Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

najtańszy OIZ M50 - 14500 pln ;)

a np. fajne ( miętowe ) malowanie zaczyna się od M10 a tu już cena trochę inna czytaj wyższa :)

polecam targi w Kielcach - oczopląsu można dostać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyżej niż m-30 na XT nie patrzę nawet :)

Do Speca jest sentyment... i "znajomy" co ogarnia zniżki ;)

Kielce powiadasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś szosa 30 km :)

Film w toku ;)

Jutro jadę na MTB

Na ręce był był nowy G :) :)

Kot twierdzi, że fajne ciuchy kupiłem :)

efb22267781bf0adfc85da97a5f6d086.jpg

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem dzisiaj wycieczkę po sklepach i chyba jednak gravel (choć ciągle zastanawiam się jeszcze nad fitnessem, ze względu na kierownicę).

Na razie do finału przeszły:

Cannondale Caadx Tiagra:

https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2018-szosowe/cyclocross/caadx/caadx-tiagra

Scott Speedster Gravel 20 disc

https://www.scott.pl/produkt/685/4069/Rower-Speedster-Gravel-20-Disc/

Cannondale droższy o około 1000 zł.

Co uważacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cannona bym brał

Bezapelacyjnie. Przecież jest czerwony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie :);)

kolor robi swoje :)

Edytowane przez ecipeci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba raczej podobne sprzętowo, z tym że Scott jest na ramie 'endurance' a CAADX 'race' co oznacza inną geometrię i nieco inną pozycję na rowerze - bardziej rekreacyjną i mniej aerodynamiczną w przypadku tego pierwszego (ale zawsze można pokombinować z ustawieniem np. mostka czy siodełka i to skorygować). Zależy do jakiej jazdy potrzebujesz rower, najlepiej przymierz oba i zobacz na którym Ci wygodniej. CHYBA brałbym CAADX'a ale to nie moja kolorystyka, poszukaj też w innych sklepach, na zagranicznych chodzi po 999 GBP więc dużo taniej, może w PL też się uda znaleźć (a jak nie to się targuj w sklepie, zawsze kilka % urwiesz).

Ten Scott to też fajny rowerek i zostałby jeszcze 1000 na akcesoria albo ciuchy...

Ja dziś 65 km na szosie, jutro lekkie MTB na rozjazd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Zrobiłem dzisiaj wycieczkę po sklepach i chyba jednak gravel (choć ciągle zastanawiam się jeszcze nad fitnessem, ze względu na kierownicę).

Na razie do finału przeszły:

Cannondale Caadx Tiagra:

https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2018-szosowe/cyclocross/caadx/caadx-tiagra

Scott Speedster Gravel 20 disc

https://www.scott.pl/produkt/685/4069/Rower-Speedster-Gravel-20-Disc/

Cannondale droższy o około 1000 zł.

Co uważacie?

Popatrz sobie na Meride Silex - ciekawe gravele

Z canonna podoba mi sie Urban 8 ,ale bez blotnikow :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytlumaczylem sobie ze jednak potrzebuje nowych kol do mtb :):) kola wtb przekladam do ghosta . a trek zostaje bez kol tak wiec cos mocnego 29" do mtb budżet 1300 zl wiem ze to nie za wiele no ale . narazie DT swiss E1900 mam na mysli ale czekam na propozycje

Pomozecie !?!?!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś szosa 30 km :)

Film w toku ;)

Jutro jadę na MTB

Na ręce był był nowy G :) :)

Kot twierdzi, że fajne ciuchy kupiłem :)

poka nowy G ;) 

z bliska :)

Edytowane przez ecipeci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....

Co uważacie?

Ja wybor mialbym bardzo latwy :)

Najlepiej by bylo , gdybys mogl pojezdzic tymi rowerami, wtedy bierzesz wygodniejszy. Jezeli tylko na jednym, to jak wszystko jest ok to go bierzesz i nie ryzykujesz, jezeli nie jest ok to mozesz zaryzykowac ten drugi.

Ten speedster ma rame ta sama jak speedster szosowy, czy ja jakos wzmocnili ?

A w ogole to skad ten scott sie wzial w tym porownaniu ? :)

Wytlumaczylem sobie ze jednak potrzebuje nowych kol .....

Nikt by Cie chyba lepiej nie przekonal :)

Moze ty w downhillu czegos poszukaj ?

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1300zł za 2 koła czy jedno?  :P

jaka opona? Nie widzę ilości szprych przy E1900. Nie myślałeś żeby kupić obręcze np EX511 na 32 szprychy, do tego dobrać piasty np w/w novateca i zapleść takie koła? Trzeba doliczyć szprychy (też chyba najlepiej DT) i zaplatanie ale masz wtedy komponenty takie jakie chcesz. Nie wiem jakie masz opony ale ja bym się zastanowił nad szerokością wewn obręczy - E1900 25mm vs 30mm w EX511

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj koncertowo, w zwolnionym tempie wywaliłem się na rowerze - za krótko mam spd i zapomniałem o konieczności wypięcia buta. Na szczęście nic mi się nie stało, tylko trochę przytarłem o kostkę prawym rogiem na kierownicy. Dziwne uczucie tak bezwładnie lecieć razem z rowerem :)

Znacie kogoś w okolicy Warszawy, kto naprawdę dobrze centruje koła? Od początku miały bicie, dwa razy oddawałem je do "serwisu" i za każdym razem  dalej wracały krzywe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytlumaczylem sobie ze jednak potrzebuje nowych kol do mtb :):) kola wtb przekladam do ghosta . a trek zostaje bez kol tak wiec cos mocnego 29" do mtb budżet 1300 zl wiem ze to nie za wiele no ale . narazie DT swiss E1900 mam na mysli ale czekam na propozycje

Pomozecie !?!?!?!

Napisz do Dawida z daveo.pl Dobrze doradzi i fachowo złoży koła w dobrej cenie. Nie znam złej opini na temat jego pracy.

Mniejsza z perfekcją, wystarczy być bardzo dobrym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1300zł za 2 koła czy jedno? :P

jaka opona? Nie widzę ilości szprych przy E1900. Nie myślałeś żeby kupić obręcze np EX511 na 32 szprychy, do tego dobrać piasty np w/w novateca i zapleść takie koła? Trzeba doliczyć szprychy (też chyba najlepiej DT) i zaplatanie ale masz wtedy komponenty takie jakie chcesz. Nie wiem jakie masz opony ale ja bym się zastanowił nad szerokością wewn obręczy - E1900 25mm vs 30mm w EX511

No niestety za dwa kola

E1900 ma 28 szprych

Opony moje maja szerokosc 2.0 schwalbe RR

Mam kogos kto zaplata kola tylko brak konkretow czyli

Jaka piasta

Jaka obrecz

Jakie szprychy

Wiem ze 1300 zl to malo a duze wymagania

No ale nie skacze nie latam z hopy na hope.nie jezdze w gorach . plaski teren Warmi i Mazur

Edit.Slyszalem o daveo.pl jeszcze dzis napisze

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to pod 2.0 obręcz 30mm będzie przerostem formy nad treścią. Ale jak chcesz mocne koła to szukałbym raczej 32 szprych. 

Sztywnych osi chyba nie masz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie mam

Napisalem wlasnie do daveo.pl zobaczymy co powie

1300 zl to budzet na dwa kola . ale jezeli ktos zaproponuje tyl za 1000zl bardzo dobry to przod zostanie jaki mam i wezme tylko tyl . choc bym wolal komplet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba raczej podobne sprzętowo, z tym że Scott jest na ramie 'endurance' a CAADX 'race' co oznacza inną geometrię i nieco inną pozycję na rowerze - bardziej rekreacyjną i mniej aerodynamiczną w przypadku tego pierwszego (ale zawsze można pokombinować z ustawieniem np. mostka czy siodełka i to skorygować). Zależy do jakiej jazdy potrzebujesz rower, najlepiej przymierz oba i zobacz na którym Ci wygodniej. CHYBA brałbym CAADX'a ale to nie moja kolorystyka, poszukaj też w innych sklepach, na zagranicznych chodzi po 999 GBP więc dużo taniej, może w PL też się uda znaleźć (a jak nie to się targuj w sklepie, zawsze kilka % urwiesz).

Ten Scott to też fajny rowerek i zostałby jeszcze 1000 na akcesoria albo ciuchy...

Ja dziś 65 km na szosie, jutro lekkie MTB na rozjazd.

Ja wybor mialbym bardzo latwy :)

Najlepiej by bylo , gdybys mogl pojezdzic tymi rowerami, wtedy bierzesz wygodniejszy. Jezeli tylko na jednym, to jak wszystko jest ok to go bierzesz i nie ryzykujesz, jezeli nie jest ok to mozesz zaryzykowac ten drugi.

Ten speedster ma rame ta sama jak speedster szosowy, czy ja jakos wzmocnili ?

A w ogole to skad ten scott sie wzial w tym porownaniu ? :)

Nikt by Cie chyba lepiej nie przekonal :)

Moze ty w downhillu czegos poszukaj ?

Faktycznie Caadx tańszy w UK o ponad 1000 zł. W sklepie nie chcieli mi dać na niego rabatu, może jakiś symboliczny.

Scott jest obok, więc poszedłem obejrzeć :) Ramę wg katalogu ma inną niż szosowy speedster. 

Na Scocie jeździłem, bo była rama o dobrej wielkości. Caadx musiałbym zamówić w ciemno, jeździłem tylko na Synapse, ale to jednak coś innego. Scott rama XS, Cannondale 51. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj obudziłem się o 5:30... Pogniłem z 5 min i stwierdziłem co ja tak jak jakaś piz... będe w tym łóżku leżał. Uszykowałem fajne śniadanie. Ubrałem się i oto wynik :) Szybkie 15 km przed pracą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj obudziłem się o 5:30... Pogniłem z 5 min i stwierdziłem co ja tak jak jakaś piz... będe w tym łóżku leżał. Uszykowałem fajne śniadanie. Ubrałem się i oto wynik :) Szybkie 15 km przed pracą.

I tak trzymać :)

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie. Ja wczoraj trochę dłuższa trasa...9656bff0703db69b8199a5c8050bcd6e.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja prdle. Najwieksze wrazenie na mnie zrobil wynik: niedziela 5:30 :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi