Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja natomiast zagłosowałem w głównej mierze na projekt B, bo w A bardzo mi nie pasowała koronka. Zostawiłbym taką, jaka jest obecnie - podobuje się! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego dyskutujemy o przeszczepianiu czegokolwiek skoru wygrał projekt B jako całość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego dyskutujemy o przeszczepianiu czegokolwiek skoru wygrał projekt B jako całość?

Dlatego, że to nie jest dla mnie wielki problem, a po pierwsze kilka osób o to pytało, po drugie trochę sam jestem ciekawy B)

Oto Dwie wersje, X i Y ;). Wersja X to ta z ankiety, Y, jest wzorowana na Damianowej. Tu ukłon ;)

Wypowiadajcie sie często i gęsto, ankiety nie będzie.

post-45237-0-15579000-1331816172_thumb.jpg

post-45237-0-63579800-1331816184_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Y jest duzo ladniejsza moim bardzo skromnym i moze malo liczacym sie zdaniem. Koronka w pierwszym (albeit wygranym) projekcie odbiera temu zegarkowi minimalizm, ze tak powiem, z braku lepszego slowa. Moze mnie skorygujecie, ale to nie jest b-uhr IMHO, wiec czemu koronka miala by byc z b-uhr'a ;). Zecz gustu najwidoczniej, no ale skoro forum, no to forum.

Moze jesli miala juz byc wieksza, moze zrobic poprostu troszke potezniejsza ale prosta koronke B) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego, że to nie jest dla mnie wielki problem, a po pierwsze kilka osób o to pytało, po drugie trochę sam jestem ciekawy ;)

Oto Dwie wersje, X i Y :P. Wersja X to ta z ankiety, Y, jest wzorowana na Damianowej. Tu ukłon ;)

Wypowiadajcie sie często i gęsto, ankiety nie będzie.

post-45237-0-15579000-1331816172_thumb.jpg

post-45237-0-63579800-1331816184_thumb.jpg

MacAron, to jest TO o co prosiłem B) Dokładając "celownik" na koronce, stworzyłeś wspaniałe połączenie pomysłu Damiana i Twojego ! ;) Jak Widzisz, kilku Kolegom ten zegarek się podoba :D

Jak dla mnie, projekt jest skończony :)

Tylko wersja Y jak "Yeti".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja Y jest super fajna! A jaki będzie dekiel, pełny czy przeszklony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

I ja jestem na TAK dla Y - klasyka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron,

Ja bym zdecydowanie popracował jeszcze nad wskazówkami. Kiedy wcześniej porównywano Twoje wskazówki z propozycją Damiana, wszyscy się uczepili jak rzep psiego ogona tej kosy na sekundowej. Pal licho tą całą kosę, może jej nie być.. ale przyjrzyjmy się bliżej wskazówce godzinowej:

e3ady.jpg

Kiedy wcześniej omawiano wskazówki, to mówiono coś w stylu że wskazówki Damiana są zbyt agresywne, nowoczesne i że zbyt mało nawiązują od oryginału. Ale jak się tak dokładnie przyglądam, to imho pomimo tej całej agresywności, to ta wskazówka bardziej idzie w duchu oryginału, niż ta "grzeczna" którą teraz mamy. Dlatego myślę, że trzeba nad tym popracować.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron,

Ja bym zdecydowanie popracował jeszcze nad wskazówkami. Kiedy wcześniej porównywano Twoje wskazówki z propozycją Damiana, wszyscy się uczepili jak rzep psiego ogona tej kosy na sekundowej. Pal licho tą całą kosę, może jej nie być.. ale przyjrzyjmy się bliżej wskazówce godzinowej:

e3ady.jpg

Kiedy wcześniej omawiano wskazówki, to mówiono coś w stylu że wskazówki Damiana są zbyt agresywne, nowoczesne i że zbyt mało nawiązują od oryginału. Ale jak się tak dokładnie przyglądam, to imho pomimo tej całej agresywności, to ta wskazówka bardziej idzie w duchu oryginału, niż ta "grzeczna" którą teraz mamy. Dlatego myślę, że trzeba nad tym popracować.

Popieram kolegę, w temacie wskazówki godzinowej.

Z ostatnich propozycji MacArona to mnie się wersja Y bardziej podoba :)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie podrzucić pod dyskusję Kolegów a rozwagę Projektantów wielce szkicowe propozycje dekortacji klamerki. Co do jej kształtu nie chciałbym się wcinać.

9ad940ba33472764.jpg

Każdy dobry uczynek zostanie zawsze ukarany. Niby to wiem, a ciągle wpadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinowa Damiana jest nie proporcjonalna. Koronka z celownikiem czy bez niego fajna !

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogromnie mi się ta pierwsza koronka podobała, ale jak zobaczyłem teraz projekt z koronką prostą, to się niemal zakochałem :)

Jak rozumiem projekt X jest wyżej, Y niżej - wybieram więc Y.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie koronka z projektu Y z tym, że widziałbym ją trochę grubszą - tak mi lepiej pasuje z uszami :) . Wskazówka godzinowa IMO podobna jak w oryginalnej Omedze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram kolegę, w temacie wskazówki godzinowej.

Z ostatnich propozycji MacArona to mnie się wersja Y bardziej podoba :)

Ja też jestem za wskazówką bardziej "Omegową". Co do koronki to podzielam zdanie większości. Koronka minimalistyczna + grawer celownka to jest to!

Projekt prawie ukońcony ;) Bardzo się cieszę, że wszystko zmierza ku finałowi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie podrzucić pod dyskusję Kolegów a rozwagę Projektantów wielce szkicowe propozycje dekortacji klamerki. Co do jej kształtu nie chciałbym się wcinać.

9ad940ba33472764.jpg

Bardzo ciekawy pomysł, zwłaszcza ten zarys samolociku (lewy górny róg). Chyba warto to rozwinąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka z projektu Y zdecydowanie. Lepiej pasuje do całości.

Jeżeli chodzi o wskazówkę godzinową to wg mnie ta z Omegi najlepsza. Obecna MacArona najsłabsza z tych trzech zaprezentowanych.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak już usystematyzowane to ja za Y.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam dzisiaj okres albo inne klimakterium i nie bedę już głosował na A i B, czy X i Y....Bo to i tak nic nie wnosi /to moje całe głosowanie/. Ja po prostu zerknę na produkt finalny i albo kupię albo nie. Byłem od początku wiernym fanem projektu B i tego się trzymam. Zawsze jestem zdania, że lepsze jest wrogiem dobrego. A zaczynamy /dla mnie/szukać drugiej dziury w tyłku....Ale co tam - jeden potencjalny nabywca w tę czy w tamtą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt B mi już odpowiadał ale po zobaczeniu Y stwierdzam, że zegarek wygląda lepiej, wszystko bardziej do siebie pasuje.

pr_1147_3407-rios1931-leather-watch-bands-diplomat-strap-wrist-watchband-watchstrap-wristband-cowskin-brown.jpg

Ten pasek jest świetny. Taki może być!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Widze ciekawy zwrot w projekcie. Dla mnie tez koronka y tylko minimalnie wieksza i z tym wieksza niecierpliwoscia bede czekal na ostateczne info od Gerlacha na temat koperty, bo tak jak pisalem wczesnie na moim nadgarstku te 50mm sie nie ulozy.

A pasek proponowalbym "przymierzyc" do projektu canvasa z tf imo to moze swietnie zagrac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam dzisiaj okres albo inne klimakterium i nie bedę już głosował na A i B, czy X i Y....Bo to i tak nic nie wnosi /to moje całe głosowanie/. Ja po prostu zerknę na produkt finalny i albo kupię albo nie. Byłem od początku wiernym fanem projektu B i tego się trzymam. Zawsze jestem zdania, że lepsze jest wrogiem dobrego. A zaczynamy /dla mnie/szukać drugiej dziury w tyłku....Ale co tam - jeden potencjalny nabywca w tę czy w tamtą.

Mylisz się, nie Jesteś tylko potencjalnym Nabywcą ! Jesteś współtwórcą tego zegarka jak Wszyscy wypowiadajacy się w tym temacie. Jak Widzisz MacAron rozważa każdą nawet najmniejszą sugestię, ale i tak finalnie będziemy zdani na producenta o czym wie Każdy z nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.