Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

POLSKA - CZECHY

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni koledzy jedynym miłym akcentem w dniu dzisiejszym niech będzie to, iż wielu z nas spotkało się wspólnie w domach, knajpach, strefach kibica by razem oglądać mecz.Na dowód kilka zdjęć na goraco:

post-46639-0-80883000-1339882715_thumb.jpg

post-46639-0-01466100-1339882756_thumb.jpg

post-46639-0-82182600-1339882764_thumb.jpg

post-46639-0-60280500-1339882785_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wcześniej pisałem mam nadzieję że chociaż pan w śmiesznym dresie zostanie zwolniony :) Przecież garnitur na tak ważnej imprezie trenerowi gospodarzy niepotrzebny... Wiem że nie szata zdobi człowieka ale mnie boli że był ubrany jak wieśniak trener reprezentacji bądź co bądź dużego europejskiego kraju. Mam nadzieję że Lato też podziękują za prezesem bycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesi zagrali perfekcyjnie pod względem taktyki i dlatego wygrali.

Ale nasza drużyna powinna dać radę w załapać się do Brazylii.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Smuda na konferencji byl zdenerwowany i zestresowany....czy trener który tak robi w majtki....moze dawać dobry przykład zawodnikom ??

jedyny pozytyw to to ze moze wreszcie uda sie wywalic Late i rozbroic PZPN....bo to PZPN w 99% odpowiada za to ze 40 milionowy kraj nie moze skompletować 11 piłkarzy i musi sięgać po zawodników wyszkolonych za granicą.

Ciekawe kogo mianują nastepcą Smudy ??? Znowy klakierek PZPNowski ?? Moim zdaniem PZPN powinien wreszcie gleboko iegnac do kieszeni ( mają kase...spokojnie...) i zatrudnic fachowca z osiągnieciami na turniejach. Nie żadne Benhakery... Moim zdaniem Polakom podpasowal by trener Niemiecki....może Klinsmann ??? który nauczył by ich porządku na boisku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Moim zdaniem Polakom podpasowal by trener Niemiecki....może Klinsmann ??? który nauczył by ich porządku na boisku.

Porządku może tak. Gorzej z kondycją, wyszkoleniem technicznym :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem coś napisać, ale sobie odpuszczę, bo większość się tu obrazi ;)

Dodam tylko, że Smuda przeprowadził szybkie zmiany w tym meczu i jak dla mnie miał rację w poprzednich spotkaniach odnośnie taktyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale w tym nie miał.w meczu który mamy wygrać ustawia jednego napastnika...i szkielet drużyny to gracze z Borussi...szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesi byli po prostu w dniu dzisiejszym lepsi i tyle.

To dobry zespół i będę im kibicował w dalszych spotkaniach. Moim zdaniem nie są lepszym zespołem na chwilę obecną od nas, ale akurat dzisiaj mieli swój dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe kogo mianują nastepcą Smudy ??? Znowy klakierek PZPNowski ?? Moim zdaniem PZPN powinien wreszcie gleboko iegnac do kieszeni ( mają kase...spokojnie...) i zatrudnic fachowca z osiągnieciami na turniejach. Nie żadne Benhakery... Moim zdaniem Polakom podpasowal by trener Niemiecki....może Klinsmann ??? który nauczył by ich porządku na boisku.

Ale co zmieni trener z zagranicy?

Nic nie pomoże: awansuje do Euro czy MŚ odpadnie tam szybko jak zawsze, Polska miała już trenera z światowej półki, z zagranicy wspomnianego Leo i jak było, było narzekanie na PZPN i ogólną sytuację panującą w Polskiej piłce.

A czy nie zauważyliście, że żaden Polski trener nie prowadzi, nie prowadził w ostatnim czasie zespołu z europejskiej czołówki, albo przynajmniej zespołu z najlepszych lig, dlaczego? Ponieważ nie ma odpowiedniego szkolenia trenerów w Polsce...

I po drugie mimo, że jestem Polakiem

razi mnie jak Polscy piłkarze sa wielbieni, choć nic nie osiągnęli w porownaniu to reprentantow innych sportów.

Taki przyklad, ze pilkarze najgorszego Polskiego klubu z ekstraklasy (ŁKS Łódź) jeżdżą 911, A8, R8 i innymi cackami, a korzykarze z I ligi (teoretycznie II po pierwsza to ekstraklasa) muszą często grać za darmo a dla mnie dodatkowo jest niepojęte ze przez tyle lat nic nie osiagnęli, 40 milionow ludzi, znacznie wiecej od 16 mln Holandii i przez tyle lat brak polskiego klubu w LM przy takim zaangażowaniu kibiców, sponsorów w piłkę nożna w Polsce, sorry jestem Patriotą, ale nie musze kibicowac 11 pilkarzom repezentujacych Polskę, w repezentacji gdzie na 11 grajkow jest 2 Niemców i 2 Francuzów grajacych w Polskiej rezpentacji tylko dlatego bo sie nie dostali w swoich pierwotnych reprezentacjach.

Może należałoby nie stresować piłkarzy, trenera, nie przychodzić na mecze, wtedy by się coś ruszyło -> PZPN otwiera oczy i się wszystko zmienia.

Ale na koniec: teraz będzie zwalanie winny na trenera co też jest śmieszne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polsce gra z jednym napadalcem nie wychodzila i wychodzic nie bedzie! A to ze mamy wiecej pomocnikow powoduje tylko ze jeden oglada sie na drugiego...i zawsze z 5tki....2 na boisku stoi...przeszkadzaja sobie nawzajem. Najlepiej zawsze nam sie gralo ustawieniem 4:4:2 ...napastnik nie byl osamotniony....i potrafilismy aplikowac rywalom naprawde duzo bramek. Od kad gramy jednym napastnikiem i nie w formie sa boczni obroncy ( nie wlaczaja sie w akcje ofensywne ) to gramy kupę. Przy ustawieniu jednym napastnikiem obroncy boczni powinni przez caly mecz smigac przez cale boisko zeby tworzyc przewage z pomocnikami. gdy nie mamy takich obronbcow ( Boenish tak potrafi grac ale po takiej przerwie...nie przypomina dawnego zawodnika, Piszczek...cien zawodnika z Borussi ) jesli Ci obroncy nie potrafia tak grac a widac to bylo juz po meczu z grekami to tylko taktyka 4:4:2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale w tym nie miał.w meczu który mamy wygrać ustawia jednego napastnika...i szkielet drużyny to gracze z Borussi...szkoda.

Najbardziej mnie rozsmieszylo wprowadzenie Brożka....no ale tonący brzytwy się chwyta ;)

przed chwila moja ulicą przeszla upita dziewucha wykrzykujac ''polacy nic siem nie staoooo'' :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Gratulacje dla dzielnych Czechów i gratulacje dla dzielnych Gregków. Ruscy z Polakami to się mogą na ulicy co najwyżej pokopać. Taka jest prawda :(

Lepiej z Ruskami wódki się napić zamiast robić z siebie tępych, bezmózgich mięśniaków. Robienie zadym na ulicach niczemu nie służy tylko psuje wizerunek Polski. A co do dzisiejszego meczu... szkoda gadać :(. Totalna załamka, brak słów. Będę trzymał kciuki za Hiszpanów życząc szczególnie ekipie z FCB wielu świetnie rozegranych meczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekki smuteczek z rana , ale bez przesady - zacząłem sie obawiać już wtedy , gdy lekceważąco traktowaliśmy

Czechów "że im to nie zależy" , a oni mają kilku dobrych i szybkich zawodników (choćby wzrostem nie grzeszyli.

Polacy zaś to zbieranina z różnych klubów choć grali walecznie chyba na miarę swoich możliwości taktycznych

i kondycji. Na pocieszenie : zostaną stadiony i "jakieś" drogi...

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy się cieszą, że zostaną nam stadiony? A po cholerę?

Tylko trzeba będzie do tego kasę dokładać i to nie małą. Jedyny plus tego całego bajzlu 2012 zwanym Euro to tylko i wyłącznie "jakieś" drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze tak wszystko wyszlo , bo szansa ze tak powiem zyciowa . pomimo ze nie mieszkam w Polsce od wielu lat to i tak kibicuje . Patrzac z boku, napewno z mniejszymi emocjami jak Wy musze swierdzic ze wystep pilkarzy to totalna klapa . chyba pierwsze co powinni zrobic to zatrudnic naprawde fachowcow w dziedzinie psychologii sportowej, managera ktory popatrzy na cala organizacje zespolu jak na normalny business czyli zatrudniamy tylko fachowcow , nastepnie skoncentrowac sie na ekipie trenerow , przecikez wzyscy wiedzieli z odpowiednim zapasem o mistzrostwach , wydawalo by sie ze wystarczy czsau na przygotowanie zespolu .

Jak Vancouver dostalo olimpiade ( ze wszystkimi wpadkami jakie sie im przydazyly ) , wladze kraju postawily przygotowac zespol fachowcow ktory pomoze przygotowac sportowcow do zawodow , efect ? najwiecej zlotych medali w olimpiadzie zimowej dla gospodarzy . Program widac byl na tyle skuteczny ze duza grupa ludzi ktora przygotowywala team Canada zostala zatrudniona przez anglikow do przygotowania ich teamu do olimpiady letniej

Nie chce sie za bardzo madrowac ale zeby cos wygrac ,to po pierwsze trzeba naprawde tego chciec a nie bardzo bylo widac tego po naszych zawodnikach .

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok , to "wszyscy" wziąłem do siebie , więc odpowiadam ; to moje subiektywne wartościowanie bierze się z tąd , że wolę patrzeć na Stadion Narodowy niż na jarmark "Europa" , gdzie było jak było , nie trzeba tłumaczyć...

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok , to "wszyscy" wziąłem do siebie , więc odpowiadam ; to moje subiektywne wartościowanie bieże się z tąd , że wolę patrzeć na Stadion Narodowy niż na jarmark "Europa" , gdzie było jak było , nie trzeba tłumaczyć...

A dlaczego Jarmark? :)

Za kasę, która poszła w ten cały Narodowy można by wybudować super-hiper klinikę i wyposażyć w bardzo dobry sprzęt. Nie lepsze to niż ładowanie w stadion, który 95% czasu będzie świecił pustkami i generował długi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarmark ; bo mówię o tym co było ; tłumek nieciekawych ludzi handlujacych na ruinie dawnego stadionu X-lecia.

Klinika ? Ok , ale nie w tym miejscu , chyba . Uważam ,że coś należy nam się dla radości i pozostaje wierzyć ,że jeszcze kiedyś na Narodowym przeżyjemy tą radość i dumę. :)

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda... dla nas już po mistrzostwach :(

Nie rozumiem jednego. Wiadomo było, że Czesi powtórzą taktykę Rosjan i będą maksymalnie kryli będącego w świetnej formie Lewandowskiego, wystarczyło wstawić do składu drugiego napastnika albo bardzo ofensywnego pomocnika, by taktyka przeciwników przestała zdawać egzamin. Ale ja chyba nie rozumiałem układu tabeli, myślałem, że żeby wyjść z grupy musimy wygrać, a na boisku widziałem drużynę ustawioną na remis i na grę na utratę najmniejszej liczby goli. Ja będąc w roli trenera wolałbym jednak wygrać 5:4 aniżeli...

Trudno, mimo wszystko bardzo dziękuję chłopakom za chwile emocji, które mi dali. Nie jestem fanem piłki nożnej, ale reprezentacja to co innego i przez ostatni tydzień miałem na oczach "biało-czerwone" okulary :)

Ostatnie spostrzeżenie, jeśli chcemy myśleć poważnie o Brazylii, to większość powinna zacząć od podstaw- czegoś bez czego gra w piłkę jest niemożliwa- a mianowicie biegania. Jak słyszę, że po przebiegnięciu 6km jeden z drugim nie mają już siły, to śmiech mnie ogarnia!

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tych mistrzostw nie przegraliśmy wczoraj z Czechami.

Na turniejach, jeżeli widzi się słabość przeciwnika trzeba ją wykorzystać. My tego nie zrobiliśmy w meczach z Grekami i Rosją.

W meczu z Grecją, prowadząc 1:0 i grając 11 na 10 wszystkim się wydawało, że Grecy się położą, a oni powalczyli ... zrobili coś czego nasi napewno by nie zrobili. Do tego doszedł brak zmian - kompletnie nie zrozumiały.

Rosję też można było dobić ale nasi woleli "zwycięski" remis, który niestety nie okazał się zwycięski.

Natomiast wczorajszy mecz - Czesi byli lepsi, co nie zmienia faktu, że nie rozumiem paru rzeczy: dlaczego było 3 defensywnych pomocników, co robił na boisku Murawski (najgorszy nie tylko wczoraj ale i przez całe mistrzostwa), po co wchodził Brożek.

Smuda zrobił świetną atmosferę, niestety to wszystko. A jego przywiązanie do niektórych piłkarzy jest wręcz obsesysyjne. Gdyby mogli wciąż graliby Łapiński, Siadaczka i Citko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie ma co ukrywać, że chłopaki dali ciała, ale i tak należą im sie podziękowania za te 3 mecze, za 2 piękne bramki i za emocje. Szkoda, że tak krótko. Niech grają lepsi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"muszą wygrać albo mają umrzeć próbując". Inaczej, jeżeli zagrają bez zaangażowania i serca, nie będą warci dopingu milionów Polaków.

Niestety zaangażowania naszym starczyło na pierwsze 30 minut, a gdy od 46 min. Czesi ruszyli do nieśmiałych ataków, drużyna całkiem stanęła. Nie było ani gryzienia trawy ani pozytywnej agresji w grze. Druga połowa była słabym, bardzo słabym widowiskiem w naszym wykonaniu...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gramy jak nigdy....przegrywamy jak zawsze <_< Trudno bramka czechow byla wczoraj zaczarowana :angry:

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko trzeba będzie do tego kasę dokładać i to nie małą. Jedyny plus tego całego bajzlu 2012 zwanym Euro to tylko i wyłącznie "jakieś" drogi.

Już w Starożytnym Rzymie władza wiedziała, że ludziom trzeba chleba i igrzysk.

Z chlebem coś obecnej władzy nie wychodzi, postanowili się więc wywiązać z drugiej obietnicy i wybudować nam stadiony. A że będą stały nieużywane (patrz PGE Arena)? A kogo to obchodzi...

Pozdrawiam

Tomek

P.S. A chłopaków nie ma się co czepiać, zrobili co mogli. A że sił i pomyślunku nie starczyło? Jak to mówią: wyżej d... nie podskoczysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.