Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, kto u nas robi kwarce... niekoniecznie radzieckie? Potrzebuję konsultacji, ewentualnie pomocy.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Czy ktoś wie, czy koło sekundowe z osią sekundy, jest zamienne między werkami 3017 i 3133 ?????

:)

A może i ten link Ci się przyda:

http://www.strela-watch.de/wp-content/uploads/2013/12/POLJOT-3017-Technical-drawing-parts-list_Multilingual.pdf

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Napisz wprost do sprzedającego podając ref. mechanizmu. Akurat On wie co sprzedaje i na pewno odpowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam poszukuje plexi do takiej slavy pencernika jak na zdjęciach

wymiary :

szerokosć 308 mm

wysokosc 258 mm

można coś takiego dorwać ??

fd96bfb4759978bdmed.jpg

e01c388ad414e1c2med.jpg

4b4d08769d16014bmed.jpg

7c280328e9cb1698med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się, więc się wypowiem, że najprawdopodobniej to trzeba by szukać dawcy w postaci trupka albo chociaż samej koperty, bo tego się nie dostanie w sklepie ze szkiełkami do pancernika. Może da się to na początek wypolerować?

Ed.: Zauważyłem pęknięcie (piszę na telefonie), polerka jednak nie poradzi...

Edytowane przez BellaUrsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam poszukuje plexi do takiej slavy pencernika jak na zdjęciach

wymiary :

szerokosć 308 mm

wysokosc 258 mm

można coś takiego dorwać ??

Pewnie kilka osób z forum takie ma, ale namówienie ich do sprzedaży nie będzie to łatwe ani tanie.  :D

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się, więc się wypowiem, że najprawdopodobniej to trzeba by szukać dawcy w postaci trupka albo chociaż samej koperty, bo tego się nie dostanie w sklepie ze szkiełkami do pancernika. Może da się to na początek wypolerować?

Ed.: Zauważyłem pęknięcie (piszę na telefonie), polerka jednak nie poradzi...

Tak dobrze zauważyłeś z polerowaniem nie ma problemu ale niestety plexi jest pęknięta ma dwie rysy i z tym już nic nie zrobię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy czy te wskazówki http://allegro.pl/komplet-wskazowek-vostok-amfibia-kamandirski-nowy-i6463924739.html podejdą do zwykłej amfibii ?

o takiej

Podejdą i tak wyglądają wskazówki od tego sprzedającego już na zegarku:

97691239193537112101.jpg

Są to noworusy i nieco się różnią, np. rowek na lumę we wskazówce minutowej jest krótszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Poljot 2209. Mam takie pytanie: czy ćwiertnik powinien być tak mocno wciśnięty, ze nie powinno być żadnego luzu pomiędzy nim a płytą? W tej chwili delikatny jest i ciężko mi go wcisnąć mocniej.

Edytowane przez Arkadiusz_16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Poljot 2209. Mam takie pytanie: czy ćwiertnik powinien być tak mocno wciśnięty, ze nie powinno być żadnego luzu pomiędzy nim a płytą? W tej chwili delikatny jest i ciężko mi go wcisnąć mocniej.

Przy montażu ćwiertnika powinno być słychać charakterystyczne kliknięcie. Wtedy wiadomo, że dalej już nie trzeba naciskać :) Luz osiowy musi być - jeśli ćwiertnik jest osadzony na osi minutowej i nie ma żadnego luzu, to świadczy to o jakichś nieprawidłowościach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Czy mogę jakoś bezpiecznie wyciągnąć złamany trzpień ze wskazówki sekundowej czy lepiej dać to do majstra? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak lekko wystaje, to powinieneś dać radę.

Najpierw spróbuj dobrą pęsetą, a jak nie da rady to możesz spróbować złapać czymś ostrzejszym, np cążkami do paznokci. Tylko delikatnie, żeby nie uciąć do końca.

Edytowane przez loituma

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Jeśli trzpień jest złamany przy samej podstawie nóżki (nie wiem czy tak to się nazywa :) ) wskazówki to już lipa? Chyba jednak oddam to specjaliście. Lepiej nie ruszać żeby nie zepsuć.

Dzięki za odpowiedź. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ułamany jest zbyt krótko, to przydałoby się mieć wykrętak.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Udało się wyciągnąć ułamaną końcówkę przy pomocy ostrej szpilki, pęsety i młoteczka. Wskazówkę położyłem na pęsecie pomiędzy jej ramionami w szczelinie na końcu. Przyłożyłem szpilkę od góry do ułamanego końca trzpiania żeby go wypchnąć i bardzo delikatnie puknąłem młoteczkiem w łepek od szpilki. Udało się bez szkody dla pacjenta. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję

Własnoręcznie wykonana dobrze robota zawsze cieszy

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Stałem się posiadaczem takiej Rakiety.Wskazówki nie są w idealnym stanie i moje pytanie; zegarmistrz może je jakoś wyczyścić,czy lepiej szukać w dobrym stanie.

HmonY-7Icwbc.JPG?v=2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi