Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

2 hours ago, mario1971 said:

W chwili obecnej żaden Lange 1 nie bywa pułkownikiem i na półce raczej się nie kurzy. 😬

20211201_131828-01.jpeg

Wow czy to twój Lange 1 Moonphase?! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kad rolex będzie wiedział ze został otwart gdzie indziej u innego zegarmistrza do sprawdzenia autentyczności ! Dziękuje za odp

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wow czy to twój Lange 1 Moonphase?! 
Nie, ja mam tylko Up/Downa.

9cf1e105b43685bd59623161ebe677c7.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, szlugaj1 napisał(-a):

Z kad rolex będzie wiedział ze został otwart gdzie indziej u innego zegarmistrza do sprawdzenia autentyczności ! Dziękuje za odp

Domyslam sie, ze dostaniesz jakis dokument potwierdzajacy serwis, wiec to bedzie dowod, jednak jak pozniej ktos inny jeszcze raz go otworzy, to juz inna sprawa 

😊

23 godziny temu, Sebak napisał(-a):

Jeżeli mielibyście mieć tylko jednego Rolexa, który by to był? 

Sub jest u wiekszosci uzytkownikow nr 1 (i u mnie tez zawsze byl - 3 razy do niego wracalem, jednak po dluzszym czasie tylko z subem staje sie niestety... nudny az do bolu 🥱). Dlatego jesli nie przeszkadzaja komus kolory a w wersji jubilee dodatkowo bizuteryjnosc, to ta wersja u mnie jest najlepszym sportowym do codziennego tyrania i uzytkowania zegarkiem w stajni Rolexa 😎

578BB688-0229-4568-AE4A-B64CF8280B2F.jpeg

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Cellini przymierzałem i mówię tym modelom: nie😀.

80F9D9A8-8A1C-42C1-ACCC-6A8EEF2BC623.jpeg

WłaaAAAśnie TEN 

JA bym go nosił :D ale ja się średnio znam :P 

na swój sposób może ta nietypowość jak na Rolexa mnie urzeka haha A może przez kawałek meteorytu w fazie księżyca. 

Chociaż praktyczniej lepiej faktycznie profesjonala niż to 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, SPS napisał(-a):

WłaaAAAśnie TEN 

JA bym go nosił :D ale ja się średnio znam :P 

na swój sposób może ta nietypowość jak na Rolexa mnie urzeka haha A może przez kawałek meteorytu w fazie księżyca. 

Chociaż praktyczniej lepiej faktycznie profesjonala niż to 

Jeśli są dostępne, to bierz - dla mnie są są za grube; dodatkowo, w tej cenie spokojnie można znaleźć ciekawsze propozycje. Cellini to (chyba) zawsze były modele mało popularne. No chyba że teraz nawet Cellini nie da się zamówić.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.10.2022 o 11:35, Sebak napisał(-a):

Strona 2000. Zaraz post 50 000. 

Jeżeli mielibyście mieć tylko jednego Rolexa, który by to był? 

Poprzedni sub - 116610LN.

Jest na ręku i był ze mną dziś na basenie. Będzie też w środę i w piątek.

Edytowane przez facecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, facecik napisał(-a):

był ze mną dziś na basenie

Ile przepłynął ? Ja w piątek byłem pierwszy raz od 7 tygodni i na próbę "całe dwadzieścia" - zero żabki, tylko grzbiet i kraul.

Dziś kolejne podejście. Jeden ortopeda zakazuje, drugi ("jeśli nie boli") zaleca ...

Edytowane przez mroova
UZUPEŁNIENIE: salon w GalMoku będzie przez jakiś czas zamknięty - przenoszą się obok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obok? Moze do Nespresso - przynajmniej na kawke bedzie mozna podejsc 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, mroova napisał(-a):

Ile przepłynął ? Ja w piątek byłem pierwszy raz od 7 tygodni i na próbę "całe dwadzieścia" - zero żabki, tylko grzbiet i kraul.

Dziś kolejne podejście. Jeden ortopeda zakazuje, drugi ("jeśli nie boli") zaleca ...

Mało. Jest tu zdaje się na forum wątek pływacki. Daleko mi do osiągów Kolegów. Jestem na basenie 35 minut i robię około 50 basenów 25m (dziś 52). Tylko kraul, ale bez profesjonalnych nawrotek, delfin-kicków itp., bo nie potrafię. Pływanie to jedna z niewielu odskoczni od codzienności (oprócz prowadzenia auta), super działa na głowę i na moje chore barki. Zawsze z zegarkiem, najczęściej z 116610, czasem ze starbucksem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, artme napisał(-a):

Obok? Moze do Nespresso - przynajmniej na kawke bedzie mozna podejsc 😁

Chcieli pewnie Apartu miejscówkę ale to muszą do „repolonizacji” poczekać…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, desmo napisał(-a):

Chcieli pewnie Apartu miejscówkę ale to muszą do „repolonizacji” poczekać…

Nie można repolonizować czegoś co nie było polskie - prefix "re" zakłada że już coś polskie było; ew. można "nacjonalizować". Jak już coś i w temacie, to ja bym repolonizował Patka - tu się można z Januszem Kowalskim zgodzić, że częściowo ma rację, bo jeden z założycieli firmy był Polakiem 😆😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Nie można repolonizować czegoś co nie było polskie - prefix "re" zakłada że już coś polskie było; ew. można "nacjonalizować". Jak już coś i w temacie, to ja bym repolonizował Patka - tu się można z Januszem Kowalskim zgodzić, że częściowo ma rację, bo jeden z założycieli firmy był Polakiem 😆😂.

Chyba nie do końca rozumiesz istotę  tej „repolonizacji” …nie Ty jeden niestety.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, desmo napisał(-a):

Chyba nie do końca rozumiesz istotę  tej „repolonizacji” …nie Ty jeden niestety.

Ja niewiele rozumiem jak słucham polskich polityków 😂, oni mówią trochę innym językiem niż ja, pomimo że mamy wspólny 🤣. Ja chyba jestem tym, jak to szło? Aha, tatatajstwem😆.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się dzisiaj zapisać na złotego Submarinera z czarną tarczą, 126618LN, Plac Konstytucji! Odbiór za 10-12 miesięcy. Zaproponowali mi też Sea Dwellera oraz Yach Mastera II, oczywiście nic w stali tylko złoto, różowe złoto. Nigdy wcześniej nie kupiłem Rolexa, więc byłem zaskoczony, że się udało.

chrome_JSz1BhEqsY.jpg

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na czarnym gumowym pasku bedzie przekozak. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Na czarnym gumowym pasku bedzie przekozak. 

Właśnie miałem to napisać 😜 

Mimo koloru i tak gratuluję koledze zapisu, kiedyś będzie raczyć nas zdjęciami 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Nomateus napisał(-a):

Udało mi się dzisiaj zapisać na złotego Submarinera z czarną tarczą, 126618LN, Plac Konstytucji! Odbiór za 10-12 miesięcy. Zaproponowali mi też Sea Dwellera oraz Yach Mastera II, oczywiście nic w stali tylko złoto, różowe złoto. Nigdy wcześniej nie kupiłem Rolexa, więc byłem zaskoczony, że się udało.

10% zaliczka + podanie nr konta bankowego nadal obowiązuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Nr konta

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Dorian06 napisał(-a):

Nr konta

Na wypadek zwrotu wpłaconej zaliczki - przelewają tylko i wyłącznie na konto zamawiającego podane przy zamówieniu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Nie - wypełniliśmy tylko papiery do zamówienia, (imię, nazwisko, telefon, e-mail, numer karty klienta Kruk) podpisałem je, zeskanowali i oddali wersję zeskanowaną. Podczas wypełniania powiedzieli o 12 miesiącach, ale jak już wychodziłem to dodali, żebym nastawiał się na 9-10 raczej. Oraz, że będą dzwonić sami, bo statusu w międzyczasie nie mają mi jak aktualizować. 

UPDATE: Ah, na miejscu mieli GMT Master 2 Pepsi na jubilee - bardzo mi sie spodobał!

Edytowane przez Nomateus

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Nomateus napisał(-a):

Nie - wypełniliśmy tylko papiery do zamówienia, (imię, nazwisko, telefon, e-mail, numer karty klienta Kruk) podpisałem je, zeskanowali i oddali wersję zeskanowaną. Podczas wypełniania powiedzieli o 12 miesiącach, ale jak już wychodziłem to dodali, żebym nastawiał się na 9-10 raczej. Oraz, że będą dzwonić sami, bo statusu w międzyczasie nie mają mi jak aktualizować. 

Hmmm, najwidoczniej zmienili w ostatnim czasie zasady zapisów na złote zegarki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi