Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widać w ogóle logo.Ja przynajmniej nie widzę ,ale może mam słaby wzrok.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widać w ogóle logo.Ja przynajmniej nie widzę ,ale może mam słaby wzrok.. ;)

Musisz oświetlić tarczę -na przykład latarką telefonu. Kilka lat temu na spotkaniu klubowym pojawiła się niezła podróba SUBa. Nie pamiętam jakości szlifów ale ten defekt - wyraźne logo pod niemal każdym kątem - pozwalał gołym okiem najszybciej i bez porównania head to head wskazać podróbę. Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łoooo podróba jak nic. Z AR ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Tylko nie szukajcie, przy zegarkach bez daty, koronki laserowej zawsze przy godz „6”.....może się wam nie udać znaleść jej ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie szukajcie, przy zegarkach bez daty, koronki laserowej zawsze przy godz „6”.....może się wam nie udać znaleść jej ;)

Mój two liner z 2001 ma w okolicy „6” i bez S ;-) , od tego roku podobno zaczęli używać tego patentu choć niektórzy twierdzą że dopiero od 2003 we wszystkich liniach. Tylko zielony szafir Milgauusa chyba nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarkowy 2018rok zamknięty, na szybko z łazienek

post-37475-0-26880600-1534499884_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jaki max rabat u AD można uzyskać na 116710BLNR?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jaki max rabat u AD można uzyskać na 116710BLNR?

To model na zamówienie. Więc jak już nadejdzie Twoja kolej i masz platynową kartę to 10% i punkty na kartę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest ok. Tyle właśnie dostałem Teraz pozostaje tylko oczekiwanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest ok. Tyle właśnie dostałem Teraz pozostaje tylko oczekiwanie...

To żeby się miło czekało - dzisiejszy mieszkaniec nadgarstka

post-55792-0-38652700-1534516950_thumb.jpeg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To żeby się miło czekało - dzisiejszy mieszkaniec nadgarstka

I to jest to!Na dzisiaj pod koniec drugiej dziesiątki w kolejce...myślę że przełom grudnia i stycznia i w końcu do mnie trafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Michał.

Nie chciałeś ceramiki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fiufiu fajna. Dużo fajniejsza niż ceramika!

Ja osobiście wolał bym na Zenicie i z czarną tarczą ale i taką bym nie pogardził! :)

Bardzo fajna! Gratuluje. Kolekcja rośnie w siłę.

Edytowane przez szwed

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje niech się nosi. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy kolacji

post-48855-0-62622100-1534523984_thumb.jpeg

Edytowane przez Smycel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki Daytony - mnie tez sie kiedys dokladnie ten model podobal najbardziej, ale jak weszla ceramika, to... ech - jak cieszy, to masz przynajmniej ja teraz a nie na starosc :D;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dzięki chłopaki 'nie bedę grymasił jak się trafił znakomity stan biel ze stalą robi robotę pierścień opisany przypomina stare wersje proste jest piękne jeszcze raz dzięki

post-37475-0-88574300-1534526405_thumb.jpg

post-37475-0-86160600-1534526604_thumb.jpg

Edytowane przez gasp50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Gratulacje Gasp!

A teraz chciałbym krótko zwracać uwagę, gdyby ktoś był chętne na Kermita. Są znów co raz więcej fejki w sprzedaży z normalna ceną i najśmieszniejsze jest, że nie tylko gołe lub z papierami ale także gołe z certyfikatem autentyczności od Jubilerów, którzy sami nie rozpoznali tego fejka.....

Aby trochę przybliżyć temat, zacznijmy od samej serii i numeru seryjnego. Dużo pochodzi z serii M i zaczynaja się z numerem M56.....jak zobaczycie ten numer gdzieś to uważajcie, bo akurat fabryka fejków często wypuszcza ten numer.

Pare ale znaczące detale na które możecie zwracać uwagę, nawet nie znając dobrze detali fontów lub nie jesteście na tyle obeznanie z modelem. Często się nie zwraca na to uwagę, tym bardziej jak się jest zapalony na zakup, nie ma nikogo pod ręka, wierzy że certyfikat autentyczności jest kluczem do drzwi a tym bardziej jak kupicie golasa. Aby te kilka punktów lepiej wytłumaczyć, wrzucam pare zdjęć:

Koronka pod trójkątem na „12” - nie powinna być tak oddalona jak na pierwszym zdjęciu. Drugie zdjęcie, do porównania, jest mój Kermit:

e920f494ec139dcd4c28ad59e0b9abff.jpg

945d2846174a60d9a42bf32ac5469b30.jpg

Następne jest równy odstęp „swiss made” od lewej minuterii ze strony „s” i prawej od strony „e” . Tu widać że jest nie równe

