Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

37 minut temu, zbyniu70 napisał(-a):

I co my tu mamy , Pepsi truskawkowe ?

20260516_154358.jpg

Burżuj!😬

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo wygodna bransoleta, nawet bez mikroregulacji daje radę.

47b4368c37a81721ae8bd7991ab3cf4d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.04.2026 o 12:59, Bugs napisał(-a):

mój Sub albo Pepsi Maria - nie chodzi nawet przez 5. Nie czytałeś o problemach ze spadkiem amplitudy jeszcze w okresie gwarancji w 32xx? Nie że wszystkie ale zauważalna ilość. Po serwisie może już będą trwałe.

W dniu 24.04.2026 o 07:45, Bugs napisał(-a):

nawet 5 lat nie doczekałem, Mario też nie, i osobiście wiem o co najmniej jeszcze jednym

W dniu 24.04.2026 o 12:43, mario1971 napisał(-a):

w Pepsi amplituda spadła poniżej 200, przez co zegarek trafił na serwis gwarancyjny. Nastąpiło to dopiero w 5- tym roku dosyć mocnej eksploatacji.

@Bugs Możesz dopisać jeszcze jeden. Do niedawna mój batman chodził bardzo dokładnie, różnica była poniżej minuty w ciągu kilku miesięcy. Tydzień - dwa temu stwierdziłem kilkuminutowe spóźnienie, przestawiłem, a wczoraj podobnie. Od wczoraj złapał minus pięć-sześć sekund. Na początku czerwca miną cztery lata eksploatacji, noszony praktycznie jako jedyny od rana do wieczora.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mroova napisał(-a):

@Bugs Możesz dopisać jeszcze jeden. Do niedawna mój batman chodził bardzo dokładnie, różnica była poniżej minuty w ciągu kilku miesięcy. Tydzień - dwa temu stwierdziłem kilkuminutowe spóźnienie, przestawiłem, a wczoraj podobnie. Od wczoraj złapał minus pięć-sześć sekund. Na początku czerwca miną cztery lata eksploatacji, noszony praktycznie jako jedyny od rana do wieczora.  

Jak masz możliwość oddania do regulacji gdzie indziej niż na Plac Konstytucji - radzę Ci jak koledze, poszukaj innego serwisu Rolexa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mario1971 napisał(-a):

Jak masz możliwość oddania do regulacji gdzie indziej niż na Plac Konstytucji - radzę Ci jak koledze, poszukaj innego serwisu Rolexa. 

case wskazówkowy pamiętam, pewnie niedługo "zasięgnę języka" na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, machlo napisał(-a):

f5620cec934508cb3b3d834503aba187.png

Ponoć kiedyś dla nich robili. 😉

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Dorian06 napisał(-a):

Ponoć kiedyś dla nich robili. 😉

Upss 🤦‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Zegarek na gwarancji więc inny serwis nie wchodzi w grę, zwłaszcza że to pewnie ten sam case i regulacja nie wystarczy. Drugi serwis pod Poznaniem nie jest dostępny bezpośrednio dla klientów.

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Bugs napisał(-a):

pewnie ten sam case i regulacja nie wystarczy

Obawiam się że zgodnie z podlinkowaną przez Ciebie informacją "zegarmistrz musi wymienić zużyte części, zwłaszcza koło sekundowe, a czasami mostek bębnowy, i zastosować odpowiednie, zaktualizowane środki smarujące, takie jak Moebius 9010 lub HP1300, w zależności od miejsca. Gwarantuje to powrót amplitudy do parametrów". Dostępne tylko w serwisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Zegarek na gwarancji więc inny serwis nie wchodzi w grę, zwłaszcza że to pewnie ten sam case i regulacja nie wystarczy. Drugi serwis pod Poznaniem nie jest dostępny bezpośrednio dla klientów.

Pozostają jeszcze inne kraje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

Wczoraj nie chcialo sie zaladowac, a dawno mnie tu nie bylo z tym gagatkiem;) 0b572d34d0d965595a60a84aa9b6a68a.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Zainspirowałeś mnie - jutro go założę, bo dawno nie nosiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytajac to co napisaliscie o niedokladnosci chodu, sprawdza sie najczarniejszy scenariusz. Rolo specjalnie stosowal zly ciezki smar, zeby zegarek szybciej wymagal serwisu. Cos poszlo jednak nie tak, przesadzili i zegary zamiast po 10 latach to trzeba serwisowac po 3-5 latach. 

Legendarna niezawodnosc do kosza, reputacja do kosza, czas przejsc na porzadne zegarki Panowie. Producent sie tu skiepscil.

Biorac pod uwage ze mechanizmy AP to dno, serwis jeszcze wieksze dno. Lange serwis sredni, czesto drozszy niz sam zegarek wiec w zasadzie serwis odpada i co za tym idzie zegarka tez nie ma sensu kupowac skoro niemozna go sensownie serwisowac. Pozostaje w boju Patek i Vacheron. Waskie to grono porzadnego zegarka i porzadnego serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

A Pieśkiewicz już nie może oficjalnie serwisować Rolexa? Ja ostatnim razem z jego usług korzystałem przy serwisie Rolexa.

Jaki był zakres tego serwisu ? Smarowanie i regulacja czy też jakaś wymiana części ? Pieśkiewicz na swojej stronie podaje, że jest serwisuje Rolexa i "Używamy wyłącznie oryginalnych części, sprowadzanych bezpośrednio od producenta." Ale na https://www.rolex.com/pl/watch-care-and-service/service-locator/poland podali jedynie ‭"W. Kruk Warszawa Plac Konstytucji‬" - których wolałbym uniknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi