Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

10 minut temu, pisar napisał(-a):

Jedyny jaki bym chyba jeszcze chciał gdybym mógł za retail kupić

Zdążyłeś się zapisać na najnowszy wypust? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

8 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Zdążyłeś się zapisać na najnowszy wypust? 

Odpuściłem temat

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

20 minut temu, pisar napisał(-a):

Odpuściłem temat

Na coś się pewnie zapisałeś. 

35 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Na coś się pewnie zapisałeś. 

Na nic...jestem spełniony :) 

16 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Trzeba próbować. Jak rok temu się zapisałem. Nadzieja umiera ostatnia emoji28.png

Nic nie trzeba...trzeba to się cieszyć się tym co się ma a nie gonić miesiącami/latami za czymś nieosiagalnym 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Nic nie trzeba...trzeba to się cieszyć się tym co się ma a nie gonić miesiącami/latami za czymś nieosiagalnym 

Jak się chce, to trzeba próbować. W momencie jak się zapisywałem na stalową Daytonę chyba na górce były po 150K. Powiedziałem sobie, że nie ma mowy, ale zapisałem się i mam nadzieję, że nie będę czekał 5-7 lat

54 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jak się chce, to trzeba próbować.

Wyszedłem z takiego samego założenia że to może być jedyna okazja przez najbliższe lata. Będąc w okolicy zaglądnąłem do czarnego ptaka bez umówionej wizyty i żartując ze wylecę z kolejki szybciej niż wszedłem do salonu zapisałem się na czarną daytonę. W sumie potwierdzili to śmiejąc się że nawet jak nie wylecę to szanse są nikłe biorąc pod uwagę ilość chętnych i to ile sztuk rocznie trafia do polski

ps: wyleciałem z listy po 2 miesiącach :) 

Edited by Jan

13 godzin temu, Tanatos70 napisał(-a):

Jakoś te didżeje najbardziej do mnie przejawiają. Niebieski i zielony. Inne mnie jakoś  nie uwiodły 😊

IMG_2142.jpeg

IMG_2139.jpeg

A widziałeś białą tarczę na żywo w naturalnym świetle w konfiguracji fluted + jubilee/oyster? Dla mnie jest ona nr 2 w kolorach DJ41 zaraz za klasyczną srebrną.

Klasyczna srebrna też mi się najbardziej podoba , niebieska czy zielona też fajne ale na któryś tam zegarek w kolekcji . 

Jakby był tak z połowę tańszy, to bym każdemu z czystym sumieniem mógł polecić😉

20240720_153842.thumb.jpg.de79563d3b7c558c5017d56ee0d1f7aa.jpg

@Tanatos70, te dwa zielone brzydale (GMT i Sub) Twoje?😉

Tydzień z subem. Zegarek już jakiś czas temu stracił precyzję chodu, chyba czas na serwis. Pięć lat użytkowania. Mam dylemat. Robić te uszkodzenia w ramach serwisu czy nie? Rys na kopercie nawet nie pokazuję. No i gdzie oddawać? Serwis Rolexa czy gdzieś niezależnie? Gdzie zrobią lepiej (niekoniecznie taniej)? Podpowiecie coś? Wiem że to już było wałkowane, ale sytuacja zmienia się dynamicznie, więc podbijam. Dzięki.

IMG_1355.thumb.jpg.bc049caadc790e146b52723c6039728e.jpgIMG_1354.thumb.jpg.10717275d6e339723905cedcbde09dfc.jpgIMG_1353.thumb.jpg.5eb42ace0e3d46b922db26b3284c7b95.jpgIMG_1352.thumb.jpg.40d6fbcf263bfb201bb73d4a39ec3827.jpg

On 7/20/2024 at 11:40 AM, Bugs said:

jak w życiu - jedni patrzą na całość i wnętrze, dla innych ważna jest tylko szpara

Przecież to jest komentarz roku 🏆

26 minutes ago, amatsukaze said:

Miłego tygodnia! Niestety mimo sympatii do Hulk’a, jednak koperta Daytony jest lepsza na mój nadgarstek. Wróciłem do minimalnej kolekcji Daytona i Royal Oak - nie czuję potrzeby jej poszerzenia, chociaż czasem brakuje mi czegoś bardziej sportowego na plażę (SKX013 na razie spełnia tą rolę).

IMG_0292.jpeg

Mistrzostwo świata. 

Tydzień z subem. Zegarek już jakiś czas temu stracił precyzję chodu, chyba czas na serwis. Pięć lat użytkowania. Mam dylemat. Robić te uszkodzenia w ramach serwisu czy nie? Rys na kopercie nawet nie pokazuję. No i gdzie oddawać? Serwis Rolexa czy gdzieś niezależnie? Gdzie zrobią lepiej (niekoniecznie taniej)? Podpowiecie coś? Wiem że to już było wałkowane, ale sytuacja zmienia się dynamicznie, więc podbijam. Dzięki.
IMG_1355.thumb.jpg.bc049caadc790e146b52723c6039728e.jpgIMG_1354.thumb.jpg.10717275d6e339723905cedcbde09dfc.jpgIMG_1353.thumb.jpg.5eb42ace0e3d46b922db26b3284c7b95.jpgIMG_1352.thumb.jpg.40d6fbcf263bfb201bb73d4a39ec3827.jpg

Warches Spa Kraków ? Widze filmiki na facebooku z napraw, to tam widać fach w rękach
Miłego tygodnia! Niestety mimo sympatii do Hulk’a, jednak koperta Daytony jest lepsza na mój nadgarstek. Wróciłem do minimalnej kolekcji Daytona i Royal Oak - nie czuję potrzeby jej poszerzenia, chociaż czasem brakuje mi czegoś bardziej sportowego na plażę (SKX013 na razie spełnia tą rolę).
IMG_0292.thumb.jpeg.2cb5c61891421e6445ce09bbdd1ed162.jpeg

Super ta Daytona z niebieską tarczą

4 godziny temu, Jan napisał(-a):

Wyszedłem z takiego samego założenia że to może być jedyna okazja przez najbliższe lata. Będąc w okolicy zaglądnąłem do czarnego ptaka bez umówionej wizyty i żartując ze wylecę z kolejki szybciej niż wszedłem do salonu zapisałem się na czarną daytonę. W sumie potwierdzili to śmiejąc się że nawet jak nie wylecę to szanse są nikłe biorąc pod uwagę ilość chętnych i to ile sztuk rocznie trafia do polski

ps: wyleciałem z listy po 2 miesiącach :) 

Zapisujcie się w u dilerów w małych miejscowościach w Europie (Włochy, Grecja czy Hiszpania) np. podczas wakacji czy wypadów weekendowych. Szansa że dostaniecie szybciej zegarek niż w Polsce jest o wiele większa. A przy cenach powyżej 10k euro i to polecieć po odbiór (choć też wysyłają czasami, to zależy od dilera) to już niewielki koszt. W sumie różnica kursowa może to pokryć, bo w Polsce są droższe po drodze z przeliczania z euro na złotówki. 

2 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Warches Spa Kraków ? Widze filmiki na facebooku z napraw, to tam widać fach w rękach emoji6.png

Pomieszanie z poplątaniem. Damian prowadzi firmę Watches Spa w miejscowości Kaniów, miejscowość jest oddalona od Krakowa o blisko 90 km. 

9 minut temu, beniowski napisał(-a):

Zapisujcie się w u dilerów w małych miejscowościach w Europie (Włochy, Grecja czy Hiszpania) np. podczas wakacji czy wypadów weekendowych.

Nie wiem czy akurat na daytone to możliwe? Zresztą co do zapisów za granicą to chyba nie trafiłem jeszcze do odpowiednio małej miejscowości.

Raz udało mi się zapisać ale po dłuższym czasie dałem im znać że już nie jestem zainteresowany tą referencją.

Godzinę temu, amatsukaze napisał(-a):

IMG_0292.jpeg

Fajny zestaw. Wrzuć fotę daytona vs ro, oczywiście jak masz ochotę. 

2 godziny temu, Musa19 napisał(-a):

Jakby był tak z połowę tańszy, to bym każdemu z czystym sumieniem mógł polecić😉

20240720_153842.thumb.jpg.de79563d3b7c558c5017d56ee0d1f7aa.jpg

@Tanatos70, te dwa zielone brzydale (GMT i Sub) Twoje?😉

Tak, „kermita” odebrałem w piątek, ale nie chciałem się przechwalać 😏. Sprite już ponad rok jest u mnie. Choć kolory ma obłędne to niestety nie mogę sie jakoś przyzwyczaić do tego „lewusa” i w zasadzie leży nieużywany. Jako element kolekcji. Brakuje jeszcze daytony, na którą wciąż czekam, ale jestem dobrej myśli 😏

IMG_2105.jpeg

7 hours ago, facecik said:

Jeżeli serwis mechaniczny, to: Polityka prywatności - Kwestia Czasu Odświeżanie koperty, to zapewne tu: Damian Pietrzyk (@watchesspa) • Zdjęcia i filmy na Instagramie

Edited by tts

3 godziny temu, facecik napisał(-a):

Ja tam jestem zdania, że jak nie Unitas prosty to najlepiej zawsze do serwisu oficjalnego...jak nie jesteś nastawiony na kasę to nie widzę przewagi nieautoryzowanego serwisu nad pozostałymi

3 godziny temu, amatsukaze napisał(-a):

Kolekcja minimalna i idealna!

10 minut temu, tts napisał(-a):

Jeżeli serwis mechaniczny, to: Polityka prywatności - Kwestia Czasu Odświeżanie koperty, to pewnie zapewne tu: Damian Pietrzyk (@watchesspa) • Zdjęcia i filmy na Instagramie

J.W.

2 godziny temu, KrysH napisał(-a):

Przecież to jest komentarz roku 🏆

Mistrzostwo świata. 

To samo chwilę wcześniej napisałem tylko innymi słowami :) 

Samo życie

6 godzin temu, memento mori napisał(-a):

A widziałeś białą tarczę na żywo w naturalnym świetle w konfiguracji fluted + jubilee/oyster? Dla mnie jest ona nr 2 w kolorach DJ41 zaraz za klasyczną srebrną.

Nie pamiętam, czy miałem okazję. Podobaja mi się i biała i srebrna na Waszych fotkach, ale już dawno się nauczyłem, że zdanie mogę sobie wyrobić dopiero, gdy założę i chwilę ponoszę. Do mojej „codzienności” idealnie pasują zaś te dwa: „blue” i „mint green”. Do tyrania: radiomir w automacie z uroczym mikrorotorem i spartański Luminor w tytanie. Pozostałe to już fanaberia, ale też od biedy dopasuję 😊

Edited by Tanatos70

Dzięki wszystkim za ustosunkowanie się! Więcej informacji nie potrzebuję. Faza masakrowania zegarków już mi przeszła jakiś czas temu, więc będę raczej dążył do renowacji tego suba. A gdzie, to już wiem. Widziałem potencjał. Myślałem, że pewne sprawy są trudne do wyprostowania. Nie są. Super!

Edited by facecik

Godzinę temu, facecik napisał(-a):

Dzięki wszystkim za ustosunkowanie się! Więcej informacji nie potrzebuję. Faza masakrowania zegarków już mi przeszła jakiś czas temu, więc będę raczej dążył do renowacji tego suba. A gdzie, to już wiem. Widziałem potencjał. Myślałem, że pewne sprawy są trudne do wyprostowania. Nie są. Super!

Damian z WatchesSpa będzie w stanie zrobić Ci z niego nówkę - jak czasem widzę relacje jakie zwłoki przywraca do stanu fabrycznego to aż nie do uwierzenia, serwis mechaniczny też zrobi. 

RSC zawsze wygląda lepiej na papierze ale jak nie planujesz sprzedaży to szkoda przepłacać.

Ciekawe czy taki spawany/reanimowany jest traktowany jak legitna sztuka przez Rolexa. Przy ich poziomie absurdu - np. dołożona oryginalna część od innego modelu (chociażby półogniwo) jest traktowana, jako nieoryginalna - to wcale by mnie to nie zdziwiło, gdyby odmówili w takim wypadku serwisu. Oczywiście, o ile byliby w stanie to rozpoznać. ;)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093