7f5e6bc566ad1892535adbb76161f224.jpg

Kolejny bubel, to zapinka, ale od strony dziur które są wywiercone. Zwracajcie tu uwagę na skośną dziurkę od lewej strony. Pierwsze zdjęcie jest fejk, drugi jest mój:

bb470e1b7dc6fd50507307803b30bcb8.jpg

25af225cb6b9dfc1c3033dff40664d4d.jpg

Last but not least....Mechanizm. Nieraz właściciel nawet wysyła główniane zdięcia mechanizmu. Nie musicie się znać, tylko zwracajcie np uwagę na:

To jest fejk, swojego już nie mam ;)

Fioletowe kółko, przy prawdziwym 3135, nigdy nie przykrywa napis 3135, jak tu:

9a7f93c415ab60027a87b15849af7860.jpg

A poza tym, zawsze, jak właściciel wie że to fejk, nie zobaczycie na zdjęciach, tę małą śrubkę która jest do regulacji. Tu niestety muszę się posługiwać zdjęciem z mechanizmu Daytony 4130. Pierwsze to fejk, drugi oryginał.

a9e3617aaf4d3820545f0f828f69c734.jpg

6971a59ec0e379e874f2a636a3c81f99.jpg

Mam nadzieje że trochę pomogło i nawet osoby, które nie znają wszystkie detale, wiedzą, na co mogą, w bardzo szybki sposób, zwracać uwagę i dalej brnąc lub potowarzyszyć „Forrestowi Gump”. Gdyby były nadal jakiekolwiek nie pewności to najlepiej wrzucić w ten temat i pomożemy.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Gasp!

A teraz chciałbym krótko zwracać uwagę, gdyby ktoś był chętne na Kermita. Są znów co raz więcej fejki w sprzedaży z normalna ceną i najśmieszniejsze jest, że nie tylko gołe lub z papierami ale także gołe z certyfikatem autentyczności od Jubilerów, którzy sami nie rozpoznali tego fejka.....

Aby trochę przybliżyć temat, zacznijmy od samej serii i numeru seryjnego. Dużo pochodzi z serii M i zaczynaja się z numerem M56.....jak zobaczycie ten numer gdzieś to uważajcie, bo akurat fabryka fejków często wypuszcza ten numer.

Pare ale znaczące detale na które możecie zwracać uwagę, nawet nie znając dobrze detali fontów lub nie jesteście na tyle obeznanie z modelem. Często się nie zwraca na to uwagę, tym bardziej jak się jest zapalony na zakup, nie ma nikogo pod ręka, wierzy że certyfikat autentyczności jest kluczem do drzwi a tym bardziej jak kupicie golasa. Aby te kilka punktów lepiej wytłumaczyć, wrzucam pare zdjęć:

Koronka pod trójkątem na „12” - nie powinna być tak oddalona jak na pierwszym zdjęciu. Drugie zdjęcie, do porównania, jest mój Kermit:[.jpg[/img]

Następne jest równy odstęp „swiss made” od lewej minuterii ze strony „s” i prawej od strony „e” . Tu widać że jest nie równe

Kolejny bubel, to zapinka, ale od strony dziur które są wywiercone. Zwracajcie tu uwagę na skośną dziurkę od lewej strony. Pierwsze zdjęcie jest fejk, drugi jest mój:

Last but not least....Mechanizm. Nieraz właściciel nawet wysyła główniane zdięcia mechanizmu. Nie musicie się znać, tylko zwracajcie np uwagę na:

To jest fejk, swojego już nie mam ;)

Fioletowe kółko, przy prawdziwym 3135, nigdy nie przykrywa napis 3135, jak tu:

A poza tym, zawsze, jak właściciel wie że to fejk, nie zobaczycie na zdjęciach, tę małą śrubkę która jest do regulacji. Tu niestety muszę się posługiwać zdjęciem z mechanizmu Daytony 4130. Pierwsze to fejk, drugi oryginał.

Mam nadzieje że trochę pomogło i nawet osoby, które nie znają wszystkie detale, wiedzą, na co mogą, w bardzo szybki sposób, zwracać uwagę i dalej brnąc lub potowarzyszyć „Forrestowi Gump”. Gdyby były nadal jakiekolwiek nie pewności to najlepiej wrzucić w ten temat i pomożemy.

Pozdrawiam!

Podziękował!!! Bardzo cenne rady! :)

Dobrze, ze mój znaczek jest bliżej indeksu na 12! ;):D

Edytowane przez szwed

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać ,że awi zna się na Roleksach.Fajnie ,że są tacy ludzie na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andreas - super post dla zainteresowanych - dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi