Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny oyster !gratuluję ps.w ciemnej skórce będzie mu również dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnemu we wszystkim ładnie :) Mam jeszcze takoe oytanie, czy w rolexach z lat 40, 50 zdazalo sie, ze jesli zegarmistrz nie mial koronki to wykręcal tubus i wstawial koronke zwykla? Czasami spotykam takie zegarki i dlugo sie nad tym zastanawialem. Pomozecie?

Edytowane przez Kossutiusz99

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to od dziś jestem nie tylko miłośnikiem ...

Niech cieszy. Super wygląda na pasku.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt mi nie musi sprzedawać po kosztach tylko niech nie robi sztucznych kolejek w celach spekulacyjnch. Ja chcę iść do AD przymierzyć i zabrać zegarek do domu bez rabatów.

Czyli popieramy wszelkie objawy kombinatorstwa, spekulacji i cwaniactwa. Kolego Andrzej27 sprzedaj nawet za 100 tys zł potem zapisz się na kolejne zegrki a my poczekamy kolejny rok albo i 10 lat.

A co do cen z chrono24 są obłędne i pozostawiam bez komentarza.

Zamiast płakać, sam też możesz zainwestować np. 50k na 10 zaliczek i zasilić kolejkę po czym zarobić i mieć dla siebie egzemplarz gratis. I na drugą sztukę jeszcze starczy. Zamawianie w celach dalszej odsprzedaży nie jest zabronione, więc skończ to pierdolamento. Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za takie praktyki ch... w d... i kotwica na plecy (mam nadzieje, że administrator wybaczy). ... Za ta cenę niech mu zgnije w tym pudełku.

Markiza uczciwie napisze, że kupuje Rolexa dla szpanu, to gromy z jasnego nieba przynajmniej przez kilka postów na nią lecą, że Troll... A tutaj proszę, na chamstwo w wykonaniu majk23 tylko jedna osoba zareagowała.

Czyli popieramy wszelkie objawy kombinatorstwa, spekulacji i cwaniactwa.

Andrzej27 wystarczająco się sam skompromitował, ośmieszył i zbłaźnił. Wy to w ogóle, zwalczacie podróbki, tępicie Trolle, teraz jeszcze walczycie z kombinatorami, spekulantami i cwaniactwem... krucjaty mi tutaj do pełni szczęścia brakuje. Szkoda, że z własnym chamstwem nic nie robicie. Dumny jestem, że dzięki ciężkiej pracy i zdolnościom mam w gablotce dwa Rolexy. Czytając to forum, bardzo często wcale nie jestem dumny, że tutaj przynależę.

Ł.

Edytowane przez wo3kie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to od dziś jestem nie tylko miłośnikiem ale i posiadaczem :)

No i super - gratuluję. W takim razie niedługo będą fajne zdjęcia do oglądania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast płakać, sam też możesz zainwestować np. 50k na 10 zaliczek i zasilić kolejkę po czym zarobić i mieć dla siebie egzemplarz gratis. I na drugą sztukę jeszcze starczy. Zamawianie w celach dalszej odsprzedaży nie jest zabronione, więc skończ to pierdolamento.

Brawo, super punkt widzenia. gratuluję. Tylko może takie cwaniactwo nie dla wszystkich jest etyczne, więc niech Kolega sam powstrzyma się od tego "pier..." Może i spekulacja nie jest karalna, ale moralnie naganna z pewnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

zj***na jest polityka firmy. Człowiek nie jest doskonały, idealistą jest sie tylko chwile. Liczenie na nadmiar percepcji w stosunku do innych co do zakupu od osoby, która kupuje zegar za kilkadziesiąt K jest co najmniej naiwne a kolega zdaje się też czekał, czy dostał od ręki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc z boku - Biedni amatorzy stalowych mechanicznych zegarków zamiast uczciwej ceny 50000zł muszą wydać przepłacone 70000zł na swój malutki skromny czasomierz. Pójdźmy dalej -  Mój ulubiony Rolls Royce za 1mln złotych jest aktualnie niedostępny i jestem zmuszony wydać 1200000zł na rynku pozadilerskim za nowy egzemplarz bo jest kilku takich jak ja którzy też się czają i chcą i mają kasę.

Narzekanie na moralność i brak etyki to chyba słowa które wybitnie nie pasują do tego wątku, gdzie rozmawiamy o zakupach zegarków ze które można wyżywić miesięcznie kilkanaście rodzin.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo, super punkt widzenia. gratuluję. Tylko może takie cwaniactwo nie dla wszystkich jest etyczne, więc niech Kolega sam powstrzyma się od tego "pier..." Może i spekulacja nie jest karalna, ale moralnie naganna z pewnością.

Dlaczego bierzesz za swoją pracę więcej niż minimum? To moralnie naganne. Tysiące ludzi pracuje za 13 na godzinę a Ty "cwaniak" bierzesz więcej...

Żeby nie było że mnie to interesuje i mam pretensje tylko zwracam Ci uwagę że tak jak podszedłeś do handlu tanio kupić drożej sprzedać to można podejść do każdego problemu.

Edytowane przez foti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przeczytaniu takich komentarzy, chyba czas wycofać się z dyskusji ... EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Narzekanie na moralność faktycznie nie do końca na miejscu, nieetyczne to może być spekulowanie cenami chleba podczas klęski żywiołowej a nie zegarkami za dziesiątki k :). Natomiast zwróć uwagę, że Rolex to fundacja charytatywna i kupując od nich zegarek już jesteś filantropem i możesz się pochwalić że wydałeś w tym roku 28k na działalność charytatywną czy ile tam teraz 114060 kosztuje ;).

Jeszcze tylko wywód, że w świetle prawa polskiego jest to darowizna na cele charytatywne i można będzie odliczenie od podatku zastosować  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tylko wywód, że w świetle prawa polskiego jest to darowizna na cele charytatywne i można będzie odliczenie od podatku zastosować  :D

a może lepiej w lizing ? :D

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Finansowy czy operacyjny?  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko najem długoterminowy... np. dożywotni... :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli można zwrócić premię zamiast na Caritas, do Roleksa? Dadzą na pamiątkę zegarek...

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że też nikt im nie podpowiedział... :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieco żenujące są te gromy na "spekulantów". Mam pieniądze, chcę zamówić dziesięć i sprzedać drożej, duuużo drożej - co to kogo? Ci co kupią zmuszeni nie będą, a jak ktoś tu napisał to nie chleb na wojnie, ani deficytowy towar ratujący życie. Nie stać Cię zapłacić więcej a chcesz mieć - nie biadol tylko czekaj..... Albo jak ja - poliż prze szybę ;) Najbardziej zbędna rzecz na świecie za kilkadzieśiąt i więcej tysięcy - a koledzy o moralności? Coś się komuś mocno pokiełbasiło....

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieco żenujące są te gromy na "spekulantów". Mam pieniądze, chcę zamówić dziesięć i sprzedać drożej, duuużo drożej - co to kogo? Ci co kupią zmuszeni nie będą, a jak ktoś tu napisał to nie chleb na wojnie, ani deficytowy towar ratujący życie. Nie stać Cię zapłacić więcej a chcesz mieć - nie biadol tylko czekaj..... Albo jak ja - poliż prze szybę ;) Najbardziej zbędna rzecz na świecie za kilkadzieśiąt i więcej tysięcy - a koledzy o moralności? Coś się komuś mocno pokiełbasiło....

Dokładnie.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nagle wszyscy się upięli na jeden zegarek. Za te pieniądze można kupić inne modele bez czekania. Oraz inne marki zegarków. Trochę oryginalności.

I co nagle wszyscy się upięli na jednego handlarza. A może on nie ma co jeść. Żona i 8 dzieci.

EXPERTEM nie jestem. Ale trochę się znam. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jakby było 8 dzieci to byłoby co jeść :-) 500+ ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacja z dzisiaj. Jakby ktoś był zainteresowany. Jestem 28 na D-Blue, czas oczekiwania około roku. Ale na Root Beer dopiero 10 zaliczek jest ;)

The Ringing of The Division Bell Had Begun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi