Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Jeden z trzech Tudorów, który mi się spodobał w trakcie przymiarki. Jest jednak zbyt masywny na mój wątły nadgarstek. 

Nie taki wątły, spokojnie udźwignąłby tudora chrono. 

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
Godzinę temu, Musa19 napisał(-a):

@Bronzo, w razie czego w Maspalomas mają jeszcze drugi salon😉

PS. Zaglądałeś po sąsiedzku do Geneve?

Zaglądałem, ale nie miałem śmiałości by pytać o Patka 😬

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, mroova napisał(-a):

Ha ! Nie udawaj, że nie wiesz:

"Jeden z biznesmenów zakłada na spotkanie zegarek firmy Patek Philippe, którego średnia cena wynosi ok. 300 tys. zł, choć dla niewprawnego oka nie będzie przedstawiał większej wartości niż typowy szwajcarski zegarek (zgodnie z definicją Rooka38 pełni on rolę rytualnego przedmiotu). Przy stole negocjacyjnym drugi z biznesmenów, który sam posiada czasomierz Rolexa o nie mniejszej wartości, od razu rozpoznaje markę kooperanta (choć może nie konkretny model i cenę) i kilkukrotnie patrzy to na zegarek, to w oczy biznesmena. Właściciel zegarka Patek Philippe również spogląda na Rolexa i w oczy
kooperanta i ma już przekonanie, że podzielają wiedzę wspólną z drugim biznesmenem. Obaj biznesmeni widzą zegarki (swój i kooperanta) oraz siebie nawzajem obserwujących je. W ten sposób wiedza o zegarkach staje się wiedzą wspólną – każda z osób wie o nich i wie, że partner dostrzega sam zegarek, jak i skierowany na niego wzrok pierwszej z osób oraz wie, że druga osoba ma analogiczne spostrzeżenia. Przedmioty rytualne spełniły zatem swoje zadanie, ponieważ zakomunikowały niewerbalnie zamożność biznesmenów, uwiarygadniając ich tym samym w oczach partnera. Jednak trzeci biznesmen, choć spogląda na zegarek pierwszego i drugiego, nie przejawia żadnych emocji, które mogłyby wskazywać, że w ogóle rozpoznaje marki, co więcej, żąda od kooperantów zeznań finansowych jako gwarancji wypłacalności. Pierwszy i drugi biznesmen patrzą na siebie i znów ugruntowują wiedzę wspólną na temat trzeciego negocjatora. Pierwszy wie, że drugi wie, że drugi wie, że pierwszy wie, że trzeci nie jest zamożnym biznesmenem, ponieważ nie rozpoznał symboli statusu, które winien był rozpoznać typowy bogaty przedsiębiorca. Przez implikację wiedzą zatem, że nie jest przez to wiarygodny pod względem wypłacalności i nie będą prowadzić z nim interesów. Wszystko odbyło się pozawerbalnie, jedynie za pośrednictwem atrybutów (rytualnych przedmiotów)." 

Z drugiej jednak strony:

"Jeśli kooperant nosi Rolexa, jest pewnie nuworyszem bez gustu i wybrał go, aby manifestować bogactwo, zatem jest obłudny i narcystyczny, co czyni go niewiarygodnym partnerem."

😉

ooops, @memento mori był p.erwszy

Co za bzdura 😂

Odkad posiadanie drozszego zegarka jest gwarancja jakiejkolwiek wyplacalnosci? 

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Co za bzdura 😂

Odkad posiadanie drozszego zegarka jest gwarancja jakiejkolwiek wyplacalnosci? 

Dokonany przeze mnie dla @mario1971 wybór był mocno stronniczy - prześmiewczy z tez zawartych w cytowanym fragmencie dysertacji. Najbardziej spodobało mi się podkreślone przeze mnie zdanie - przypominało mi relację Stirlitza i Centrali w Moskwie.

Ale może krzywdzę w ten sposób autora ? Nie wiem, wczoraj wcisnąłem Ctrl i F i wpisałem "Rolex", więcej nie czytałem.

Edytowane przez mroova
literówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
32 minuty temu, pixa_ns napisał(-a):

To przelicznik będzie 5.10? 🤣

Na to wychodzi 😆😆😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To przelicznik będzie 5.10?

Po październikowym posiedzeniu pewnie 5,50 ;-)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.09.2023 o 14:49, memento mori napisał(-a):

Na pewno przeczytam całość w wolnej chwili. Tak na szybko po paru losowych akapitach o zegarkach autor chyba nigdzie nie wspomina o alternatywnych powodach danego wyboru. Dlatego moim zdaniem praca nie zdobędzie uznania na forach dla pasjonatów aut i zegarków, ponieważ jest pisana przez pryzmat postrzegania przeciętnego Kowalskiego.

Dokładnie tak, a postrzeganie „luksusu” przez Kowalskiego kreuje dziś np. taki celebryta 🤗 https://www.tiktok.com/@donarmanii_official/video/7243801866457337114

Repozytorium powstało m.in, na podstawie „głosu anonimowego respondenta”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Gorąco w tej Warszawie.

4fc25a2af0cf4ed4b2f383144ca674f5.jpg

Nigdy bym nie nie sprzedawał. Ostatnia Daytona z piękną kopertą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, tomekr89 napisał(-a):

Nigdy bym nie nie sprzedawał. Ostatnia Daytona z piękną kopertą. 

Nigdy nie mów nigdy!  Na ten moment jest to żelazna pozycja w mojej kolekcji. Jak długo, to się okaże. 😁

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Nigdy nie mów nigdy!  Na ten moment jest to żelazna pozycja w mojej kolekcji. Jak długo, to się okaże. 😁

Jakby miało się coś zmienić, daj znać, bo zaczyna za mną chodzić Panda :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.09.2023 o 16:06, pixa_ns napisał(-a):

To przelicznik będzie 5.10? 🤣

Nie doceniłem kruków. Myślałem że po prostu rżną klientów jak typowy januszex, ale oni mieli cynk od Jaszczembia.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

;)

20230907_193759.jpg

2 ,3,4,m ?;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

X3M :)

Też ekstra 💪

Edytowane przez gasp50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mrstatler napisał(-a):

Choroba nie ustępuje.
Cukierkowe kolory. Bardzo, bardzo wygodny. Wymiana z kolegą z fb.

Przy okazji spotkania wymacałem nowego Suba z datą. Na pewno nie jest to zegar dla mnie. 2e5107f0bc5891db030ae37c0b7a6583.jpg

Gratuluję 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi