Gość Jash #5676 Napisano 27 Grudnia 2021 8a polecam, sam tak kupiłem moje AKU. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #5677 Napisano 5 Stycznia 2022 Wczoraj zamówione, firma odpisała, że jeżeli rozmiar będzie zły, to wymiana nie stanowi problemu, ale inne rozmiary będą po 10 stycznia. Luz, mam czas nim wyjdę ze szpitala. Ładne? 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #5678 Napisano 5 Stycznia 2022 51 minut temu, albiNOS 01 napisał(-a): Wczoraj zamówione, firma odpisała, że jeżeli rozmiar będzie zły, to wymiana nie stanowi problemu, ale inne rozmiary będą po 10 stycznia. Luz, mam czas nim wyjdę ze szpitala. Ładne? Ładne, ale ja nie lubię czarnych butów :-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 343 #5679 Napisano 5 Stycznia 2022 Ładne, choć ja kupiłem większe lekko, bo w moim rozm. Wydawały mi się ciasne. To na codzień do pracy czy w teren ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #5680 Napisano 5 Stycznia 2022 49 minut temu, łowca napisał(-a): Ładne, choć ja kupiłem większe lekko, bo w moim rozm. Wydawały mi się ciasne. To na codzień do pracy czy w teren ? Do roboty, miałem inne w rozmiarze 46 i lekko ciasnawe się już wydawały. Tu w/g tabeli te mogą być za duże, ale to nie problem, najwyżej się wymieni. Kolega też dobierał w/g tabeli to też za małe mu wyszły, więc wymienił na większe. On akurat kupił sobie Zephyry. No i ponoć warto kupić skarpety z wełny marynosów czy jak one tam się zwą, więc wypróbuję. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24654 #5681 Napisano 7 Stycznia 2022 U mnie taka nowinka. Szewstwo węgierskie ma się doskonale, jest to jeden z krajów w Europie gdzie zostało chyba najwięcej tradycyjnych tego typu zakładów, a Vass Budapest jest najbardziej znany. Vass robi buty tradycyjną metodą szycia pasowego, z tym że nadal ręcznie (maszynowe szycie tego typu wynalazł Goodyear - w zasadzie większość wysokiej klasy butów to buty goodyear welted), zatem mamy buty które są wykonane tradycyjnie z ręcznym szyciem pasa do cholewki, oraz ręcznym szyciem do podeszwy z krytym kanałem szycia (jest dobrze widoczny). W swojej kategorii cenowej to jedna z niewielu firm która robi masową (w dużym cudzysłowiu) produkcję metodami ręcznymi, tak jak buty robione na miarę (co też oczywiście oferują). Buty z pieknej skóry typu Museum Calf (patynowana), z podeszwami ze słynnej garbarnii kruponu J.Rendenbach - niestety w związku z coraz popularniejszymi spodami gumowymi w luksusowych butach, kilka tygodni temu doszła smutna wiadomość że Rendenbach zbankrutował. Vassy z pięknie zrobionym lustrem (mirror shine na noskach i piętach) wyszły tak z zakładu, piękny detal. To chyba tyle, rozpisałem się ale dziś przyszły i jestem zachwycony. 18 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8236 #5682 Napisano 7 Stycznia 2022 No takiego lustra na butach to dawno nie widziałem. Gratulacje, Filip - świetnie się prezentują! U mnie dużo skromniej - Berwick. 4 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24654 #5683 Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) To a propos lustrzanego połysku, prawie 11 lat temu odwiedziłem Wojtka Szarskiego, wtedy jeszcze blogera i dziennikarza (teraz założyciel i współwłaściciel marki Macaroni Tomato) i zrobiliśmy taki fotoreportaż o lustrzanym połysku - tak, byłem kiedyś młody 😆 http://macaronitomato.blogspot.com/2011/07/lustrzany-poysk.html?m=1 Edytowane 7 Stycznia 2022 przez eye_lip 2 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #5684 Napisano 12 Stycznia 2022 Sruuu... Ale coś mi się zdaje, że ciężko będzie z polerką. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 316 #5685 Napisano 12 Stycznia 2022 37 minut temu, albiNOS 01 napisał(-a): Sruuu... Ale coś mi się zdaje, że ciężko będzie z polerką. Jak z polerką? - tylko szlifierką 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #5686 Napisano 12 Stycznia 2022 Na szybkiego strzelone bo w szpitalu przymierzane. Kolor czarny ale lampa przekłamuje barwę 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #5687 Napisano 13 Stycznia 2022 Panowie, czy miał ktoś styczność z materiałowymi butami Palladium, takimi jak z linka poniżej? Jak z trwałością? Palladium PAMPA HI WAX UNISEX - Botki sznurowane - black/czarny - Zalando.pl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtech 49 #5688 Napisano 13 Stycznia 2022 Moja żona ma materialowe. Podarły się jej przy normalnym użytkowaniu. Kolejne kupiła skórzane i sobie chwali. 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 343 #5689 Napisano 13 Stycznia 2022 Miałem z materiału ale krótkie- szybko się przetarły na zgięciu. Podeszwa nawet nie zdarzyła się lekko przytrzeć, a buty dziurawe :) . Chińskie trampki pewnie wytrzymalsze z piec razy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #5690 Napisano 14 Stycznia 2022 Dzięki za info. Skórzanych nie chcę, a skoro materiałowe takie kiepskie to zamówiłem buty, które od jakiegoś czasu za mną chodziły 0000208864589_03_plj_1.jpg (650×650) (eobuwie.com.pl) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5691 Napisano 14 Stycznia 2022 Powitoł Ja tam palladki sobie chwalę. U mnie wytrzymały trzy lata do pojawienia się pęknięć na zgięciach i jeszcze rok połaziłem jako "wyjściowe" bo pękniecie było minimalne. Używałem no stop, kiedy tylko było sucho, w każdym terenie. Od miasta, po wiejskie szutry, do wypadów na szlaki. Poluję teraz na jakieś wyprzedaże żeby kupić jeszcze parę płóciennych. Stare dobijam jak dzieciary chcą wyjść pochodzić po rzece 6 lub 7 sezon okołozimowy chodzę w skórzanych i te chwalę sobie jeszcze bardziej. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85311 #5692 Napisano 21 Stycznia 2022 @eye_lip gdzie to można kupić świetne są ?? @lukebor też bardzo fajne. Myślę nad jeszcze jednymi brogsami więc jak można podziel się linkiem gdzie brałeś? 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24654 #5693 Napisano 21 Stycznia 2022 Na stronie Vassa. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6281 #5694 Napisano 5 Marca 2022 Pochwale sie, bo w sumie appke ściągnąłem przez czytanie tego właśnie tematu nie do końca się na butach znam, kliknąłem bo mi się podobają, ale chyba warto było 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavras_s 124 #5695 Napisano 5 Marca 2022 Nike naprawdę dobrze (dziwnie) to rozegrało. Człowiek kupuje buty, jak na sportowe to raczej drogie, i jeszcze jest mega zadowolony, że mu się udało. GOT’EM Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J. Black 1860 #5696 Napisano 5 Marca 2022 Szukam męskich sztybletów w kolorze koniakowym lub brązowym w rozmiarze 5-5,5UK. Czy ktoś z forumowiczów pomógłby mi w wyborze ? Totalnie nie znam się na tym a chciałbym buty na kilka ładnych lat. Powiedzmy ze budżet to ok 1tys-1,5tys. Uprzedzam pytanie. Szukałem w internecie ale jest tego tak dużo ze ciężko mi przefiltrować dane jeśli chodzi o jakość wykonania. Z góry dziękuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24654 #5697 Napisano 5 Marca 2022 W tej cenie szukałbym TLB, Yanko, Loake jeśli w Polsce. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85311 #5698 Napisano 16 Marca 2022 W planach była inna marka a dzisiaj wpadły takie. 6 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24654 #5699 Napisano 16 Marca 2022 Czyli yanki:) 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8236 #5700 Napisano 16 Marca 2022 Gratulacje! Świetnie wyglądają. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach