Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Do białego OP - Moon jest fajnym rozwiązaniem ale można też spróbować jakiegoś Pilota albo wprowadzić trochę koloru na tarczę divera ( Omega ) lub choć na bezel ( Tudor) . A jeśli chrono to może jakieś z pazurem ( Autavia, Chopard MM ) lub z jeszcze większym pazurem ( Monaco)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość _gosc_

Nie wiem czy się nie rozczarujesz "paskolubnością" Exa 36mm. Raczej podejdą do niego tylko cieńsze paski. Paski standardowej grubości bardzo szybko będą się zdzierać z powodu niewielkiej odległości od teleskopów do koperty.

Mimo to gratuluję świetnego zegarka :)

Szybko mi się nie zdarzy - moje zegarki, poza Nomosem, i tak spędzają 95% czasu na bransolecie :)

Do białego OP - Moon jest fajnym rozwiązaniem ale można też spróbować jakiegoś Pilota albo wprowadzić trochę koloru na tarczę divera ( Omega ) lub choć na bezel ( Tudor) . A jeśli chrono to może jakieś z pazurem ( Autavia, Chopard MM ) lub z jeszcze większym pazurem ( Monaco)

Albo po prostu El Primero Chronomaster :) Chrono, kolor, bezel i jeszcze mechanizm używany przez Rolka w Daytonach. A obecnie dostępne wreszcie mają znów słuszny układ subtarczek

Edytowane przez MateuszDabrowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo po prostu El Primero Chronomaster :) Chrono, kolor, bezel i jeszcze mechanizm używany przez Rolka w Daytonach. A obecnie dostępne wreszcie mają znów słuszny układ subtarczek

Nowe Zenithy chrono niestety tylko w rozmiarze 38 :(

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to? Na stronie nadal są 38 i 42.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to? Na stronie nadal są 38 i 42.

Mówię o tych pięknych limitkach pokazanych w tym roku na Basel...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość _gosc_

Tych limitek to już pewnie nie ma ;) No i niestety wszystkie w metalach szlachetnych. Najnowsza iteracja standardowej stalówki też daje radę i długo się biłem między nią a Rolkiem. I w sumie jakbym nie miał już Speediego, to wybór padłby na Chronomastera 38 z niebieską tarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo po prostu El Primero Chronomaster :) Chrono, kolor, bezel i jeszcze mechanizm używany przez Rolka w Daytonach. A obecnie dostępne wreszcie mają znów słuszny układ subtarczek

Doceniam mechanizm ale nie trawię tej tarczy - no sorry nie każda legenda jest z mojej bajki - mogę mieć ładny zegarek z przeciętnym mechanizmem ale brzydala z fajnym mechanizmem ni Hu hu :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z OP 39 białym jako bazą to wcale nie tak łatwy dobór :-). Jak się kupi coś mega spektakularnego (Batman) to bialas się zakurzy. Więc dobralbym do niego :

1. OP39+Tudor fifty eight+Moonwatch

2. OP 39+ SUB

3. Sprzedałbym OP39 i zrobił : DJ41 blue+Tudor fifty eight+Moonwatch

Przy kolekcjach 2 lub 3 zegarki nie brałbym żadnych toksycznych marek jak Chopard,Brajtek,Zenith. Kolekcje 3 zegarków zresztą uważam za perfect bo jest cały czas amortyzacja każdego i trochę urozmaicenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy kolekcjach 2 lub 3 zegarki nie brałbym żadnych toksycznych marek jak Chopard,Brajtek,Zenith. Kolekcje 3 zegarków zresztą uważam za perfect bo jest cały czas amortyzacja każdego i trochę urozmaicenia.

Zenith i Brajtek to toksyczne marki?A to ciekawe...

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toksyczny= cena w butiku 100, cena na grey 70, cena po 1 dniu użytkowania 60. Najczęściej butiki i grey załadowane pod sufit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith i Brajtek to toksyczne marki?A to ciekawe...

Ja na przykład jako pierwszy markowy zegarek z wyższej półki chciałem zakupić Zenitha. Później przez jakiś czas chodziłem dookoła Brajtka Navitimera. Ostatecznie wybrałem jednak Rolka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toksyczny= cena w butiku 100, cena na grey 70, cena po 1 dniu użytkowania 60. Najczęściej butiki i grey załadowane pod sufit.

To nie oznacza od razu „toksyczności”...wszystko weryfikuje rynek, np. patrząc w drugą stronę obecne ceny Rolków imo są „toksyczne” ;)

Ja na przykład jako pierwszy markowy zegarek z wyższej półki chciałem zakupić Zenitha. Później przez jakiś czas chodziłem dookoła Brajtka Navitimera. Ostatecznie wybrałem jednak Rolka.

Jasne, ale kolega @Lotus pisał o 2 lub 3 zegarku, a to różnica. Wielkość kolekcji weryfikuje nasze poglądy (przynajmniej moje). I tak obok (obecnie) Omegi i Tudora mam Zenitha 38mm i uważam, że...to mój ulubiony zegarek :) a do niedawna miałem w kolekcji także Suba i ani myślę zmieniać zdania :)

Po prostu „toksyczne” wydaje mi się nie na miejscu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez urazu z toksycznoscią. Nie o zegarki tu chodzi tylko o marki i ich politykę cenową. Zenith, Brajtek itp z drugiej ręki to najlepsze deale. Kupione w butiku są toksyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, to zmienia postać rzeczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość _gosc_

Bez urazu z toksycznoscią. Nie o zegarki tu chodzi tylko o marki i ich politykę cenową. Zenith, Brajtek itp z drugiej ręki to najlepsze deale. Kupione w butiku są toksyczne.

To równie toksyczna będzie Omega, Seiko i właściwie każda matka poza modnymi, limitowanymi modelami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To równie toksyczna będzie Omega, Seiko i właściwie każda matka poza modnymi, limitowanymi modelami ;)

Trudno odmówić Ci racji ale najpopularniejsze Omega czy Seiko schodzą u nas jak ciepłe bułki na wtórnym .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że patologia sprzedażowa Rolexa, dla niektórch zaczyna być zaletą.

Tylko czekać jak dostana Nobla z ekonomii ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość _gosc_

Jak jesteś w stanie dostać zegarek, który chcesz, za cenę która Ci odpowiada to z pewnością jest zaletą. Kwestia balansu pomiędzy tymi elementami.

Na szczeście na jeszcze da się dorwać fajne rzeczy :)

2d0b8nt.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cisza. To chociaż zegarki poogladajmy. 1b480b3cf91753d618d503f3cdab2a1f.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cisza. To chociaż zegarki poogladajmy.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Mój skromny ale skoro nalegasz

886eb8335c95044fc061fd7bccd2887a.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość _gosc_

To ja też ;)

2dsprg4.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jest u Babci.

post-68982-0-60736200-1558020627_thumb.jpg

post-68982-0-57137600-1558020875_thumb.jpg

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, jak to jest mieć jednocześnie najbardziej i najmniej pożądanego współczesnego Rolexa ;-) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piękne okazy  :rolleyes:

dorzucam  :)

post-99839-0-57984700-1558020926_thumb.jpg

Edytowane przez Andrzej1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi