Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, tomekr89 napisał(-a):

Ja mam rysę zarówno na antyrefleksie jak i samym szkiełku obok cyklopa. Jak do tego doszło nie wiem... to mój drugi zegarek w którym "udało" się szafir zarysować.

Pewnie byłeś na tej samej imprezie co @artme😁

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszni z Wasz szczególarze. Dopatrzyć się porysowanego antyrefleksu na cyklopie... Podziwiam. Kiedyś jak oglądałem po raz pierwszy suba date w WKruku, to sprzedawca mówił, że AR jest pod cyklopem, na szkle pod cyklopem, nie od wewnątrz. I że cyklop jest przyklejony na tym AR. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, facecik napisał(-a):

Straszni z Wasz szczególarze. Dopatrzyć się porysowanego antyrefleksu na cyklopie... Podziwiam. Kiedyś jak oglądałem po raz pierwszy suba date w WKruku, to sprzedawca mówił, że AR jest pod cyklopem, na szkle pod cyklopem, nie od wewnątrz. I że cyklop jest przyklejony na tym AR. 

Ciezko nie widziec, jak sie czesto sprawdza date a cyklop jest obły i lapie zalamania swiatla pod kazdym katem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te zegarki sa piekne. Przemawiają do mnie. Mówią, ze chciałyby być użytkowane przeze mnie🥹😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Czarek03 napisał(-a):

Czy proszono Was żeby sfotografować formularz zapytania w Rolexie? 

E67A7C81-A5D0-4EDD-96F2-465D3938CB1B.jpeg

Chyba zależy od sprzedawcy. W tym samym salonie jeden powiedział, że można zrobić zdjęcie, innym razem drugi o czymś taki nie mówił. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
50 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

40 vs 36 

40 vs 36.jpg

40 będzie idealnie leżeć na nadgarstku :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Czarek03 napisał(-a):

Czy proszono Was żeby sfotografować formularz zapytania w Rolexie? 

E67A7C81-A5D0-4EDD-96F2-465D3938CB1B.jpeg

Czy moderacja/admini mogliby zrobić coś z wpisami kolegi Czarek03 lub chociaż przyjrzeć się ewentualnym multikontom?

Raz płacze skąd się bierze pieniądze na Rolexy, później kupuje rzekomo Tudory, pyta o rzeczy do wygooglania w 10 sekund udając zainteresowanie tematem.  Tu opisuje przaśnie, że zamówił Daytonę. W wątku TH, że nie znosi chronografów. Słowem trolowanie rozlało się już po kilku tematach.

Cenie sobie to, że jest tu w miarę spokojnie i o niebo przyjemniej rozmawia się niż na znanej grupie zegarkowej na FB, gdzie trole są  na porządku dziennym. I chciałbym, żeby tak nadal było. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert, tak trzymaj i nie odpuszczaj. 😁

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, memento mori napisał(-a):

Czy moderacja/admini mogliby zrobić coś z wpisami kolegi Czarek03 lub chociaż przyjrzeć się ewentualnym multikontom?

Raz płacze skąd się bierze pieniądze na Rolexy, później kupuje rzekomo Tudory, pyta o rzeczy do wygooglania w 10 sekund udając zainteresowanie tematem.  Tu opisuje przaśnie, że zamówił Daytonę. W wątku TH, że nie znosi chronografów. Słowem trolowanie rozlało się już po kilku tematach.

Cenie sobie to, że jest tu w miarę spokojnie i o niebo przyjemniej rozmawia się niż na znanej grupie zegarkowej na FB, gdzie trole są  na porządku dziennym. I chciałbym, żeby tak nadal było. 😉

Nie mam multicont, a chrono rzeczywiście nie lubie . Czy sensem pańskiego istnienia jest analiza moich wpisów ? Nie przeczę, ze niektóre tworzyłem w stanie wskazującym, ale trollizm ? A może zazdrość przemawia? Człowieku zajmij się swoją robotą i rodziną ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, pixa_ns napisał(-a):

Chyba zależy od sprzedawcy. W tym samym salonie jeden powiedział, że można zrobić zdjęcie, innym razem drugi o czymś taki nie mówił. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Jak poprosili o zdjęcie to dostaniesz, jak nie to może być gorzej. Taka jest zasada. Mi pozwolili w zeszłym roku sfotografować formularz i dostałem swoje. Żona zamawiała jakieś damskie 36. Nie sfotografowała i nie dostała do dziś. Także wiecie 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, tomekr89 napisał(-a):

Masz jakąś super lupę? Na zdjęciu niestety nie widać dokładnie jaki jest grawer korony?

jakiś trudno na tle tej tarczy uchwycić ostry obraz, ale proszę. Lepiej już się nie da 

66078DFB-6CDA-4596-88B2-A0716DED25CD.jpeg

2 minuty temu, Tanatos70 napisał(-a):

66078DFB-6CDA-4596-88B2-A0716DED25CD.jpeg

Dla porównania: 

28F80C13-9A35-46F4-9A19-CC605D373767.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tanatos70
Może Rolex poszedł po rozum do głowy i teraz wszystkie nowe modele będą miały AR? PS - Przepiękny ten miętus. Chciałbym takiego DJ... tyle że bez daty. 

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, tomekr89 napisał(-a):

@Tanatos70
Może Rolex poszedł po rozum do głowy i teraz wszystkie nowe modele będą miały AR? PS - Przepiękny ten miętus. Chciałbym takiego DJ... tyle że bez daty. 

Tez mi się niezmiernie podoba 😊. Moje odbiory sugerują, że przynajmniej od 2021 tak jest w istocie i wewnętrzny antyrefleks jest obecny 

A9720966-E9C5-4A5D-940A-4632C7CE10FF.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Happy Day! Po 18 miesiącach dzisiaj wreszcie zadzwonili. Może do Świąt uda się odebrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, tomekr89 napisał(-a):

@Tanatos70

Ale wtedy nie byłby już DJ tylko J (Rolex just) 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Tanatos70 napisał(-a):

Jak poprosili o zdjęcie to dostaniesz, jak nie to może być gorzej. Taka jest zasada. Mi pozwolili w zeszłym roku sfotografować formularz i dostałem swoje. Żona zamawiała jakieś damskie 36. Nie sfotografowała i nie dostała do dziś. Także wiecie 😊

Nie wydaje mi sie, ze ma to jakiekolwiek znaczenie. Jedni dostana pepsi po pol roku, jedni po roku, a jeszcze ktos inny po 3 latach nie dostaje…

Ja przy zapisie nawet nie robilem zdjecia formularza.

A najdłużej na R czekalem rok.
A z kolei teraz największy piękniś ze stajni zaczyna bić rekordy i zaczyna 13 miesiąc lecieć😂😂😂

Z tego co śledzę wątek, to Klienci bez historii dostawali AK po paru miesiącach - więc zezowate szczęście✌️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, wieloryb napisał(-a):

Ale wtedy nie byłby już DJ tylko J (Rolex just) 😀

Powinni go nazwać Oyster Perpetual Just. Albo Date Just No Date :D

43 minuty temu, Tanatos70 napisał(-a):

Moje odbiory sugerują, że przynajmniej od 2021 tak jest w istocie i wewnętrzny antyrefleks jest obecny 

@Krystian @mario1971 Możecie (w nawiązaniu do dyskusji) zerknąć na grawer na szkiełku Waszych stalowych Subów?

Edytowane przez tomekr89

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Tanatos70 napisał(-a):

No właśnie bardzo atrakcyjna Pani z salonu Rolexa oznajmiła mi, ze nie wypuści nas( tj córki i mojej osoby) jeśli nie zrobimy fotek tych formularzy. Dodała jeszcze, ze Wweryfikatorzy powinni przychylić się do naszej prośby zakupu tych zegarków . Byłbym bardzo rad gdyby tak sie stało . Nie jestem handlarzem co oznajmiłam w salonie zgodnie z prawdą i chciałbym w swoim środowisku być kimś w rodzaju „ambasadora marki” Dostałem jeszcze na odchodne dwa różne katalogi Rolexa. 

48F30B0C-0463-4D12-AE97-1E7BE1506EFA.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Czarek03 napisał(-a):

No właśnie bardzo atrakcyjna Pani z salonu Rolexa oznajmiła mi, ze nie wypuści nas( tj córki i mojej osoby) jeśli nie zrobimy fotek tych formularzy. Dodała jeszcze, ze Wweryfikatorzy powinni przychylić się do naszej prośby zakupu tych zegarków . Byłbym bardzo rad gdyby tak sie stało . Nie jestem handlarzem co oznajmiłam w salonie zgodnie z prawdą i chciałbym w swoim środowisku być kimś w rodzaju „ambasadora marki” Dostałem jeszcze na odchodne dwa różne katalogi Rolexa. 

48F30B0C-0463-4D12-AE97-1E7BE1506EFA.jpeg

I ta pani w salonie  się nie kapła że Ty to Ty ? 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi