi się wygrać licytacji na Chippewy to sobotę w domu spędzam tak Jestem pod ogromnym wrażeniem.I chyba udało mi się dobrać idealny rozmiar bo stopa w bucie nie przesuwa się ani trochę i po 10 minutach noszenia kompletnie nic mnie nie ciśnie. Idealnie dopasowują się do stopy. Edytowane 11 Listopada 2017 przez Mizu80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #3543 Napisano 11 Listopada 2017 (edytowane) Tak to się robi ;D Najgorsze jest to że aby zrobić/utrzymać w miarę taki wygląd trzeba jeść regularnie co 2,5 lub 3h.A mięśnie trochę kilokalorii potrzebują.Jak wdrożysz takie regularne jedzenie to później nie ma wybacz bo organizm sam się upomina. Edytowane 12 Listopada 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3544 Napisano 11 Listopada 2017 (edytowane) Tak to się robi ;Dhttps://uJeszcze jak napiszesz ze " na sucho" to pogratuluję, no i ile masz lat? Edytowane 11 Listopada 2017 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gąssi_gąsqi 22 #3545 Napisano 11 Listopada 2017 (edytowane) Skoro nie udało mi się wygrać licytacji na Chippewy to sobotę w domu spędzam tak Jestem pod ogromnym wrażeniem.I chyba udało mi się dobrać idealny rozmiar bo stopa w bucie nie przesuwa się ani trochę i po 10 minutach noszenia kompletnie nic mnie nie ciśnie. Idealnie dopasowują się do stopy. Świetne buty, wyglądają na stopie jak dobrze dopasowany garnitur Najgorsze jest to że aby zrobić/utrzymać w miarę taki wygląd trzeba jeść regularnie co 2,5 lub 3h.A mięśnie trochę kilokalorii potrzebują.Jak wdrożysz takie regularne jedzenie to później nie ma wybacz bo organizm sam się upomina.Nie bądźmy sportowymi świrami i nie dajmy się zwariować, moje początki wyglądały w sposób bardzo podobny co Ty przedstawiasz, potem dałem sobie spokój z dopasowywaniem mojego stylu życia do jedzenia, to było zbyt męczące ale teraz jest jak należy. Jem kiedy mam czas, czasem zjem w ciągu dnia 4 posiłki a czasem 3 lub 5 aczkolwiek pi razy drzwi pilnuje żeby wpadła określona ilość jedzenia Jeszcze jak napiszesz ze " na sucho" to pogratuluję, no i ile masz lat? Na sucho 27 lat, młody jestem i życia nie znam heh. Edytowane 12 Listopada 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24416 #3546 Napisano 11 Listopada 2017 Moje ulubione trzewiki - Alfred Sargent Hannover. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3547 Napisano 11 Listopada 2017 Dobrze wygladasz, moje zdjecie 46+ Na sucho 27 lat, młody jestem i życia nie znam heh. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gąssi_gąsqi 22 #3548 Napisano 11 Listopada 2017 Dobrze wygladasz, moje zdjecie 46+ Mam nadzieję, że w Twoim wieku będę wyglądał podobnie, dobra forma obecnie fizycznie jakoś się trzymam ale do 46 lat trochę mi brakuje i wiele może się zmienić heh dlatego szanuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #3549 Napisano 11 Listopada 2017 Ani jedne ani drugie.Te buty mają tylko nazwy brzmiące po jankesku,a robione są po taniości w ciepłych krajach. Jak bym kupował buty w tym stylu to najlepszym wyborem są buty produkowane na North West Pacific Coast.White's,Wesco,Danner albo kanadyjskie Viberg,Dayton.Pierwszy wybór Viberg tylko dosyć drogie w mniejszym budżecie Danner. Dannery niewiele droższe od CAT czy T-land,ale za to szyte w Portland OR i dodatkowo to buty używane od lat przez USMC.,Chyba lepsza rekomendacja nie jest potrzebna,jeżeli coś jest używane latami przez Marines to musi być dobre. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Przejrzałam i najładniejsze z tych wymienionych jak dla mnie ma Dayton, który nie mieści się w zakładanym przeze mnie budżecie niestety. Ale przynajmniej wiem, że w Catach i timberach płaci się za logo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #3550 Napisano 11 Listopada 2017 Nie wiem czy cossie zmienilo ale mam jedne Timberland juz ladne kilka lat ,wykonane sa baardzo dobrze . Moze w nowych modelach jest gorzej ,ale ja nie mialbym najmniejszego ptoblemu zeby je zarekomendowac . Dayton ma swoj zaklad okolo 30min od mojego domu ,bylem tam kilka razy , w 100% reczna robota ,maja tylko kilku pracownikow stad termin oczekiwania na buty jest dluuugi . dlatego wycofalem swoja zaliczke , natomiast jakosc wykonania wydaje sie byc pierwszorzedna - 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach