Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, machlo napisał(-a):

Niecały miesiąc, ale daruj sobie Kruka, bo i tak nie sprzedadzą. 😕 

Czyli co - jak Ci brakuje fabrycznej bransolety to nie możesz normalnie dokupić do niej ogniw u AD? Możesz tylko schudnąć?

Dziwna jest polityka Rolexa, w Omedze nie ma z tym problemu - zamawiasz, odbierasz z darmowym montażem lub bezpłatna przesyłka kurierska ( butik ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Bugs napisał(-a):

Czyli co - jak Ci brakuje fabrycznej bransolety to nie możesz normalnie dokupić do niej ogniw u AD? Możesz tylko schudnąć?

Dziwna jest polityka Rolexa, w Omedze nie ma z tym problemu - zamawiasz, odbierasz z darmowym montażem lub bezpłatna przesyłka kurierska ( butik ).

Chodzi o to, że to nie jest półogniwo od Explorera tylko od Suba i oficjalnie nie sprzedadzą części do innego zegarka. Pytanie czy do Suba sprzedadzą i pozwolą na odbiór samego ogniwa jak się przyjdzie z zegarkiem czy musi to się odbyć od razu z montażem u nich.

Co do Omegi to kiedyś, za czasów PO 2500 można było zamówić sobie bezel, wkładkę, wskazówki a od kilku ładnych lat też już się nie da i można to zrobić tylko z montażem u nich, ale ogniwa, piny i zapięcia nadal można.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, memento mori napisał(-a):

Chodzi o to, że to nie jest półogniwo od Explorera tylko od Suba i oficjalnie nie sprzedadzą części do innego zegarka. Pytanie czy do Suba sprzedadzą i pozwolą na odbiór samego ogniwa jak się przyjdzie z zegarkiem czy musi to się odbyć od razu z montażem u nich.

Co do Omegi to kiedyś, za czasów PO 2500 można było zamówić sobie bezel, wkładkę, wskazówki a od kilku ładnych lat też już się nie da i można to zrobić tylko z montażem u nich, ale ogniwa, piny i zapięcia nadal można.

No tego właśnie nie rozumiem - trzeba mieć zegarek żeby kupić ogniwo/półogniwo i to tylko do takiego zegarka jaki mam, i tylko na miejscu za okazaniem zegarka?

Rozumiem że bezel, wskazówki - wymiana tego wymaga trochę więcej wiedzy i fachowego sprzętu ale ogniwo na śrubkach?

Nie mogę sobie kupić ogniwa jakie chcę i zamontować we własnym zakresie do tego do czego potrzebuję, albo trzymać na zapas jak się spasę? To jest chore....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Bugs napisał(-a):

No tego właśnie nie rozumiem - trzeba mieć zegarek żeby kupić ogniwo/półogniwo i to tylko do takiego zegarka jaki mam, i tylko na miejscu za okazaniem zegarka?

Rozumiem że bezel, wskazówki - wymiana tego wymaga trochę więcej wiedzy i fachowego sprzętu ale ogniwo na śrubkach?

Nie mogę sobie kupić ogniwa jakie chcę i zamontować we własnym zakresie do tego do czego potrzebuję, albo trzymać na zapas jak się spasę? To jest chore....

Oficjalnie przynajmniej, mogą być też problemy z serwisem, jak zauważą część, która nie należy do danego modelu. Ciekawe czy wtedy uznają, że franken i odmówią serwisu? ;)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwieksza abstrakcja jest to, ze nawet paska (czy bransolety) nie chcą wymienić na inny niż ten, z którym dany model wychodzi. Zegarek to zegarek, a pasek to pasek. Ale nie w Rolexie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Toho napisał(-a):

Najwieksza abstrakcja jest to, ze nawet paska (czy bransolety) nie chcą wymienić na inny niż ten, z którym dany model wychodzi. Zegarek to zegarek, a pasek to pasek. Ale nie w Rolexie.

Czy tak jest tylko w Polsce 🤔

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, z wiekiem  kilogramów mniej a stary SUB na granicy zespołu cieśni nadgarstka 🤔Jakby komuś zbywało ogniwo od bransolety Oyster z okolic ostatniego  przełomu tysiącleci to proszę o info.

D884FC6F-A3CF-496E-A3BA-D1186EB4973B.jpeg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo

Detale 😉

IMG_2034.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MarcinWola

Życzę udanego wieczoru🙌.

Może ktoś poszukuje Sub z datą . Chętnię odstąpię bądź wymienię się na GMT Pepsi na Oyster albo Batgirl. Najlepiej nowe albo jak nowe.

dodam ogłoszenie w tym tyg na fb i na główną stronę. 

IMG_5569.jpeg

Edytowane przez MarcinWola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, MarcinWola napisał(-a):

Życzę udanego wieczoru🙌.

Może ktoś poszukuje Sub z datą . Chętnię odstąpię bądź wymienię się na GMT Pepsi na Oyster albo Batgirl. Najlepiej nowe albo jak nowe.

dodam ogłoszenie w tym tyg na fb i na główną stronę. 

IMG_5569.jpeg

Wykup pakiet i wstaw na bazarku... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wizyta u tescia - strefa czasowa w Poznaniu ta sama co Wawie 😂

E5CC2594-734F-47B2-B347-1BD6DE443AFC.jpeg

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy też jeszcze odpoczywacie?

a5a2a5397e9b09492b49e806a47bc477.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi