Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Orlenu nie przebije nikt :)

A tak naprawdę to wkurza mnje złodziejski kurs euro w Kruku.

Poważnie zastanawiam się czy odbiorę wzzystkie zegarki na które czekam. Pożyjemy, zobaczymy.

Nie jesteś sam z tymi myślami.

24 minuty temu, sanik napisał(-a):

Ale kurs to żadna nowość, od lat jest różnica kilkudziesięciu gr. 

Co nagle się stało, że masz wątpliwości, czy odbierać? 😀

Jak otworzą listy, to te 6~7% spreadu zrobi różnicę. W DE będziesz mógł kupić zegarek nawet o 10% taniej. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, a_team said:

Wszystkiego Najlepszego w 2023 roku. Oby był lepszy niż 2022, chociaż jak dla mnie jeśli będzie taki sam, to też będzie super emoji28.png

A poniżej - mówcie co chcecie - najlepszy konfig DJ, jedynie można żonglować kolorem cyferblatu emoji16.png

8863f1588b9fc42182bf87324b3e3478.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Piękny ale nie wiem czy miętus nie lepszy, ciutkę. Oyster i smooth bezel tez fajna konfiguracja - zależy czy idziesz bardziej w sport czy w elegancję... Może to głupio zabrzmi ale jako ojciec dwóch małych dziewczynek zawsze jestem świadomy bezelow bo one naprawdę mogą zadrapać. Nie raz mój sub zostawił ślady po zabawie haha! Pozdrawiam i gratuluje pięknego Rolexa!

1 hour ago, desmo said:

No faktycznie pełna egzotyka….To zegar Wodnika Szuwarka czy oficera Afrika Korps?

😂😂😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, sanik napisał(-a):

Ale kurs to żadna nowość, od lat jest różnica kilkudziesięciu gr. 

Co nagle się stało, że masz wątpliwości, czy odbierać? 😀

Czekamy z rodziną na sporo Rolexów. 

Obecny kurs zbliżony bądź równy do 5 złotych (nie wiem ile jest dokładnie), jest dla mnie absurdalny.

Czuję się, jakbym się schylał po mydło w miejscu gdzie nie powinienem tego robić.

Żadnego zegarka nigdy nie sprzedałem i nie mam takich planów, ale pewnie jak wielu kolegów, oprócz realizowania pasji traktuję te zakupy jako inwestycję na czarną godzinę i spuściznę dla dzieci - które pasję będą podzielać lub nie.

Przy obecnych cenach na rynku wtórnym traci to nieco sens. Milgauss i AK szczególnie.

Nie mam wątpliwości do DD bo to marzenie, które chce spełnić, co do reszty uczucia mam mieszane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minutes ago, mroova said:

Zawsze gdy go widzę, przypomina mi się dość niesmaczna aferka z koszulką Zary - szybko zmieniono oznaczenia:

Koszulka z bambusem

😳

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, KrysH napisał(-a):

Opisuje tylko moje doświadczenie z F.P. Journe - było to dosyć niezwykle przeżycie zobaczyć zegarek który sam ustawia czas.  Nigdy wcześniej tego nie widziałem wiec tez może stad moje zaskoczenie! O tym modelu mowa:

https://www.fpjourne.com/en/collection/elegante-collection/elegante-48-mm-titanium

Ten Longines za 3k też to potrafi. 

20200618_084319-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na modelach przebitki były po 100% to nikogo kurs specjalnie nie bolał, honor też nie doskwierał. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Żadnego zegarka nigdy nie sprzedałem i nie mam takich planów, ale pewnie jak wielu kolegów, oprócz realizowania pasji traktuję te zakupy jako inwestycję na czarną godzinę i spuściznę dla dzieci - które pasję będą podzielać lub nie.

Przy obecnych cenach na rynku wtórnym traci to nieco sens. Milgauss i AK szczególnie.

Nie mam wątpliwości do DD bo to marzenie, które chce spełnić, co do reszty uczucia mam mieszane.

Żadnej tzw. inwestycji nie możesz być pewien. Zakładanie że coś co posiadasz będzie rosło zawsze, jest błędem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.01.2023 o 11:00, Lukasz23212 napisał(-a):

Na Daytone czekalem 5 lat i jak sie zapisywalem to byla po ok 47tys jak dobrze pamietam- odebralem za 67tys…a dzis widze ze jest i tak drozej… nie ma co patrzec na to…

Każdy ocenia indywidualnie, ale jakby po wyjściu z salonu na Subie była strata, to jestem ciekawy ilu by zapłaciło za ten zegarek 45-50K. Ja raczej bym spasował, bo tej wartości kompletnie nie widzę. Nie mówię o Milgausie za prawie 50k, czy Ak za blisko 40k, bo to jakieś żarty już.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, tbn napisał(-a):

Jak na modelach przebitki były po 100% to nikogo kurs specjalnie nie bolał, honor też nie doskwierał. ;)

Nie przypominam sobie takiej rozbieżności w kursie przy poprzednich zakupach.

Dodatkowo zawsze korzystałem z otrzymanych punktów na zakup innych, tańszych zegarków lub biżuterii dla żony. 

Tego też już nie ma.

Jak paliwo było w normalnej cenie to też nikt specjalnie na orlen nie psioczył ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, tbn napisał(-a):

Kto kupował dla siebie to w doopie miał kurs. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię czytać ten temat ale widzę, że jednak część miłośników to inwestorzy. 😀

6 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Kto kupował dla siebie to w doopie miał kurs. 

Chciał mieć zegarek tak jak Michał napisał. 

Zawsze jak się nie podoba trzeba tylko obejrzeć i nie odbierać. Pewnie się nie znam bo nie mam Rolexa tylko jak chcę jakiś zegarek w moim zasięgu to go zamawiam i czekam maks tydzień na przesyłkę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu łatwiej podejmować decyzję o zakupie, jak wiesz, że szybko sprzedasz, a nawet zarobisz. Jak zaczyna w grę wchodzić strata, to inaczej już się patrzy, co można przeczytać w tym wątku, nie mówię tylko o ostatnich dywagacjach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minutes ago, mario1971 said:

Ten Longines za 3k też to potrafi. 

20200618_084319-01.jpeg

HA! WOW. Czy to twój Longines? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Chciał mieć zegarek tak jak Michał napisał. 

Zawsze jak się nie podoba trzeba tylko obejrzeć i nie odbierać. Pewnie się nie znam bo nie mam Rolexa tylko jak chcę jakiś zegarek w moim zasięgu to go zamawiam i czekam maks tydzień na przesyłkę. 

Myślę, że fajnie kupić coś czego się pragnie, co cieszy i na tym nie stracić.

Tak samo podchodzę do tematu w kontekście samochodów czy nieruchomości - a żadnym inwestorem nie jestem :)

Poza Rolexami mam pewnie z 50 innych zegarków, które nie mają zbyt wielkiej wartości - od QQ przez Timexy, Certiny, Balle i inne wynalazki.

Chyba raczej postrzegam siebie jako miłośnika :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, tbn napisał(-a):

Po prostu łatwiej podejmować decyzję o zakupie, jak wiesz, że szybko sprzedasz, a nawet zarobisz. Jak zaczyna w grę wchodzić strata, to inaczej już się patrzy, co można przeczytać w tym wątku, nie mówię tylko o ostatnich dywagacjach. 

Ja też sprzedałem kilka zegarków czy odesłałem po zakupie ale czy przy tym odbiorze nie można podjąć decyzji?? Wiem, że to duże kwoty na dobra luksusowe ale ciężko po zakupie czegoś liczyć o zysku. To jest tylko moje zdanie no  ale niestety ja chyba nie zarobiłem na niczym co kupiłem nawet nowe stąd taki post. 

2 minuty temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Myślę, że fajnie kupić coś czego się pragnie, co cieszy i na tym nie stracić.

Tak samo podchodzę do tematu w kontekście samochodów czy nieruchomości - a żadnym inwestorem nie jestem :)

Poza Rolexami mam pewnie z 50 innych zegarków, które nie mają zbyt wielkiej wartości - od QQ przez Timexy, Certiny, Balle i inne wynalazki.

Chyba raczej postrzegam siebie jako miłośnika :)

Mój post pewnie jest z mojego doświadczenia, że nawet nowego zegarka nie sprzedałem z zyskiem. Nikogo nie chciałem urazić. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, KrysH napisał(-a):

HA! WOW. Czy to twój Longines? 

Nie. Kolega z pracy dostał go na jubileusz, a ja wybierałem mu zegarek. 

21 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Inwestycja w siebie, w swoje hobby to chyba coś zupełnie naturalnego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minutes ago, tbn said:

Każdy ocenia indywidualnie, ale jakby po wyjściu z salonu na Subie była strata, to jestem ciekawy ilu by zapłaciło za ten zegarek 45-50K. Ja raczej bym spasował, bo tej wartości kompletnie nie widzę. Nie mówię o Milgausie za prawie 50k, czy Ak za blisko 40k, bo to jakieś żarty już.  

No to się stary mocno nie zgadzamy bo ja uważam akurat że Rolexy w cenie msrp są wręcz za tanie na to jak są zbudowane i jaka jakość reprezentują - uważam ze rolex mógłby spokojnie więcej kosztować, szczególnie w stalowych modelach. Powiem to jeszcze raz: stalowe Rolexy w cenie katalogowej są dysproporcjonalne tanie w stosunku do ich jakości wykonania, niezawodności i wytrzymałości. Spokojnie mogliby kasować więcej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowym rokiem widzę przychodzi refleksja, że miłośnikiem marki się jest dopóki jest przebitka. 😀

Teraz gdy ceny na wtórnym przechodzą korektę, to nagle Rolex od AD, może nie być wart swojej ceny 🤔

A czym technologicznie AK ustępuje EX, czy OP, że taki niewart?

A, że ceny z d..py są to inna kwestia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, KrysH napisał(-a):

No to się stary mocno nie zgadzamy bo ja uważam akurat że Rolexy w cenie msrp są wręcz za tanie na to jak są zbudowane i jaka jakość reprezentują - uważam ze rolex mógłby spokojnie więcej kosztować, szczególnie w stalowych modelach. Powiem to jeszcze raz: stalowe Rolexy w cenie katalogowej są dysproporcjonalne tanie w stosunku do ich jakości wykonania, niezawodności i wytrzymałości. Spokojnie mogliby kasować więcej. 

Skoda Octavia, którą jeżdżę też póki co jest niezawodna ale czy ma kosztować dwa razy tyle?? 

Czy zegarek za 50k jest stosunkowo tani do tego co prezentuje?? Podoba mi się marka sam pewnie chętnie Ponosiłbym  kilka Rolexow ale nie zgodzę się z taką tezą 😀

13 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Nie. Kolega z pracy dostał go na jubileusz, a ja wybierałem mu zegarek. 

Inwestycja w siebie, w swoje hobby to chyba coś zupełnie naturalnego. 

Inwestycja w swoje hobby jak najbardziej naturalna ale Ty Mariusz mam wrażenie, że nie kupujesz zegarka jako inwestycji chyba że w hobby 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, KrysH napisał(-a):

To mało popularny pogląd, lecz ja się z Tobą w pełni zgadzam.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, KrysH napisał(-a):

Śmiała teoria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, KrysH napisał(-a):

Wow, człowiek całe życie się uczy. To już ociera się o fanatyzm.

P.s. Za dużo Filipińczyków w Roleksach?

Edytowane przez Kurzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mylof napisał(-a):

To mało popularny pogląd, lecz ja się z Tobą w pełni zgadzam.

Chłopaki nie mówcie o tym głośno, bo Kruk też to czyta i jeszcze wpadną na pomysł euro po 7 zł, aby polskich miłośników zadowolić ceną 😀

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Zielona z palmami jest bardzo nieczytelna i szybko się nudzi, moim zdaniem.

F54FC930-8D57-4AF9-9BA5-018044685431_1_105_c.thumb.jpeg.028ea1feba34c97b74c9b79bf25dd507.jpegE81F5180-2687-4263-B3C0-B7544F5FA40F_1_105_c.thumb.jpeg.73abbd5712ba2e1e60f10ef88bf2acd3.jpeg

Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że to jest ten sam kolor/wariant koloru ze zdjęcia poniżej?!

image.png.ac4d791a88c15142f07fd5eb28d5f8e9.png

Edit: Dobra, to moja wina... Miałem na myśli kolor z konfiguracji, która wkleiłem powyżej - nie tę palmową. Mea culpa.

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi