Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Szyszkops napisał:

Uuuuu niezły kozak emoji6.png

Ja tam widzę dwa kozaki :lol:

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie w niewłaściwych lasach szukasz.

W takich leżą w co drugiej kałuży...

4ca83a2a-1f29-4c92-85bb-36893cbdbc75.thumb.jpg.bf560e062a0ef5ebf02d2bd0e208d1a7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się wyjaśniło. Ja na Bawarii a tam w lasach są drogi asfaltowe lub inne utwardzone i można autem jeździć.  Brak kałuż = brak Rolków.. :(  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, nicon napisał:

Tomek, przekonałeś się do 5-cyfrowych? Super, myślałem ze ze względu na dopasowanie bransolety masz jedynie 6-cyfrowe. Chyba ze to stare foto albo pożyczony zegar ;)

Właśnie próbuję się przekonać, wziąłem na jakiś czas od znajomego. 

I zdania nie zmieniłem, dla mnie są sześciocyfrowe. I to nie tylko z uwagi na dopasowanie bransolety, ale też ogólną jakość wykonania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ZlyNY
W dniu 7.11.2020 o 05:48, mario1971 napisał:

Takie tam wspominki :) 20200816_201813-01.thumb.jpeg.fb07e8d50100ad53143c3f3502007978.jpeg

Oczko sie odkleilo  temu Misiu. 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Tommaso napisał:

Właśnie próbuję się przekonać, wziąłem na jakiś czas od znajomego. 

I zdania nie zmieniłem, dla mnie są sześciocyfrowe. I to nie tylko z uwagi na dopasowanie bransolety, ale też ogólną jakość wykonania.

O to to! Macając Suba od znajomego z bodajże 86 roku zastanawiałem się "to jest Rolex?!" zapięcie, bransoleta i spasowanie między uszami no nie tego oczekiwałbym od tej marki, rozumiem że to już nie nowy zegarek i swoje przeszedł, klimaty vintage- może się to podobać, ale to nie dla mnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 lat mu mija u mnie.

20200923_135733.jpg

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, nomysz4 napisał:

Polar niektórym się nie podoba ... nie kumam dlaczego...

Gucio lubi AirKinga... tak tylko przypominam 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio, nowe zapięcie do  5 cyfrowej referencji? Właśnie „wynalazłeś” zegarkowy synonim powiedzenia : pasować jak kwiatek do kożucha .... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, BRUDASKI wszystkie do mycia i spać. 

A285AFF8-7FF2-49B0-85C1-E487EF9D3262.jpeg

Edytowane przez Markiza

EXPERTEM nie jestem. Ale trochę się znam. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, nicon napisał:

Zapięcie, albo nawet cała bransoleta, wszystko pasuje idealnie, jak komuś przeszkadza brak masy to może wymienić. Czemu kwiatek do kożucha, to tylko bransoleta :).

Tutaj wiele fotek na kermicie, ale to taka sama koperta: https://www.rolexforums.com/showthread.php?t=534952&highlight=glidelock+on+submariner

W drugą stronę też można ;):

To nie kwestia czy się da tylko po co...może blaszka nie jest sexi ale za to dobrze pasuje do ciężaru i wizerunku 5 cyfrowych referencji. Zapinka od nowej referencji jest dłuższa, cięższa i ma gładki , gorzej imo korespondujący z bransoletą wzór. 

Z drugiej strony zapinka w nowej referencji poza szybką korektą stabilizuje klockowatą kopertę co nieco słodzi jej drewniany design. Staruszki są fajne bo są spójne w swoich niedoskonałościach  , nowe części imo odbierają im tą autentyczność. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, desmo napisał:

To nie kwestia czy się da tylko po co...może blaszka nie jest sexi ale za to dobrze pasuje do ciężaru i wizerunku 5 cyfrowych referencji. Zapinka od nowej referencji jest dłuższa, cięższa i ma gładki , gorzej imo korespondujący z bransoletą wzór. 

Z drugiej strony zapinka w nowej referencji poza szybką korektą stabilizuje klockowatą kopertę co nieco słodzi jej drewniany design. Staruszki są fajne bo są spójne w swoich niedoskonałościach  , nowe części imo odbierają im tą autentyczność. 

+1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
4 godziny temu, Smycel napisał:

Dwie powszechnie lubiane i szanowane marki razem 😁😂

Ale masz oko, rozpoznać kurtkę skórzaną Triumpha, po niewielkim fragmencie logo. Brawo Ty 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mnie fascynuje tu na forum umiejętność dostrzegania szczegółów na zdjęciach. Kiedyś jakiś kolega wrzucił zdjęcie zegarka i gdzieś w tle pojawił się ledwie widoczny gramofon. I rozpoczęła się dyskusja jaki to fajny sprzęt ma. Ostatnio w wątku Omegi kolega wrzucił zdjęcie nowego nabytku a ktoś zauważył (chyba w makro) że wskazówki są pokryte nierówno lumą. Czasem to aż strach zdjęcie wrzucić, bo się człowiek dowie tylu rzeczy😄.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zawsze mnie fascynuje tu na forum umiejętność dostrzegania szczegółów na zdjęciach. Kiedyś jakiś kolega wrzucił zdjęcie zegarka i gdzieś w tle pojawił się ledwie widoczny gramofon. I rozpoczęła się dyskusja jaki to fajny sprzęt ma. Ostatnio w wątku Omegi kolega wrzucił zdjęcie nowego nabytku a ktoś zauważył (chyba w makro) że wskazówki są pokryte nierówno lumą. Czasem to aż strach zdjęcie wrzucić, bo się człowiek dowie tylu rzeczy.

O nie, nie. Ta wskazówka wyglądała jak po wojnie, a nie, że nierówno pokryte lumą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Szyszkops napisał:

O nie, nie. Ta wskazówka wyglądała jak po wojnie, a nie, że nierówno pokryte lumą emoji6.png

No była, była, ale ja nie zauważyłem za pierwszym razem, być może ze wzrokiem słabo. W tym przypadku akurat to powinno pomóc koledze wymienić produkt (miejmy nadzieję). Czasem człowiek wstawi zdjęcie nadgarstkowe zegarka a dowie się że w tle, 200m dalej widać sąsiadkę pod prysznicem 🤪. Jakby tu był zespół detektywów-tropicieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi