Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega stał się bohaterem ostatnich postów - może jakiś komentarz?

komentarz ?! przeca to "handlarz" a nie komentarz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za takie praktyki ch... w d... i kotwica na plecy (mam nadzieje, że administrator wybaczy). Podczas gdy ja chce zegarek dla siebie to nawet nie mogę się zapisać bo handlarze, kombinatorzy zajmują miejsca. Za ta cenę niech mu zgnije w tym pudełku. Podoba mi się wiele zegarków z oferty Rolexa ale nie mam zamiaru czekać po 5-10 lat odbieram swojego Suba i dziękuję tej firmie. Tak wiem na moje miejsce Rolex ma 100 chętnych ale coraz więcej ludzie jest zła na te praktyki. U mnie jeden z większych dilerów został zbojkotowany przez kupujących za listy na Pepsi (10 letnie listy) przynajmiej wielu użytkowników lokalnego forum deklaruje bojkot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

majk23 myślę, że nie jesteś jedyny ;) Ja tez się ciesze z mojego zakupu Suba, ale zapisywać się w długoletnie kolejki nie mam na razie zamiaru. Przez to zwiedzam salony i oglądam co jest dostępne od zaraz, jak się uda coś kupić to super, jak nie trudno. Mam na swojej liście zegarkowych marzeń wielu innych kandydatów do zrealizowania. Na każdego przyjdzie pora ;)

Edytowane przez vvv

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ta cenę niech mu zgnije w tym pudełku (...) odbieram swojego Suba i dziękuję tej firmie.

Chwila, chwila. 67k to cena lepsza o 5k niż najtańsze nowe Daytony na chrono24. Czyli w imię wspólnej przynależności forumowej miałby Ci dać w prezencie jeszcze więcej niż te 5k, tak? A może 24k prezentu dla forumowego znajomego i niech Ci odda po kosztach, za 48k ( bo przecież na pewno dostał rabat). Żałosne jest Twoje podejście a sam post obrzydliwy ( "niech mu zgnije...").

Andrzej27, życzę Ci dobrego klienta i niech idzie w jak najlepszej cenie w dobre ręce. Tylko nie rób z siebie więcej kretyna z takimi tekstami jak chwilę wcześniej. Na handel to na handel, żaden wstyd. Tyle.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@gustaw6666

Witam,

pełna zgoda co do drugiej części postu. Szkoda, że autor nie wysilił się choćby na najmniejszy komentarz ... no fakt, że trochę wstyd jest.

Co do pierwszej części i uzasadnienia ... hmm, taki "handel" określa się mianem spekulacja - czy to jest eleganckie i właściwe na tym forum?

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to od dziś jestem nie tylko miłośnikiem ale i posiadaczem :)

gallery_65341_3543_2298717.jpg

gallery_65341_3543_972258.jpg

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polarnieefe145fe9b2a16312c89bcd0385798c1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, on ma 34mm?

Ref. 6426, rocznik 1969 - w ofertach sprzedaży przeważnie uznawany za 35mm, tak naprawdę ma 34,5mm średnicy.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to od dziś jestem nie tylko miłośnikiem ale i posiadaczem

Świetny. Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o? :D

Do DJ nie dozbieram tak szybko i sprawnie jak bym chciał. Co chwile mi coś wyskakuje w życiu, a nie chcę się wyżyłować dla samego faktu zakupu. Takiego Oystera planowałem kupić po DJ, budując dalszą część kolekcji - nastąpiła zmiana miejsc. Całkiem przyjemna zamiana miejsc, muszę przyznać :)

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie chciałem napisać, że ceny DJ chyba ostatnio trochę poszły w górę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki Bro, super, że stałeś się posiadaczem ;) ludzie z taką wiedzą i zamiłowaniem powinni mieć dofinansowanie od Rolexa przy zakupie :D

Klasyk pełną gębą!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny. Piękna i czysta tarcza.

Cieszę się dla Ciebie.

Edytowane przez Markiza
Nie cytujemy zdjęć.

EXPERTEM nie jestem. Ale trochę się znam. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwila, chwila. 67k to cena lepsza o 5k niż najtańsze nowe Daytony na chrono24. Czyli w imię wspólnej przynależności forumowej miałby Ci dać w prezencie jeszcze więcej niż te 5k, tak? A może 24k prezentu dla forumowego znajomego i niech Ci odda po kosztach, za 48k ( bo przecież na pewno dostał rabat). Żałosne jest Twoje podejście a sam post obrzydliwy ( "niech mu zgnije...").

Andrzej27, życzę Ci dobrego klienta i niech idzie w jak najlepszej cenie w dobre ręce. Tylko nie rób z siebie więcej kretyna z takimi tekstami jak chwilę wcześniej. Na handel to na handel, żaden wstyd. Tyle.

Nikt mi nie musi sprzedawać po kosztach tylko niech nie robi sztucznych kolejek w celach spekulacyjnch. Ja chcę iść do AD przymierzyć i zabrać zegarek do domu bez rabatów.

Czyli popieramy wszelkie objawy kombinatorstwa, spekulacji i cwaniactwa. Kolego Andrzej27 sprzedaj nawet za 100 tys zł potem zapisz się na kolejne zegrki a my poczekamy kolejny rok albo i 10 lat.

A co do cen z chrono24 są obłędne i pozostawiam bez komentarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o? :D

Do DJ nie dozbieram tak szybko i sprawnie jak bym chciał. Co chwile mi coś wyskakuje w życiu, a nie chcę się wyżyłować dla samego faktu zakupu. Takiego Oystera planowałem kupić po DJ, budując dalszą część kolekcji - nastąpiła zmiana miejsc. Całkiem przyjemna zamiana miejsc, muszę przyznać :)

Gratulacje. Oyster, jeśli nie przeszkadza komuś mniejszy rozmiar, ma wszelkie zalety vintydżowego DJa. ( poza kontrowersyjnymi dla wielu kultowymi dla innych lupką i białozlotym bezelem ) Dobrze wygląda niemal do każdej stylizacji czy to na bransolecie czy na pasku. A minimalizm tarczy wręcz powala. Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje. Oyster, jeśli nie przeszkadza komuś mniejszy rozmiar, ma wszelkie zalety vintydżowego DJa. ( poza kontrowersyjnymi dla wielu kultowymi dla innych lupką i białozlotym bezelem ).

I troche całkiem inny mechanizm.

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I troche całkiem inny mechanizm.

Manual bez daty? Ideał ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manual bez daty? Ideał ;-)

Tylko mniej kultowy. ;)

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oszukujmy się, Oyster Precision to prawdziwy Entry Level w świecie vintage Rolexów. I bardzo dobrze, bo przynajmniej ja mogę Entry, ten Level.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu :D Gratulacje MM, świetnie wygląda na tym pasku :) 

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki!

Pasek był robiony na zamówienie pod rozstaw 20mm, ale udało mi się go wcisnąć pod 19mm, które ten Oyster ma między uszami ;)

gallery_65341_3543_3714045.jpg

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Master Mind no w końcu. Gratki.  Należał Ci się jak psu micha :D Klasyk pełną gębą. Pasuje Ci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Gratuluje MM

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny klasyk, super stan, gratuluję.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi