Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Granatowy krokodyl! ;)

a może ciemnobrązowy z granatowymi przeszyciami?? Mówię serio :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na serio ja bym dał zwykły czarny gładki,ciemny brąz z niebieskim teoretycznie się zgadza ale z odcieniami będzie to trudne zadanie,tak po prostu moim zdaniem te kolory nie do końca się komponują,ciemny brąz z ciemnym granatem no może

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakby tak brunatno-brązowy z przeszyciem zielonym - taka aluzja do kolorów malowania samolotów, nic dosłownego. W klamerce można by zaadaptować pomysł z "pezetelki".

Każdy dobry uczynek zostanie zawsze ukarany. Niby to wiem, a ciągle wpadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z klamerką zgoda ale z przeszyciami to sądzę że każdy będzie miał inną koncepcję więc myślę że gładki pasek byłby jeśli nie najlepszy to najszybszy :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damian, przykro mi, że projekt nas trochę podzielił, mam nadzieję, że się nie gniewasz (w sumie nie masz o co ;) )

Piotrusiu, Damian na pewno się na Ciebie nie pogniewa :) jednak myślę że Powinieneś do swojego projektu (na który głosowałem), włożyć coś z projektu Damiana, konkretnie chodzi mi o koronkę :mellow: . Mam nadzieję że się na mnie nie obrazisz, jak powiem że koronka z Twojego projektu nie pasuje do całości, natomiast ta, Damianowa współgra z Twoją kopertą. Spróbuj zamienić koronki, Twoja do projektu Damiana, a Damianowa do Twojej koperty. Może koledzy sie wypowiedzą co o tym sądzą ?. Co do dekla, obydwa są do przyjęcia, skoro sugerujesz B, wiec na niego zagłosuję :) Mam nadzieję że rozważysz moją sugestię :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koronka z Twojego projektu nie pasuje do całości, natomiast ta, Damianowa współgra z Twoją kopertą. Spróbuj zamienić koronki, Twoja do projektu Damiana, a Damianowa do Twojej koperty. Może koledzy sie wypowiedzą co o tym sądzą ?

halo, wypowiedzą się, jak już się naoglądają szachownicy? :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem chwilową przerwę (ale się jeszcze nie naoglądałem) "od szachownicy" to się wypowiem ;)

Popieram kwestię zamiany koronki, dzięki temu projekt wg mnie zyska bardziej klasyczny wygląd, czyli taki, jak większość chciała, jak mniemam :mellow:

Co do paska proponuję prosty bez "udziwnień", bo jak to zwykle bywa wiele osób będzie na własną rękę kombinować z doborem pod siebie. Poza tym wszelkie ekstrawagancje będą z pewnością dodatkowo płatne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak dla mnie granatowy może być ponieważ sam takiego pewnie bym nie kupił i będzie miło mieć taką alternatywę :mellow: W brązowy pasek pewnie szybko zainwestuję dobierając według własnego gustu, który nie musi być zbieżny z grupą ludzi zainteresowanych projektem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram kwestię zamiany koronki, dzięki temu projekt wg mnie zyska bardziej klasyczny wygląd (...)

Ja też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zinajda, Ty też zyskasz bardziej klasyczny wygląd? ;)

Do białej tarczy jak dla mnie brązowy pasek :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie też brązowy, ciemny. Najlepiej zróbmy jakiś w miarę podobający się, ale też w miarę uniwersalny. A każdy sobie i tak swój pasek założy jaki się będzie podobał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zinajda, Ty też zyskasz bardziej klasyczny wygląd? :mellow:

No pewnie, Ty wiesz, jak mi nie do twarzy w takiej koronce a la połówka carskiego orła? W takiej szerokiej a la Kazimierz Wielki, to co innego - klasssyka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie też brązowy, ciemny. Najlepiej zróbmy jakiś w miarę podobający się, ale też w miarę uniwersalny. A każdy sobie i tak swój pasek założy jaki się będzie podobał

Skoro wskazówki będą niebieskie, a tarcza biała (lub lekko kremowa) to paski mogą być moim zdaniem w dwóch kolorach:

1) klasycznym czarnym (i tu nie będzie problemu),

2) granatowym (i tu będą problemy z odcieniem).

Proponuję zatem klasyczną czerń, bez większych udziwnień.

Brązowy moim zdaniem nie będzie tu ładnie pasował (za dużo różnych odcieni - czarne indeksy, białokremowa tarcza, niebieskie wskazówki etc.). To nie do końca przecież ma być Vintage.

PS. MacAron czy przewidujesz jeszcze dyskusję nt. końcowego kształtu wskazówek, czy idzie tak, jak jest w przyjętym projekcie wstępnym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brązowy moim zdaniem nie będzie tu ładnie pasował (za dużo różnych odcieni - czarne indeksy, białokremowa tarcza, niebieskie wskazówki etc.)

Brązowy może pasować, jeśli będzie bardzo ciemny, bardziej zbliżony do czarnego niż do miodu.

To się nazywa 'mocha'

przykład koloru (chociaż kontrastowe przeszycie raczej niepotrzebne)

3feba65d0ac74934b9819883aa592625.jpg

pr_1147_3407-rios1931-leather-watch-bands-diplomat-strap-wrist-watchband-watchstrap-wristband-cowskin-brown.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie pasek nie ma znaczenia - i tak założę zielonego canvasa.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę, że jesteśmy w wiekszości zgodni. Dobrze, to dobrze.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

halo, wypowiedzą się, jak już się naoglądają szachownicy? ;)

Wiem,wiem nie Chcesz dać Damianowi satysfakcji B) ... Aluzja co do "szachownicy" ? tak, pamiętam że kiedyś taka sugestia padła z mojej strony, proponowałem również mechanizm ETA. Myślę że po to jest forum, by można było swobodnie sie wypowiadać. Czasami prosty pomysł potrafi stworzyć niepowtarzalne dzieło ;) .

Pasek do tego projektu ? - czarny, lub bez paska - będzie taniej i Każdy sobie założy taki, jaki lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem,wiem nie Chcesz dać Damianowi satysfakcji ;) ... Aluzja co do "szachownicy" ? tak, pamiętam że kiedyś taka sugestia padła z mojej strony, proponowałem również mechanizm ETA. Myślę że po to jest forum, by można było swobodnie sie wypowiadać. Czasami prosty pomysł potrafi stworzyć niepowtarzalne dzieło B) .

Pasek do tego projektu ? - czarny, lub bez paska - będzie taniej i Każdy sobie założy taki, jaki lubi.

A nie mam nic przeciwko satysfakcji Damiana, należy mu się. Co do szachownicy, to piłem do wczorajszego spektaklu w innym wątku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie już w to nie mieszajcie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram transfer koronki z projektu A do projektu Bsmile.gif

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie mam nic przeciwko satysfakcji Damiana, należy mu się. Co do szachownicy, to piłem do wczorajszego spektaklu w innym wątku ;)

:D Zwracam honor, nie potraktowałem tego dosłownie, jak Pamiętasz to nawet na GG pisałem o tej szachownicy lub o śmigiełku Spitfire ( co to mi się pomyliła ilość łopat), więc pomyślałem że Chcesz mi utrzeć nosa B)

Damianku, nie stresuj się, pokazałeś kawał dobrej roboty i Każdy z Nas ( o ile mogę się wypowiadać w imieniu Innych) jest pełen szacunku dla Ciebie i MacAron'a. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł z przeszczepem koronki jest dobry

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.